Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΕΚ Γυμναστής ΑΕΚ: Η επαφή μέσω τεχνολογίας και το «να βρεθεί τρόπος να αρχίσει το πρωτάθλημα»
Γυμναστής ΑΕΚ: Η επαφή μέσω τεχνολογίας και το «να βρεθεί τρόπος να αρχίσει το πρωτάθλημα»

Γυμναστής ΑΕΚ: Η επαφή μέσω τεχνολογίας και το «να βρεθεί τρόπος να αρχίσει το πρωτάθλημα»

Όλες οι ομάδες σε όλα τα επίπεδα εδώ και βδομάδες είναι σε πλήρη αδράνεια. Σίγουρα αυτοί που θα έχουν αρκετή δουλειά να κάνουν, έστω και από απόσταση, μετά από όλο αυτό είναι οι γυμναστές, οι οποίοι έχουν μοιράσει ειδικά προγράμματα σε όλους τους ποδοσφαιριστές για το σπίτι.

Σε τυχόν επανέναρξη του πρωταθλήματος, θα πρέπει να βρουν τους τρόπους να επαναφέρουν στη καλύτερη αγωνιστική κατάσταση τους ποδοσφαιριστές.

Έτσι το LarnakaSports επικοινώνησε με τον βοηθό γυμναστή και υπεύθυνο αποκατάστασης της ΑΕΚ, Παναγιώτη Μιχαήλ για να μας μιλήσει για την πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση.

Το έργο του Παναγιώτη είναι σαφώς ακόμη πιο δύσκολο γιατί η φυσική επαφή με τους τραυματίες της ομάδας, που δεν είναι και λίγοι φέτος, δεν μπορεί να γίνει, ωστόσο ο ίδιος προσπαθεί να είναι σε καθημερινή επικοινωνία μαζί τους, έτσι ώστε να είναι ενήμερος για την κατάσταση τους.

Παναγιώτη, αρχικά λίγα λόγια για την κατάσταση που επικρατεί τι δεδομένη στιγμή στην Κύπρο αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.
«Περνούμε δύσκολες στιγμές τη δεδομένη στιγμή και στην Κύπρο αλλά και στο παγκόσμιο. Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι θα συμβεί την επόμενη μέρα, πόσο μάλλον και στο ποδόσφαιρο. Μας έχουν πει ότι μπορούμε να επιστρέψουμε πίσω γύρω στις 13 του Απρίλη, όμως μπορεί λίγες μέρες πριν να μας πουν ότι αυξήθηκαν τα κρούσματα και να παραμείνουμε ξανά σε αδράνεια».

Στην ΑΕΚ τι κάνατε από την πλευρά σας για να τους διατηρήσετε σε καλή κατάσταση, όσο γίνεται;
«Εμείς αυτό που κάναμε είναι εβδομάδα με εβδομάδα να τους δίνουμε δύο προγράμματα που έχουν να κάνουν. Το ένα είναι ενδυνάμωσης και το άλλο αερόβιο. Επίσης προσπαθούσαμε να τους δώσουμε εξοπλισμό της ομάδας, δηλαδή όσοι παίκτες δεν είχαν τον κατάλληλο εξοπλισμό, τους το προμηθεύσαμε εμείς, είτε από τα ήδη υπάρχοντα υλικά εξοπλισμού ή ακόμα και να αγοράσουμε. Κάνουμε συναντήσεις μέσω τηλεδιάσκεψης, ανά γκρουπ 3-4 ατόμων, γιατί πολύ σημαντικός παράγοντας τώρα είναι ο ψυχολογικός, οι παίκτες δεν πρέπει να νομίζουν ότι είναι σε διακοπές αλλά ότι βρισκόμαστε σε μία απρόβλεπτη κατάσταση. Το μυαλό των παικτών όσο γίνεται πρέπει να παραμείνει συγκεντρωμένο. Προσπαθούμε μέσω της τεχνολογίας να έχουμε επαφή μαζί τους, μέσω κάμερας να τους βλέπουμε, να μας βλέπουν, να μιλούμε και να μας λένε τα προβλήματα τους, τα οποία υπάρχουν. Για παράδειγμα αρκετοί παίκτες εκφράζουν τα παράπονα τους ότι δεν μπορούν να τρέξουν στους δρόμους, στην άμμο. Προσπαθήσαμε να τους δώσουμε εμείς κάποιους διαδρόμους να πάρουν σπίτι αλλά και άλλα πράγματα τα οποία μας επιτρέπουν τη χρήση τους.

