Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Εκσυγχρονίζεται η Αστυνομία
Εκσυγχρονίζεται η Αστυνομία

Εκσυγχρονίζεται η Αστυνομία

Στις 878 θα ανέλθουν οι συνδέσεις της Αστυνομίας στα ασύρματα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας με έμφαση στο γρήγορο ίντερνετ, αλλά και στην απευθείας επικοινωνία μεταξύ συστημάτων χωρίς ανθρώπινη υπηρεσιακή παρέμβαση. Η Αστυνομία προχώρησε σε διαγωνισμό για την εξασφάλιση των συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας της για την επόμενη τριετία (ένα συν δύο χρόνια). Προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι από τις συνολικά 878 συνδέσεις που ζητά, οι 708 αφορούν διαφόρων μορφών συνδέσεις με τα ασύρματα δίκτυα για μεταφορά δεδομένων και μόλις οι 120 αφορούν συνδέσεις καθαρά για φωνητικές κλήσεις και sms.

Σημαντική παράμετρος των τεχνικών απαιτήσεων της Αστυνομίας, είναι το γεγονός ότι ζητείται τεχνική λύση που θα διασφαλίζει ότι οι υπηρεσιακές συνδέσεις θα έχουν προτεραιότητα τόσο από πλευράς κλήσης όσο και αποστολής μηνυμάτων. Όπως επεξηγείται, σε ένα πολύ βαρυφορτωμένο δίκτυο, όπως παραδείγματος χάριν σε ποδοσφαιρικό αγώνα, τα υπηρεσιακά τηλέφωνα να παίρνουν προτεραιότητα και να έχουν πλήρη επικοινωνία χωρίς να επηρεάζονται από τον άλλο φόρτο που υπάρχει τη δεδομένη στιγμή στον χώρο εκείνο. Το ίδιο θα ισχύει και σε σοβαρές περιπτώσεις, όπως θεομηνίες, σεισμούς κ.τλ.

Επίσης, ο επιτυχών ανάδοχος θα πρέπει να διασφαλίσει με αποδείξεις και να δεσμευτεί για το απόρρητο των συνδιαλέξεων, μηνυμάτων και δεδομένων μέσω του δικτύου της κινητής τηλεφωνίας. Τα κινητά και το ίντερνετ, θα είναι ελεγχόμενα πλήρως, αφού η Αστυνομία θα έχει τη δυνατότητα να καθορίσει το μηνιαίο όριο κόστους σύνδεσης και σε περίπτωση που θα υπερβεί το προκαθορισμένο όριο, να ενημερώνεται η κάρτα με γραπτό μήνυμα. Επίσης, θα υπάρχει δυνατότητα να καθοριστούν από την Αστυνομία φραγές σε κλήσεις και μηνύματα, τόσο σε ατομικό επίπεδο όσο και σε ομάδες χρηστών.

Σύμφωνα με τα τεχνικά έγγραφα του διαγωνισμού, η Αστυνομία θα προμηθευτεί 170 κάρτες που θα χρησιμοποιούνται ως κινητά τηλέφωνα για κλήσεις και SMS, εκ των οποίων μάλιστα, οι 50 θα αφορούν προπληρωμένη κινητή τηλεφωνία.

Όπως διευκρινίζεται οι προπληρωμένες κάρτες θα πιστώνονται με το ποσό που αναλογεί στον κάθε χρήστη τους κάθε μήνα αυτόματα από τον λογαριασμό της Αστυνομίας.

Ο αριθμός των καρτών κινητής τηλεφωνίας που θα τοποθετηθούν σε συσκευές για μεταξύ τους αυτόματη ασύρματη επικοινωνία (Machine To Machine), θα είναι συνολικά 411, γεγονός που δείχνει και την τεχνολογική εξέλιξη των υποδομών της Αστυνομίας. Επίσης, η Αστυνομία θα διαθέτει και 30 κάρτες, οι οποίες μέσω ειδικών συσκευών θα μπορούν να δημιουργούν μικρά φορητά δίκτυα σύνδεσης με το ίντερνετ (wi-fi).

Ιδιαίτερες είναι και οι απαιτήσεις της Αστυνομίας, ως προς τις δυνατότητες ελέγχου των υπηρεσιακών κινητών και συνδέσεων, αφού θέλει δυνατότητα ελέγχου ανά σύνδεση (λογαριασμών – κλήσεων – στατιστικών) μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας σε δικές της οθόνες. Επίσης, δεν χαρίζεται σε σχέση με προσφορές, εκπτώσεις κ.τλ, καθώς πρέπει οποιεσδήποτε επιδοτήσεις εκπτώσεις, αύξηση ταχυτήτων σύνδεσης, δωρεάν χρόνος ομιλίας, δωρεάν όγκος ίντερνετ και sms, όπως και δωρεάν κινητά ή με έκπτωση, να μεταφέρονται κεντρικά της Αστυνομίας και όχι στον κάτοχο της κάθε κάρτας.

Στάση εργασίας στην Αυτοδιοίκηση

Σε παγκύπρια μονόωρη στάση εργασίας προχωρά την ερχόμενη Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου, από τις 11:00 μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι, η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Στόχος, η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Όπως αναφέρει κοινή ανακοίνωση της ΟΗΟ ΣΕΚ, της ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ και της ΔΕΟΚ, κατά τη διάρκεια της στάσης, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις σε Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο.

Η κεντρική συγκέντρωση προγραμματίζεται στον χώρο που περιβάλλει τα κεντρικά γραφεία του Δήμου Λευκωσίας. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η στασιμότητα στο θέμα της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η συνεχιζόμενη υποστελέχωση, οδηγεί σε μεγάλα οικονομικά αδιέξοδα, σε αποψίλωση των υπηρεσιών τους, καθώς και στη διασάλευση των εργασιακών σχέσεων. Στη διάρκεια της στάσης εργασίας δεν θα εξυπηρετούνται πολίτες.

Πηγή: Philenews


Send this to a friend