Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Δεν υποχωρεί ο καύσωνας: Καμίνι και σήμερα η Κύπρος
Δεν υποχωρεί ο καύσωνας: Καμίνι και σήμερα η Κύπρος

Δεν υποχωρεί ο καύσωνας: Καμίνι και σήμερα η Κύπρος

Εποχική χαμηλή πίεση και σχετικά θερμή αέρια μάζα επηρεάζουν την περιοχή.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τοπικά το πρωί ενδέχεται να παρατηρούνται παροδικές μέσες νεφώσεις. Το πρωί δυνατό κατά τόπους να παρατηρείται αραιή σκόνη, ωστόσο σύντομα αναμένεται να υποχωρήσει. Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί κυρίως θαλάσσιοι, ασθενείς, 3 Μποφόρ για να καταστούν από το μεσημέρι και μετά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Παροδικά, το απόγευμα, στα νότια και νοτιοδυτικά, θα πνέουν μέχρι πολύ ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 41 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 35 στα νότια και στα ανατολικά παράλια και γύρω στους 33 βαθμούς στα υπόλοιπα παράλια καθώς και στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τοπικά θα παρατηρείται κατά διαστήματα αυξημένη χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς, 2 με 3 Μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 24 στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 22 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 21 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή κατά το τριήμερο, στο εσωτερικό και στα παράλια, για να παραμείνει πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ωστόσο στα ψηλότερα ορεινά θα σημειώσει μικρή άνοδο, για να κυμανθεί αισθητά πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Send this to a friend