Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Πλένουμε σωστά τα χέρια μας; Τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε
Πλένουμε σωστά τα χέρια μας; Τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε

Πλένουμε σωστά τα χέρια μας; Τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε

Με το ξέσπασμα του κoρωνοϊού παγκοσμίως, αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι θα πρέπει να δίνουμε μεγάλη προσοχή στο πλύσιμο των χεριών για να κρατήσουμε τον ιό όσο πιο μακριά μας γίνεται.

Οι περισσότεροι από εμάς ακολουθούμε πιστά αυτή την οδηγία αλλά συχνά υπάρχει ο κίνδυνος τελικά να μην έχουμε απομακρύνει πλήρως παθογόνα βακτήρια και ιούς. Γιατί ναι μεν πλένουμε τα χέρια μας, αλλά δεν κάνουμε πολλά και βασικά λάθη. Δείτε παρακάτω τρία βασικά που πρέπει να αποφεύγουμε…

Πλένουμε μόνο ένα μέρος των χεριών

Οι περισσότεροι φροντίζουν να τρίβουν καλά τις παλάμες τους, αλλά αδιαφορούν για άλλα σημεία των χεριών τους. Κι όμως, το αγαπημένο σημείο όπου «κρύβονται» τα μικρόβια είναι κάτω από τα νύχια μας και ανάμεσα από τα δάχτυλά μας.

Πλένεις τα χέρια σου μόνο αφότου χρησιμοποιήσεις την τουαλέτα

Προφανώς και πρέπει να τα πλένεις τότε. Ωστόσο, ειδικά σε περιόδους όπως η παρούσα, τα χέρια σου πρέπει να πλένονται κάθε φορά που ακουμπάς μία επιφάνεια, ιδιαίτερα κοινόχρηστη, όπως τα πόμολα, τα κουμπιά του ασανσέρ και τα ATM. Αν δεν μπορείς να επισκέπτεσαι τόσο συχνά έναν νιπτήρα, φρόντισε να έχεις πάντα μαζί σου ένα αντισηπτικό.

Δεν ξεπλένεις την πλάκα σαπουνιού

Οι παθογόνοι μικροοργανισμοί είναι δυνατόν να μείνουν στην πλάκα σαπουνιού και να ζήσουν σε αυτήν μέχρι και μερικές ώρες, αφότου την χρησιμοποιήσαμε. Αν και είναι δύσκολο αυτοί να μεταφερθούν κατόπιν ξανά στα χέρια μας, υπάρχουν δύο πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να είμαστε πιο σίγουροι. Μετά τη χρήση του σαπουνιού είναι καλό το τοποθετήσουμε σε ένα σημείο με λιγότερη υγρασία, μιας και αυτή βοηθά τους μικροοργανισμούς να επιβιώσουν περισσότερο.

Send this to a friend