Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Οι διαρρήκτες μένουν σπίτι στη Λάρνακα
Οι διαρρήκτες μένουν σπίτι στη Λάρνακα

Οι διαρρήκτες μένουν σπίτι στη Λάρνακα

Δραστική μείωση στα αδικήματα κατά περιουσίας παρατηρείται τις τελευταίες εβδομάδες στη Λάρνακα, μετά την εξαγγελία των περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοιού.

Έγκυρη αστυνομική πηγή δήλωσε στην εφημερίδα μας ότι το τελευταίο διάστημα, ειδικά μετά την εφαρμογή των αυστηρών περιοριστικών μέτρων στη διακίνηση, δεν έχει καταγγελθεί ούτε μία διάρρηξη κατοικίας ή άλλου υποστατικού στα γραφεία του ΤΑΕ Λάρνακας.

Σημαντική μείωση παρουσιάζουν και τα αδικήματα που αφορούν κλοπές. «Η μείωση στην διάπραξη αδικημάτων κατά περιουσίας αγγίζει το 100% και αυτό είναι απολύτως λογικό, αφού ο κόσμος παραμένει περιορισμένος στα σπίτια του, ενώ οι πλείστες επιχειρήσεις και τα καταστήματα έχουν βάλει προσωρινό λουκέτο, άρα δεν υπάρχουν διαθέσιμοι χώροι για τους παράνομους να δράσουν, προκειμένου να κλέψουν χρήματα ή άλλα προϊόντα.

Οι διαρρήκτες και γενικά οι παράνομοι δεν παίρνουν πλέον το ρίσκο να κυκλοφορήσουν τα βράδια, διότι γνωρίζουν πολύ καλά ότι αμέσως θα γίνουν στόχος των περιπολικών της Αστυνομίας που διενεργούν ελέγχους. Γι’ αυτό προτιμούν κι αυτοί να μείνουν στα σπίτια τους», ανέφερε η ίδια πηγή.

Οι πλείστες υποθέσεις που καταγγέλθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες στο ΤΑΕ Λάρνακας αφορούσαν κυρίως βία στην οικογένεια καθώς και υποθέσεις οικονομικής φύσεως (οφειλόμενα ποσά κτλ).

Συνωστισμός προσώπων

———————————-

Στο μεταξύ, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της εφημερίδας μας, συνολικά 50 υποθέσεις που αφορούσαν παραβίαση υπουργικών διαταγμάτων σε σχέση με τα περιοριστικά μέτρα που αποφασίστηκαν κατά του κορωνοιού καταχωρίσθηκαν μόνο την Πέμπτη (2/4) στο Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου, στο Παραλίμνι. Αυτό, όμως, είχε ως αποτέλεσμα να συνωστισθούν δεκάδες πρόσωπα στο ισόγειο του δικαστηρίου, γεγονός που προκάλεσε μεγάλη ανησυχία και φόβο εξαιτίας της ραγδαίας διάδοσης του κορωνιού.

Μιλώντας στην εφημερίδα μας, υπάλληλοι του δικαστηρίου τόνισαν την ανάγκη καλύτερης διευθέτησης τέτοιων υποθέσεων από πλευράς Αστυνομίας, η οποία στην προκειμένη περίπτωση ουσιαστικά… παραβίασε η ίδια το σχετικό διάταγμα, επιτρέποντας σε 50 άτομα (κατηγορουμένους) να βρίσκονται συγκεντρωμένοι έξω από το δικαστήριο, αναμένοντας τη σειρά τους για να βρεθούν στο εδώλιο.

Τελικά, το δικαστήριο, λόγω του μεγάλου συνωστισμού που παρατηρήθηκε, εκδίκασε προχθές μόνο τις 35 υποθέσεις, επιβάλλοντας χρηματικά πρόστιμα σε ισάριθμους κατηγορουμένους.

Οι υπόλοιπες 15 υποθέσεις εκδικάστηκαν χθες, μαζί με άλλες εννέα «φρέσκες» υποθέσεις που καταγγέλθηκαν στην Ξυλοτύμπου. Σ’ όλες τις περιπτώσεις, οι καταγγελίες έγιναν μεταξύ 25-27 Μαρτίου, προτού εφαρμοστούν οι εξώδικες ρυθμίσεις. Αντίθετα με το Δικαστήριο Αμμοχώστου, το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας απασχολούν αυτές τις μέρες μόνο οι σοβαρές υποθέσεις παραβίασης διαταγμάτων, η εκδίκαση των οποίων επιβάλλεται άμεσα.

Όπως πληροφορούμαστε, εκκρεμούν τη δεδομένη στιγμή περίπου 100 υποθέσεις παραβίασης υπουργικών διαταγμάτων για τον κορωνοϊό, οι οποίες θα εκδικαστούν σε διάφορες ημερομηνίες.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend