Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Σημαντικές πληροφορίες για τους Κύπριους φοιτητές μας στο εξωτερικό
Σημαντικές πληροφορίες για τους Κύπριους φοιτητές μας στο εξωτερικό

Σημαντικές πληροφορίες για τους Κύπριους φοιτητές μας στο εξωτερικό

Του Παναγιώτη Σεργίου

Θα ήθελα να ενημερώσω όλους τους φοιτητές που βρίσκονται στο εξωτερικό ότι απο την Τρίτη 31/03/2020 ξεκίνησε να λειτουργεί η διαδικτυακή πλατφόρμα καταγραφής όλων των Κυπρίων που βρίσκονται στο εξωτερικό για σκοπούς επικοινωνίας και αρωγής σε περιπτώση αναγκης.

Καλώ όλους τους Κύπριους φοιτητές που βρίσκονται στο εξωτερικό να εγγραφούν συμπληρώνοντας διαδικτυακά τα στοιχεία τους στον πιο κάτω σύνδεσμο. Η διαδικασία είναι πολύ απλή.

https://www.connect2cy.gov.cy/

Επιπρόσθετες πληροφορίες:

Κύπριοι φοιτητές που βρίσκονται στο Ηνωμένο Βασίλειο και χρειάζεται να επικοινωνήσουν με ιατρό, μπορούν να το πράξουν αποστέλλοντας ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση [email protected]. Εντός των επόμενων ημερών θα τεθεί σε λειτουργία και ειδική τηλεφωνική γραμμή για τον σκοπό αυτό.

Κύπριοι φοιτητές στο εξωτερικό που έχουν ανάγκη να λάβουν φαρμακευτική αγωγή την οποία είναι αδύνατον να εξασφαλίσουν τοπικά στις χώρες όπου βρίσκονται, μπορούν να υποβάλλουν σχετικό αίτημα για αρωγή είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση [email protected], είτε εναλλακτικά από τηλεφώνου, καλώντας τον αριθμό (+357) 22 801000. Σε αυτές τις περιπτώσεις, και εφόσον τεκμηριώνονται αντικειμενικές δυσκολίες, θα καταβάλλεται προσπάθεια για αποστολή των φαρμάκων από την Κύπρο, εκεί όπου οι συνθήκες το επιτρέπουν. Για το Ηνωμένο Βασίλειο ειδικά, επισημαίνεται ότι όλοι οι Κύπριοι πολίτες που βρίσκονται στη χώρα, συμπεριλαμβανομένων των φοιτητών, έχουν δικαίωμα να αποτείνονται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) για σκοπούς εξασφάλισης της φαρμακευτικής τους αγωγής, στη βάση και σχετικής διμερούς συμφωνίας που βρίσκεται σε ισχύ.

Send this to a friend