Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ Πήραν φωτιά τα νοσοκομεία
Πήραν φωτιά τα νοσοκομεία

Πήραν φωτιά τα νοσοκομεία

Σε τεντωμένο σχοινί βαδίζει για άλλη μια φορά ο δημόσιος τομέας της Υγείας, αφού εκτός του ότι η χθεσινή ύστατη προσπάθεια του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας για αναστολή της εξαγγελθείσας για αύριο απεργίας των νοσηλευτών απέτυχε, το μέτωπο των γιατρών παραμένει ανοικτό, με τις Συντεχνίες να απαιτούν αλλαγές στην οικονομική πρόταση του Οργανισμού και να προχωρούν την ίδια ώρα σε τοπικές συνελεύσεις των μελών τους.

Το σκηνικό, όμως, από χθες άρχισε να γίνεται ακόμα πιο εκρηκτικό, καθώς με λήψη μέτρων προειδοποιούν τώρα και οι ακτινογράφοι, με τον Κλάδο τους να ζητά την ικανοποίηση των αιτημάτων τους τα οποία, όπως υποστηρίζει, εκκρεμούν ενώπιον του υπουργείου Οικονομικών εδώ και δύο χρόνια.

Το παρασκήνιο κατά τη χθεσινή ημέρα ήταν αρκετά έντονο, με τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας να τρέχει για να προλάβει τα χειρότερα, εγκρίνοντας σε μερικές μόνο ώρες νέα πρόταση την οποία έθεσε ενώπιον των Συντεχνιών. Όπως αναφέρουν πληροφορίες του «Φ», η πρόταση περιελάμβανε την πρόσληψη 150 νοσηλευτών για υφιστάμενες και νέες ανάγκες και την κάλυψη άλλων 150 θέσεων με ανακατανομή προσωπικού, ενώ ο ΟΚΥπΥ δεσμευόταν παράλληλα ότι σε βάθος 6-12 μηνών θα προχωρούσε και στον διαχωρισμό της υπηρεσίας ασθενοφόρων από τα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών, με ταυτόχρονη κάλυψη των θέσεων που θα προκύψουν.

Η νέα πρόταση του ΟΚΥπΥ έφθασε στην Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών και τον Κλάδο Νοσηλευτών της ΠΑΣΥΔΥ τη στιγμή που οι δύο πραγματοποιούσαν κοινή συνάντηση για να προγραμματίσουν τον τρόπο με τον οποίο θα δράσουν κατά την απεργία της Τετάρτης.

Παρότι από την αρχή ΠΑΣΥΔΥ και ΠΑΣΥΝΟ είχαν σχηματίσει αρνητική εντύπωση για τη γραπτή πρόταση του ΟΚΥπΥ, τα νέα δεδομένα τέθηκαν στη συζήτηση και μια περίπου ώρα αργότερα οι Συντεχνίες οριστικοποίησαν την απόφασή τους για πραγματοποίηση της προγραμματισμένης για αύριο 24ωρης απεργίας, απορρίπτοντας τα όσα ο Οργανισμός τους είχε προτείνει.

Από πλευράς του ΟΚΥπΥ, ανεπίσημα, προβάλλεται και ο ισχυρισμός ότι ο αριθμός των 150 επιπλέον θέσεων αποτελεί το 4% περίπου των συνολικών θέσεων νοσηλευτικού προσωπικού και ως εκ τούτου με τις αντίστοιχες προσλήψεις τα νοσηλευτήρια θα μπορούν να στελεχωθούν σωστά και να λειτουργήσουν χωρίς προβλήματα.

Send this to a friend