Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Ο Αρχηγός Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης επισκέφθηκε χθες το μεσημέρι τη Λάρνακα και ενημερώθηκε λεπτομερώς από την τοπική αστυνομική διεύθυνση για την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη και την επαρχία, όσον αφορά την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων. Όπως τόνισε σε δηλώσεις του, θα είναι αμείλικτοι με όσους παραβαίνουν τα Διατάγματα του Κράτους γιατί υπεράνω όλων είναι η δημόσια υγεία, η οποία πρέπει να διασφαλιστεί με στόχο να ξεπεραστεί η κρίση και να βγούμε αλώβητοι από τη λαίλαπα του κορωνοϊού που μαστίζει την κοινωνία.

 

Στη μάχη για καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοιού μπαίνει σύντομα και η νέα πτέρυγα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, όσο αυτό θα είναι εφικτό υπό τις περιστάσεις.

Έπειτα από ενέργειες του ΟΚΥπΥ και του Υπουργείου Υγείας, έχει εξασφαλιστεί προσωρινά επίπλωση που ανήκει στο Υφυπουργείο Τουρισμού και η οποία βρίσκεται φυλαγμένη στο χώρο των κρατικών εκθέσεων. Η επίπλωση αυτή αναμένεται προσεχώς να εγκατασταθεί σε μέρος της νέας πτέρυγας, ούτως ώστε να γίνει εφικτή η εξυπηρέτηση περισσοτέρων ασθενών.

Ο εκτελεστικός διευθυντής του ΟΚΥπΥ στα Νοσοκομεία Λάρνακας – Αμμοχώστου μας δήλωσε ότι γίνεται η εκπαίδευση του προσωπικού πάνω σε διάφορα θέματα τεχνικής φύσεως, όπως είναι θέματα ασφάλειας, ζητήματα που αφορούν τα μηχανήματα και τα συστήματα που θα λειτουργούν στο κτήριο.
Παράλληλα, ο Γ. Καροτσάκης είπε ότι εξετάζεται και το ενδεχόμενο δημιουργίας νέας Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στη νέα πτέρυγα του νοσοκομείου για παροχή στήριξης στους ασθενείς με κορωνοϊό.

Σε μια άλλη εξέλιξη, ο κ. Καροτσάκης ανέφερε ότι νοσηλευτές και ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό από το Νοσοκομείο Λάρνακας ξεκίνησαν δειγματοληψίες σε γηροκομεία της πόλης κι επαρχίας Λάρνακας, όπου οι τρόφιμοι δεν μπορούν να μετακινηθούν.

 

Και τέλος με στόχο την ανάπτυξη της δημιουργικότητας των παιδιών και παράλληλα την παραγωγική αξιοποίηση του ελεύθερου τους χρόνου σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, ο Δήμος Λάρνακας, σε συνεργασία με το Ανοικτό Σχολείο, ανακοίνωσαν την έναρξη ενός πρωτότυπου διαγωνισμού ζωγραφικής.
Ο διαγωνισμός αυτός έχει θέμα «Αγαπώ την πόλη μου» και σ’ αυτόν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής παιδιά ηλικίας από 4 έως 14 χρόνων που διαμένουν στη Λάρνακα.
Ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί στις 30 Απριλίου, με την ευχή μέχρι τότε να έχει περιοριστεί η πανδημία.

Send this to a friend