Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΕΚ Παρελθόν και ο Σάστρε από την ΑΕΚ
Παρελθόν και ο Σάστρε από την ΑΕΚ

Παρελθόν και ο Σάστρε από την ΑΕΚ

Ένας ένας παίρνει σειρά και αποχαιρετά την ΑΕΚ… Μετά την αποτυχημένη φετινή πορεία της ομάδας σε πρωτάθλημα και κύπελλο, φαίνεται ότι ο τεχνικός διευθυντής Αρνάλ Κόντε αποφάσισε να πάρει σκούπα, θέλοντας να προχωρήσει σε ανανέωση και να κτίσει από την αρχή μια καινούργια ομάδα.

Ως εκ τούτου, μετά τους Τέτε και Γιάννου, χθες είχε σειρά ο Λουίς Σάστρε για ν’ αποχαιρετήσει επίσημα την ΑΕΚ μετά από ενάμισι χρόνο παρουσίας στο «Αρένα».

Ο σύλλογος της Λάρνακας ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται να συνεχιστεί η συνεργασία της ομάδας με τον 34χρονο (26/3/86) Ισπανό ανασταλτικό μέσο, το συμβόλαιο του οποίου λήγει αυτό τον μήνα.

Ο Σάστρε αποκτήθηκε από την ΑΕΚ τον Ιανουάριο του 2019 και αγωνίστηκε συνολικά σε 26 παιχνίδια στο πρωτάθλημα, τέσσερα στο Κύπελλο κι έξι στην Ευρώπη, σημειώνοντας ένα γκολ. «Εκτιμάμε και σεβόμαστε τον Λουίς Σάστρε, τον ευχαριστούμε για την προσφορά του στην ομάδα μας και του ευχόμαστε ότι καλύτερο στην συνέχεια της καριέρας του», αναφέρει η ανακοίνωση της ΑΕΚ.

Στο φετινό πρωτάθλημα, ο Σάστρε ταλαιπωρήθηκε (κι αυτός) από τραυματισμούς κι έτσι δεν μπόρεσε να προσφέρει στην ομάδα αυτά που ανέμενε ο κόσμος. Αγωνίστηκε σε 16 παιχνίδια πρωταθλήματος, όλα στη βασική ενδεκάδα, έχοντας συνολικά 1428 λεπτά συμμετοχής. Θεωρείται βέβαιο ότι τα αμέσως επόμενα 24ωρα θα προκύψουν ανακοινώσεις και για την τύχη των Έκτορ Χέφελ, Ντάνιελ Μοισόφ και Ακοράν Ρέγιες, των οποίων επίσης τα συμβόλαια λήγουν αυτό το μήνα, ενώ σύντομα αναμένονται και οι τελικές αποφάσεις για τους δανεικούς Ναράνχο, Φακούντο, καθώς και για τους Αντωνιάδη, Κάσες και Ραούλ, οι οποίοι αγωνίστηκαν δανεικοί από την ΑΕΚ σε άλλες ομάδες.

Τις τελικές αποφάσεις για την τύχη των υπό αναφορά παικτών θα πάρει ο Κόντε. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα γίνει προσπάθεια να διατηρηθεί στην ομάδα για τουλάχιστον και την επόμενη σεζόν ο Ναράνχο, ο οποίος είναι δανεικός από την Τενερίφη.

Μάλλον μένει ο Κανέδα

———————————–

Σημαντικό κεφάλαιο στον προγραμματισμό που ήδη ξεκίνησε για τα καλά στην ΑΕΚ είναι και το θέμα του προπονητή.

Οριστική απόφαση δεν έχει παρθεί ακόμα, αλλά φαίνεται ότι οι πιθανότητες γέρνουν προς παραμονή του Ισπανού τεχνικού Νταβίντ Κανέδα, ο οποίος αποτέλεσε προσωπική επιλογή του Αρνάλ Κόντε τον περασμένο Φεβρουάριο, μετά τη λύση της συνεργασίας με τον Ηλία Χαραλάμπους.

Ο Κανέδα πρόλαβε να κοουτσάρει την ομάδα μόνο σε δύο παιχνίδια, κόντρα στην Ανόρθωση στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Έκανε ιδανικό ντεμπούτο στον κιτρινοπράσινο πάγκο, κερδίζοντας 2-1 στο τέλος της κανονικής περιόδου, ωστόσο ηττήθηκε 3-0 στην πρεμιέρα των πλέι οφ, που ήταν και το τελευταίο παιχνίδι πριν από την διακοπή του πρωταθλήματος λόγω κορωνοιού.

Βάσος Βάσου

Send this to a friend