Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ο Συμπολίτης μας Κυριάκος Κώστα μας παρουσιάζει ένα συγκινητικό αντικατοχικό τραγούδι (ΒΙΝΤΕΟ)
Ο Συμπολίτης μας Κυριάκος Κώστα μας παρουσιάζει ένα συγκινητικό αντικατοχικό τραγούδι (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Συμπολίτης μας Κυριάκος Κώστα μας παρουσιάζει ένα συγκινητικό αντικατοχικό τραγούδι (ΒΙΝΤΕΟ)

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΩΣΤΑ (feat. ΜΑΡΙΑ ΒΟΥΛΤΣΟΠΟΥΛΟΥ) – ΠΑΙΔΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΟΣΗΜΟ

Απόφοιτος του Royal Holloway University of London, o Κύπριος συνθέτης Κυριάκος Κώστα (Kyriakos Costa) μας συστήνεται με την πρώτη προσωπική του κυκλοφορία ‘Παιδί στο Προσφυγόσημο’. Το κομμάτι συγκεντρώνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς, ενώ έχει κατά βάση μια δυτικότροπη γραφή, ο συνθέτης επιλέγει όργανα και μουσικά στοιχεία προερχόμενα κυρίως από την ανατολή, με αποτέλεσμα την δημιουργία μιας πρωτότυπης folk fusion ατμόσφαιρας.

Το ‘Παιδί στο Προσφυγόσημο’ είναι μελοποιημένη ποίηση. Συγκεκριμένα είναι μέρος της ποιητικής συλλογής της Αγγέλας Καϊμακλιώτη, με τίτλο: ‘Εκ Του Σύνεγγυς’, εκδ. ΦΑΡΦΟΥΛΑΣ 2014. Τόσο το κομμάτι, όσο και η ποιητική συλλογή έχουν ως κοινή θεματική τους την Τουρκική Εισβολή του 1974.

Το κομμάτι κυκλοφορεί σε όλες τις μεγάλες μουσικές πλατφόρμες στο διαδίκτυο καθώς και σε ένα πανέμορφο βιντεοκλίπ στο YouTube σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Μιχαήλ. Το κομμάτι ερμηνεύει υπέροχα η Μαρία Βουλτσοπούλου. Αξίζει να σημειωθεί ότι την παραγωγή, τις ηχογραφήσεις, την μίξη του single, αλλά και το production design του κλιπ επιμελείται ο επίσης Κύπριος συνθέτης, παραγωγός και τραγουδιστής Κωνσταντίνος Λεμέσιος (Lemesios). Τέλος, την ενορχήστρωση του κομματιού υπογράφουν από κοινού οι, Κυριάκος Κώστα και Κωνσταντίνος Λεμέσιος.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Μαρία Βουλτσοπούλου: Φωνή

Κυριάκος Κώστα: Πιάνο

Constantinos Lemesios: Κιθάρες | Loops & Electronics | Keys

Αντρέας Παύλου: Κιθάρες

Παντελής Κωνσταντίνου: Κοντραμπάσσο

Παναγιώτης Λοϊζου: Ούτι | Λαούτο

Αντρέας Ζήνωνος: Βιολί

Larnakaonline

Send this to a friend