Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Έτοιμος για λήψη δυναμικών μέτρων εμφανίζεται ο Δήμος Λάρνακας, σε περίπτωση που δεν εξευρεθεί μέσα στις επόμενες μέρες λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει μεταξύ εταιρειών υγραερίου και Αρχής Λιμένων Κύπρου, ως προς τον τρόπο εκφόρτωσης του υγραερίου από τα πλοία στις νέες εγκαταστάσεις που κατασκευάζονται στο Βασιλικό.

Όπως έγινε γνωστό, τις προσεχείς μέρες αναμένεται συνάντηση της Αρχής Λιμένων με τις εταιρείες υγραερίου, ενώ το θέμα θα συζητηθεί σύντομα και στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, σε μια ύστατη προσπάθεια να εξευρεθεί λύση στο πρόβλημα.

Σε αντίθετη περίπτωση ο δήμαρχος Ανδρέας Βύρας δήλωσε ότι θα συνέλθει εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο, για ν’ αποφασίσει σειρά μέτρων.

Ο Δήμος Λάρνακας απαιτεί όπως οι εταιρείες υγραερίου και η Αρχή Λιμένων καταλήξουν σε λύση αναφορικά με τη διαφωνία που υπάρχει για την εκφόρτωση του υγραερίου από τα πλοία στις εγκαταστάσεις του Βασιλικού, διαφωνία που τη δεδομένη στιγμή αποτελεί το μεγαλύτερο αγκάθι στην τεράστια προσπάθεια που καταβάλλεται εδώ και χρόνια για μετακίνηση των εγκαταστάσεων από τα παράλια της Λάρνακας.

Πρόκειται για οχληρές εγκαταστάσεις υψηλού κινδύνου, οι οποίες βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από ξενοδοχεία, σπίτια και σχολεία.

Οι εταιρείες υγραερίου υποστηρίζουν ότι τα πλοία μεταφοράς υγραερίου θα πρέπει να εισέρχονται στο λιμάνι Βασιλικού για σκοπούς εκφόρτωσης, ενώ η Αρχή Λιμένων υποστηρίζει ότι τα πλοία δεν μπορούν να εισέρχονται στο λιμάνι, προτείνοντας παράλληλα άλλες λύσεις.

Ήδη, μια εταιρεία υγραερίου, ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται να ξεκινήσει εργασίες για τις νέες της εγκαταστάσεις στο Βασιλικό εάν πρώτα δεν επιλυθεί το υπό αναφορά θέμα, σε αντίθεση με την κοινοπραξία των τριών υπολοίπων εταιρειών υγραερίου που ξεκίνησαν τα έργα.

 

Ο Δήμαρχος Λάρνακας κ. Ανδρέας Βύρας πραγματοποίησε, επίσκεψη στα Ειδικά Σχολεία Λάρνακας «Άγιος Λάζαρος» και το Ίδρυμα «Άγιος Γεώργιος – Χριστάκης Χασάπης».

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση αλλά και η συζήτηση γύρω από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τόσο οικονομικά όσο και ως προς τη λειτουργία τους, ειδικότερα μετά τη δύσκολη περίοδο εγκλεισμού λόγω Κορωνοϊού και τις μέχρι σήμερα προεκτάσεις της.

Επίσης, συζητήθηκαν τα προβλήματα που πρόεκυψαν μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε στην αποθήκη του κτιρίου του Ιδρύματος «Άγιος Γεώργιος – Χριστάκης Χασάπης».
Ο Δήμαρχος Λάρνακας, ως ένδειξη αλληλεγγύης πρόσφερε σε κάθε Σχολείο χορηγία ύψους €1,000.

 

Send this to a friend