Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Καταχωρίσθηκε εκ νέου στο δικαστήριο Λάρνακας, η υπόθεση του 23χρονου, από τα Κλαυδιά Λάρνακας, ο οποίος κατηγορείται για την ανθρωποκτονία της αδελφής του, που διαπράχθηκε τον περασμένο Μάιο. Η ακροαματική διαδικασία της υπόθεσης βρισκόταν το τελευταίο διάστημα σ’ εξέλιξη, ωστόσο ο διορισμός του προέδρου του Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου στο Ανώτατο Δικαστήριο διαφοροποιεί την πορεία εκδίκασης της υπόθεσης.

Η δίκη θα επαναρχίσει την ερχόμενη Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου, με νέα σύνθεση του Κακουργιοδικείου. 23χρονος, ο οποίος παραμένει υπό κράτηση στις Κεντρικές Φυλακές, θα κληθεί ν’ απαντήσει ξανά στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, οι οποίες αφορούν ανθρωποκτονία, κλοπή σφαιρών περιουσία της Ε.Φ. και πρόκληση κακόβουλης ζημιάς στο αυτοκίνητο της αδελφής του.

Η ανείπωτη οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε στο πατρικό σπίτι της οικογένειας το απόγευμα της 5ης Μαῒου του 2020.

 

Ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα, αν όχι το μεγαλύτερο, που έχει γίνει ποτέ στην Κύπρο μπήκε από χθες σε πορεία υλοποίησης, με την τελετή υπογραφής του συμβολαίου, για την ενιαία ανάπτυξη λιμανιού και μαρίνας Λάρνακας, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης του λιμανιού και της μαρίνας μεταξύ Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και της κοινοπραξίας ισραηλινών και κυπριακών συμφερόντων, έγινε στην παρουσία του ΠτΔ, του Πρέσβη του Ισραήλ στην Κύπρο, εκπροσώπων της κοινοπραξίας, βουλευτών της Λάρνακας και άλλων αρμόδιων αξιωματούχων.

Η τελετή μεταδιδόταν διαδικτυακά και την παρακολουθούσαν ζωντανά εκπρόσωποι της κοινοπραξίας στο Ισραήλ, οι οποίοι λόγω Covid δεν μπόρεσαν να ταξιδέψουν, καθώς και ο δήμαρχος Λάρνακας Α. Βύρας, ο οποίος εντοπίστηκε θετικός στον κορωνοϊό. Η πλήρης ανάπτυξη του μεγαλεπήβολου έργου θα γίνει σε περίπου 15 χρόνια.

Τα υπολογιζόμενα οφέλη για την οικονομία του τόπου, πέραν από τη δημιουργία των νέων θέσεων εργασίας, αναμένεται να ξεπεράσουν τα 120 εκατομμύρια το χρόνο.

 

Πρωτόκολλο συνεργασίας πενταετούς διάρκειας υπέγραψαν το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) και ο Δήμος Αραδίππου. Μέσα από την υπογραφή του Πρωτοκόλλου τα δύο μέρη διευρύνουν «την επιστημονική, εκπαιδευτική και άλλη συνεργασία μεταξύ τους». Το Πρωτόκολλο Συνεργασίας υπέγραψαν, ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ, καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης και ο Δήμαρχος Αραδίππου Ευάγγελος Ευαγγελίδης.

Send this to a friend