Την δική σας δουλειά, δηλαδή το κομμάτι της αποκατάστασης των τραυματιών πως επηρεάζεται από αυτή την κατάσταση;
«Εμένα συγκεκριμένα τη δουλειά μου την επηρεάζει αρκετά, λόγω του ότι εγώ ασχολούμαι περισσότερο με τους τραυματίες και τη δεδομένη στιγμή δεν έχω την επαφή που πρέπει να έχω, λόγω της κατάστασης, διότι ο κάθε τραυματισμός είναι διαφορετικός και πρέπει να τον επιβλέπεις ξεχωριστά τον κάθε παίκτη και καθημερινά. Επομένως αντιλαμβάνεστε ότι είναι πολύ δύσκολο αυτό. Προσπαθούμε τους τραυματίες να τους συντηρούμε αν είναι εύκολο καθημερινά, τουλάχιστον έξι φορές την εβδομάδα, για να βλέπουμε σε ποια κατάσταση είναι. Το άσχημο είναι ότι εγώ προσωπικά δεν ξέρω σε τι κατάσταση θα βρίσκονται οι τραυματίες όταν θα έρθουν πίσω, δηλαδή κάποιοι παίκτες που ήταν έτοιμοι να μπουν με την ομάδα κανονικά, τώρα δεν ξέρεις σε τι κατάσταση θα τους βρεις».

Βάση των δικών σας υπολογισμών, από πλευράς φυσικής κατάστασης, πόσο καιρό χρειάζονται οι ποδοσφαιριστές να επανέλθουν και η ομάδα να είναι έτοιμη για έναν αγώνα;
«Χρειάζονται τουλάχιστον το πιο λίγο τρεις εβδομάδες, αν πούμε περισσότερες θα αργήσει να τελειώσει το πρωτάθλημα και θα υπάρχουν άλλα προβλήματα. Χρειάζεται μία μίνι προετοιμασία 3-4 εβδομάδων».

Σε αγωνιστικό επίπεδο τι πιστεύεις ότι είναι καλύτερο για τους παίκτες και για το Κυπριακό πρωτάθλημα, να ολοκληρωθεί η χρονιά ή όχι;
«Πρώτα-πρώτα δεν θα ήταν δίκαιο για καμία ομάδα να ακυρωθεί η σεζόν, από την πλευρά μου εμένα πιστεύω ότι το καλύτερο είναι να βρεθεί τρόπος να αρχίσει το πρωτάθλημα, να δοθεί χρόνος στις ομάδες, για να προετοιμαστούν. Μετά πιστεύω θα είναι δύσκολο να παίζονται από τις πρώτες εβδομάδες δύο παιχνίδια μέσα στην εβδομάδα θα είναι αρκετά επικίνδυνο για τραυματισμούς στους ποδοσφαιριστές. Άρα για εμένα το πιο σωστό είναι να αρχίσει ξανά το πρωτάθλημα, να παίζει ένα παιχνίδι την εβδομάδα η κάθε ομάδα τουλάχιστον τα πρώτα τέσσερα να γίνουν με αυτό τον τρόπο και μετά να μπουν δύο παιχνίδια μέσα σε μία εβδομάδα».

Σε κάποιες χώρες υπάρχει το ενδεχόμενο ακύρωσης των πρωταθλημάτων τι πιστεύεις;
«Όχι αυτό δεν είναι σωστό. Τα πρωταθλήματα πρέπει να τελειώσουν στα γήπεδα, απλά εδώ στην Κύπρο πρέπει να βρεθεί ο τρόπος να μην επιβαρυνθούν οι παίκτες από τις πρώτες εβδομάδες με διπλά παιχνίδια και φυσικά να πάρουν τον χρόνο τους για να προετοιμαστούν, έτσι ώστε να μπουν σε αγωνιστικούς ρυθμούς, διαφορετικά θα προκύψουν αρκετοί τραυματισμοί».

Ένα μήνυμα στον κόσμο της ΑΕΚ.
«Θέλουμε να τους πούμε ότι από την πλευρά μας ως τεχνικό τιμ κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε και προσπαθούμε να είμαστε όσο πιο πολύ δίπλα στους παίκτες αυτές τις δύσκολες στιγμές, χωρίς να τους λείψει κάτι, έτσι ώστε να επανέλθουν το συντομότερο δυνατό σε καλή αγωνιστική κατάσταση και θέλω να ευχηθώ πάνω από όλα υγεία, να παραμείνουν κοντά στην ομάδα, όπως μας άφησαν στο τελευταίο μας παιχνίδι».

Ένα μήνυμα σε όλο τον κόσμο της Κύπρου.
Πάνω από όλα εύχομαι υγεία σε όλους, να παραμείνουμε όλοι στα σπίτια μας μέχρι να περάσει αυτή η μπόρα και όλοι μετά από αυτή τη μεγάλη περιπέτεια να είμαστε όλοι καλά με όσο το δυνατό λιγότερες απώλειες».

Larnakaonline Sports

Send this to a friend