Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Χρυσοστόμου: «Έχουμε μια επιπλοκή, άτομο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αλλά επί του παρόντος δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας»
Χρυσοστόμου: «Έχουμε μια επιπλοκή, άτομο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αλλά επί του παρόντος δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας»

Χρυσοστόμου: «Έχουμε μια επιπλοκή, άτομο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αλλά επί του παρόντος δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας»

Στο Νοσοκομείο αναφοράς μεταφέρθηκε μέλος του ποδοσφαιρικού τμήματος της Νέας Σαλαμίνας, χωρίς η κατάσταση του να κρίνεται σοβαρή. Όπως αποκάλυψε στο ραδιόφωνο του Active (107,4 & 102,5) και την εκπομπή «Βάλε ένα γκολ» o αντιπρόεδρος των ερυθρόλευκων.

Ο Γιάννος Χρυσοστόμου σημείωσε πως το συγκεκριμένο πρόσωπο είχε αυξημένο πυρετό τις τελευταίες τέσσερις μέρες και κρίθηκε σκόπιμο να μεταφερθεί προληπτικά στο Νοσοκομείο αναφοράς, αλλά όχι στη μονάδα Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, ώστε να βρίσκεται υπό την παρακολούθηση των γιατρών.

«Έχουμε μια επιπλοκή. Μεταφέρθηκε ένα άτομο στο νοσοκομείο αναφοράς, επί του παρόντος δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και ευελπιστούμε να κυλήσουν όλα ομαλά. Περισσότερο προληπτικά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αναφοράς. Είχε πυρετούς για τέσσερις ημέρες και κρίθηκε ορθό να μεταφερθεί στο νοσοκομείο αναφοράς για αυξημένη παρακολούθηση από τους ιατρούς», ήταν η σχετική τοποθέτηση.

Αντιλαμβανόμαστε ότι η ενέργεια όλων σας επικεντρώνεται στο να βοηθήσετε όσους έχουν νοσήσει; «Μα κάνουμε άλλη δουλειά; Την κάνουμε με ευχαρίστηση. Έχεις να δεις αυτούς που έχουν νοσήσει, τις οικογένειές τους, αυτόν που έχει μεταφερθεί στο Νοσοκομείο αναφοράς και ένα σωρό κουτσομπολιό να ακούμε από εδώ και απ’ εκεί».

Πριν πάμε στο κουτσομπολιό, πήγαν οπαδοί σας και πήραν γάλα σε οικογένεια ποδοσφαιριστή; «Ναι, ισχύει. Οι οργανωμένοι μας έθεσαν τον σύνδεσμο στη διάθεση του διοικητικού συμβουλίου. Έχουν χωριστεί οικογένειες. Υπάρχουν σύζυγοι και παιδιά που έμειναν μόνοι τους. Υπάρχουν ανάγκες και κάποιος πρέπει να τρέξει. Τόσο το συμβούλιο, όσο και τα μέλη του συνδέσμου προσπαθούμε να στηρίξουμε αυτούς τους ανθρώπους. Είναι 17 ποδοσφαιριστές, δύο μέλη του προπονητικού επιτελείου και ένα μέλος του σχεδιασμού».

Σας έχει ενοχλήσει το κουτσομπολιό που λέτε; «Βεβαίως. Ο ένας λέει ότι παραβιάσαμε το πρωτόκολλο βάζοντας παίκτη να προπονηθεί, χωρίς να γνωρίζουν ότι ο συγκεκριμένος παίκτης ήρθε από κατηγορία Β και προπονήθηκε μόνος του. Ίσως για να καλύψουν ελλείψεις από το πρωτόκολλο του Υπουργείου…».

Μα το πρωτόκολλο κ. Χρυσοστόμου επιβάλλει να γίνονται τεστ σε όσους έρχονται από χώρες κατηγορίες Β: «Ναι, 72 ώρες πριν έρθει στην Κύπρο. Όταν ήρθε από την Πορτογαλία δεν πήγε σε ένα περίπτερο, ένα σουπερμάρκετ ή σε μία καφετέρια και μπορεί να έχει νοσήσει; Η αλήθεια είναι ότι όλα έγινα νομότυπα. Το Υπουργείο ανακοίνωσε ότι ήρθε ο παίκτης από την Αγκόλα κάτι που δεν ανταποκρίνεται, αφού ήρθε από Πορτογαλία μέσω Βιέννης. Ο ένας βγαίνει και λέει ότι κάναμε λάθος την Κυριακή που στείλαμε τους παίκτες με τα οχήματά τους να κάνουν τεστ ενώ ήταν σε καραντίνα. Μα ποια καραντίνα; Αφού τα μεσάνυχτα βγήκαν τα αποτελέσματα. Λες και το πρόβλημα του κορωνοϊού το έφερε στην Κύπρο η Nέα Σαλαμίνα. Βρέθηκε η Νέα Σαλαμίνα να βγαίνει ο κάθε επιδημιολόγος να λέει διάφορες πληροφορίες, κατινιό και κουτσομπολιό, την ώρα που εμείς προσπαθούσαμε να διαχειριστούμε μια κρίση. Βρήκαν κάποιοι τη λύση να τα ρίξουν στη Νέα Σαλαμίνα. Εμείς δεν παραβιάσαμε κανένα πρωτόκολλο, έχουμε και έγγραφα που αποδεικνύουν ότι δεν παραβιάσαμε κανένα πρωτόκολλο και αν συνεχιστεί όλο αυτό το κουτσομπολιό θα πάρουμε τα μέτρα μας».

