Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Αυτοί οι χώροι εστίασης κλείνουν στις 7 το βράδυ
Αυτοί οι χώροι εστίασης κλείνουν στις 7 το βράδυ

Αυτοί οι χώροι εστίασης κλείνουν στις 7 το βράδυ

Σύμφωνα με το Διάταγμα του Υπουργού Υγείας που τίθεται σήμερα σε εφαρμογή, επιτρέπεται η εξυπηρέτηση κοινού σε υποστατικά εστίασης παγκύπρια μέχρι τις 7 το βράδυ. Μετά τις 7 το βράδυ, οι χώροι εστίασης μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες take-away και κατ’ οίκον διανομής (delivery). Τονίζεται ότι μετά τις 9 το βράδυ, οπότε και αρχίζει η απαγόρευση των μετακινήσεων προσώπων, επιτρέπεται μόνο η παροχή υπηρεσιών delivery, χωρίς περιορισμό στο ωράριο.

Ως χώροι εστίασης νοούνται:

–       Εστιατόρια

–       Χώροι εστίασης εντός εμπορικών κέντρων, πολυκαταστημάτων και malls,

–       Ταβέρνες,

–       Καφετέριες,

–       Πιτσαρίες,

–       Μπυραρίες, σνακ-μπαρ, μπαρ,

–       Καφενεία,

–       Χώροι εστίασης εντός κυλικείων ή/και αθλητικών ομίλων, πολιτιστικών ομίλων, σωματείων, συλλόγων, κοκ

–      Χώροι εστίασης εντός ξενοδοχείων και άλλων τουριστικών καταλυμάτων. Νοείται ότι οι χώροι εστίασης εντός των ξενοδοχείων/τουριστικών καταλυμάτων μπορούν να λειτουργούν μέχρι τις 10:30 μ.μ., νοουμένου ότι μεταξύ των ωρών 7 μ.μ. και 10:30 μ.μ. εξυπηρετούν αποκλειστικά άτομα που διανυκτερεύουν στους εν λόγω χώρους.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι δεν επιτρέπεται η κράτηση πέραν των έξι προσώπων ανά τραπέζι, ενώ ο μέγιστος αριθμός προσώπων που μπορεί να εξυπηρετείται καθορίζεται στα 75 πρόσωπα σε εσωτερικούς χώρους και στα 150 σε εξωτερικούς χώρους, τηρουμένου του μέτρου του ενός προσώπου ανά 3 τ.μ. κατ’ ελάχιστο για εσωτερικούς χώρους και 2 τ.μ. κατ’ ελάχιστο για εξωτερικούς χώρους.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι η εξυπηρέτηση του κοινού γίνεται αποκλειστικά και μόνο σε τραπεζοκαθίσματα, στη βάση του σχετικού πρωτοκόλλου, ενώ τα μπαρ στις εν λόγω επιχειρήσεις λειτουργούν μόνο για την παρασκευή φαγητού και ποτών από τους εργαζόμενους και απαγορεύεται η απευθείας εξυπηρέτηση του κοινού από το μπαρ.

Send this to a friend