Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΕΚ Διπλό στο «Δασάκι» για την ΑΕΚ με οδηγό τον Ναράνχο! (βίντεο)
Διπλό στο «Δασάκι» για την ΑΕΚ με οδηγό τον Ναράνχο! (βίντεο)

Διπλό στο «Δασάκι» για την ΑΕΚ με οδηγό τον Ναράνχο! (βίντεο)

Εξόρμηση από το «Δασάκι» με διπλό για την ΑΕΚ, καθώς επικράτησε με 3-0 του Εθνικού εκτός έδρας και ο Σωφρόνης Αυγουστή πήρε το πρώτο του τρίποντο στον πάγκο της ΑΕΚ.

Πρωταγωνιστής του αγώνα ο Ναράνχο καθώς πέτυχε και τα δύο γκολ της ΑΕΚ, ένα στο πρώτο μέρος στο 29’ και ένα στο δεύτερο ημίχρονο με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 57’, ενώ το τελικό 3-0 το διαμόρφωσε ο Φλοριάν Τολεμές στο 81’ .

Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και έλεγξε το παιχνίδι από την ξεκίνημα.

Από την άλλη ο Εθνικός βρέθηκε πίσω στο σκορ και δεν τα κατάφερε να αντιδράσει, καθώς έδειξε αδυναμία μετά το πρώτο γκολ που δέχτηκε για να φτιάξει προυποθέσεις και να κυνηγήσει την ισοφάριση. Κάπου εκεί ήρθε και το δέυτερο γκολ στο δεύτερο 45λεπτο και δέχτηκε την ήττα με 2-0.

Με αυτή τη νίκη η ΑΕΚ ανέβηκε στους 19 βαθμούς, ενώ ο Εθνικός έμεινε στους εφτά.

Το φιλμ του αγώνα.

Στο πρώτο μέρος η ΑΕΚ μπήκε καλύτερα με όρεξη για να προηγηθεί και να επιβάλει το δικό της ρυθμό στο παιχνίδι.

Μόλις στο πρώτο λεπτό της αναμέτρησης η ΑΕΚ έχασε διπλή μεγάλη ευκαιρία με τους Ναράνχο και Ιωάννου, όμως και στις δύο στιγμές ο Μπογκατίνοφ είπε «όχι».

Ένα λεπτό αμέσως μετά ο Εθνικός απάντησε και αυτός με φάση, με τον Ζάκπα μέσα στην περιοχή να κάνει το σου και τον Τόνιο να αποκρούει.

Η ΑΕΚ είχε την κατοχή και έψαχνες ανοικτούς διαδρόμους, όμως παρά λίγο στο 20΄να πάθει τη ζημιά, μετά από πισινή κεφαλιά του Μοϊσόφ στην προσπάθεια να απομακρύνει την μπάλα της έδωσε κατεύθυνση προς τα δίχτυα του Τόνιο, όμως ο Ισπανός κίπερ έδιωξε δύσκολα.

Από εκεί και πέρα και με το χρόνο να περνούσε η ΑΕΚ ανέβαινε και πίεσε περισσότερο.

Η πίεση που άσκησε η ομάδα του Αυγουστή έφερε «καρπούς». Στο 29’ στην αντεπίθεση ο Ιωάννου έκανε τη σέντρα εκεί που ήταν ο Ναράνχο, ο οπιοίος με κεφαλιά έκανε το 1-0 για την ΑΕΚ.

Στην συνέχεια ο Εθνικός έδειξε αδυναμία στο να αντιδράσει και οπισθοχώρησε αρκετά. Στο 33’ έχασε μεγάλη ευκαιρία μετά από εκτέλεση φάουλ του Ιωάννου ο Μπογκατίνοφ έβγαλε δύσκολα.

Ο Εθνικός ανήμπορος να αντιδράσει πήγε στα αποδυτήρια με το εις βάρος του 1-0, με την ΑΕΚ να παίζει πολύ ωραίο ποδόσφαιρο.

Στο δεύτερο μέρος δεν άλλαξε και πολύ η εικόνα του αγώνα.

Η ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει και είχε την υπεροχή μέσα στο γήπεδο.

Στο 56’ στην προσπάθεια του Ακοράν μέσα στην περιοχή, ο Χουντόμπιακ τον ανέτρεψε και ο ρεφ έδειξε την άσπρη βούλα, με τον Ναράνχο στο 57’ με χτύπημα αλά πανένκα έκανε το 2-0 για την ΑΕΚ.

Στη συνέχεια ο Απόστολος Μακρίδης έκανε κάποιες αλλαγές στην προσπάθεια του να κάνει την ομάδα του πιο επιθετική, όμως δεν τα κατάφερε, καθώς ο Εθνικός αδυνατούσε να φτιάξει ευκαιρία για να απειλήσει τον Τόνιο. Η μόνη στιγμή στο δεύτερο μέρος που απείλησε ουσιαστικά ο Εθνικός, ήταν στο σουτ του Χουντόμπιακ, η μπάλα χτύπησε στην πλάτη του Φλοριάν, ο Τόνιο γλίστρησε όμως πρόλαβε και έδιωξε σε κόρνερ.

Η ΑΕΚ συνέχισε να έχει την υπεροχή και στο 81’ ο Φερνάντεζ έδωσε έτοιμο γκολ στον Φλοριάν και αυτός από κοντά διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Έτσι η ΑΕΚ πήρε μία σημαντική νίκη που την ανέβασε στους 19 βαθμούς.

Εθνικός: Μπογκατίνοφ, Περατικός (58′ Παπαγεωργίου), Κ.Ηλία, Μιγκελίτο (67′ Χαραλάμπους), Μ.Ηλία (58′ Κοστόβσκι), Ντέιβισον, Ντόλεζαλ (46΄ Ιωάννου), Χουντόμπιακ, Ζάκπα (71΄Α. Ηλία), Χριστοφή, Κονέ

-Στον πάγκο Στρατηλάτης, Ιωάννου, Γκονσάλβες, Πρόγιτς, Κυπριανού, Α. Ηλία

ΑΕΚ: Τόνιο, Αντωνιάδης, Τρουγιόλς, Σπιρόβσκι, Ακοράν, Φερνάντες, Γκονζάλες, Ιωάννου, Ναράνχο (83′ Κωνσταντίνου), Μακρής (74′ Φλοριάν), Μοϊσόφ (83΄Τόρες)

-Στον πάγκο Τέουνκενς, Τάντι, Σπόλιαριτς, Αναστασίου, Ναούμ, Ανδρέου

Κίτρινες: Ντέιβισον, Μπογκατίνοφ, Περατικός / Φερνάντες, Ιωάννου

Διαιτητής: Νεοκλέους Νικόλας
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Τζιωρτζής Ομηρος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ανδρέου Π. Ανδρέας
4ος Διαιτητής: Θεουλή Χρυσοβαλάντης
Παρατηρητής: Γερασίμου Παναγιώτης

Τα γκολ και οι καλύτερες φάσεις της αναμέτρησης:  

Θεόδωρος Τσιολάκης- LarnakaOnline Sports

Send this to a friend