Μπορείτε να μας πείτε γιατί νιώθετε ότι υπάρχει αυτό το μεθοδευμένο μπούλινγκ στη Νέα Σαλαμίνα; Λες και δεν ξέρουμε ότι κι άλλες ομάδες παραβιάζουν το πρωτόκολλο και μάλιστα με πρωτοκλασάτα στελέχη… «Επειδή έχουμε περάσει από μεθοδευμένο έλεγχο στον οποίο ήμουν παρών με έγγραφα και διαδικασίες δύο ώρες πριν την έναρξη αγώνα μας ξέρουμε πολύ καλά αν τηρούμε τα πρωτόκολλα ή όχι. Υπάρχουν ανακρίβειες, υπάρχουν ψεύδη. Η Νέα Σαλαμίνα είναι ο εύκολος στόχος, ίσως στην προσπάθειά τους να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο, άλλες ομάδες και άλλες επιχειρήσεις».

Θα καταθέσετε αίτημα για αναβολή του αγώνα με την Πάφο; «Έχουμε αποστείλει ήδη αίτημα. Από τις 22 του μήνα μας πήραν από το Υπουργείο και μας έχουν απαγορεύσει τις προπονήσεις. Μας πήραν από την ΚΟΠ την περασμένη Παρασκευή και μας είπαν να επιστρέψουμε στις προπονήσεις, αφού πρώτα διενεργήσουμε τεστ και είναι αρνητικά τα τεστ. Αυτό πράξαμε, πήραμε τα τεστ το Σάββατο βράδυ και έξι ποδοσφαιριστές που έχουν απομείνει μαζί με μερικούς πιτσιρικάδες αρχίσαμε προπονήσεις. Σήμερα θα ανεβάσουμε μερικούς μικρούς για να μπορεί αν γίνεται προπόνηση».

Με βάση το πρωτόκολλο είναι σαφές ότι η Νέα Σαλαμίνα πρέπει να παίξει με όσους παίκτες έχει στη διάθεση της; «Το πρωτόκολλο λέει για τέσσερα κρούσματα. Εμείς τα τελευταία κρούσματα ήταν πριν μία βδομάδα. Εμείς τη Δευτέρα έπρεπε να ήμασταν στις προπονήσεις. Από την στιγμή που μας απαγόρευσε αρχικά το Υπουργείο να προπονηθούμε υπήρχε παραβίαση του πρωτοκόλλου της ΚΟΠ. Δεν προπονηθήκαμε για πέντε μέρες με εντολή του Υπουργείου κατά παράβαση του πρωτοκόλλου της ΚΟΠ».

Αυτό που ρωτάμε κ. Χρυσοστόμου είναι εάν με βάση το πρωτόκολλο πρέπει να παίξετε το σαββατοκύριακο: «Η εντύπωση που έχουμε από το πρωτόκολλο είναι ότι εμείς κανονικά πρέπει να παίξουμε».

Και άμα έχουμε τέσσερις τερματοφύλακες με κορωνοϊό; Δεν μπορεί να υπάρχει εξαίρεση με βάση το πρωτόκολλο; «Όχι, δεν μπορεί. Για αυτό εμείς λέμε ότι από την στιγμή που μας έχουν ακυρώσει τόσες προπονήσεις πώς να επανέλθουν οι υγιείς ποδοσφαιριστές για να συνθέσουν ομάδα με τους μικρούς να παίξουμε το σαββατοκύριακο».

Τι σας έχουν πει σχετικά με τη δημοσιοποίηση ή όχι των ονομάτων που είναι φορείς του ιού; «Υπάρχει ο νόμος προστασίας προσωπικών δεδομένων. Το σωματείο μας το εφαρμόζει και αποτελεί ποινικό αδίκημα να δώσουμε στη δημοσιότητα ονόματα φορέων».

Δηλαδή ο Ολυμπιακός Πειραιώς, η Μπαρσελόνα, η Μίλαν που το κάνουν παραβιάζουν το νόμο; «Μπορεί να έχουν δώσει γραπτή εξουσιοδότηση οι ποδοσφαιριστές στα σωματεία για να το κάνουν».

Όμως δεν θα ήταν πιο ορθό να ανακοινώνονται τα ονόματα; Να ξέρουμε βρε παιδί μου αν ήρθαμε σε επαφή με έναν αθλητή ή με έναν συνάδελφο που νόσησε να είμαστε προσεχτικοί να μην μεγαλώσουμε την αλυσίδα… «Αυτά τα ερωτήματα νομίζω πρέπει να τεθούν στην Επίτροπο Προστασίας προσωπικών δεδομένων. Αυτό που έχω διαπιστώσει είναι ότι δεν είναι εύκολο σε κάποιο που ανακοινώνεις ότι είναι φορέας του κορωνοϊού. Το έχουμε ζήσει εμείς και σας λέω ότι είναι πολύ δύσκολο να λες σε κάποιον να μπει σε καραντίνα και να θυμηθεί τις επαφές όλες που είχε τις τελευταίες μέρες».

Send this to a friend