Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΕΚ Αποφάσεις Ε.Ε. της UEFA, ως αποτέλεσμα της τηλεδιάσκεψης με τις Ομοσπονδίες
Αποφάσεις Ε.Ε. της UEFA, ως αποτέλεσμα της τηλεδιάσκεψης με τις Ομοσπονδίες

Αποφάσεις Ε.Ε. της UEFA, ως αποτέλεσμα της τηλεδιάσκεψης με τις Ομοσπονδίες

Ως συνέχεια της σημερινής τηλεδιάσκεψης της UEFA με τους Γενικούς Γραμματείς των 55 χωρών μελών της UEFA, η Εκτελεστική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου πήρε τις ακόλουθες αποφάσεις:

Διοργανώσεις UEFA

-Όλοι οι αγώνες Εθνικών ομάδων Ανδρών και Γυναικών που ήταν προγραμματισμένοι για τον Ιούνιο του 2020 αναβάλλονται μέχρι νεότερης ενημέρωσης. Η απόφαση αυτή περιλαμβάνει τους αγώνες play-off του EURO 2020 και τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Γυναικών 2021.

-Για τους υπόλοιπους αγώνες των διοργανώσεων της UEFA, περιλαμβανομένων και των διεθνών φιλικών αγώνων Εθνικών Ομάδων, παραμένει η απόφαση για αναβολή τους, μέχρι νεότερης ενημέρωσης.

Αγώνες και διοργανώσεις Εθνικών ομάδων Παίδων και Νέων

-Ακυρώνεται η διεξαγωγή της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Παίδων U17 που ήταν προγραμματισμένη για τον ερχόμενο Μάιο.

-Ακυρώνεται η διεξαγωγή της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Γυναικών U19 που ήταν προγραμματισμένη για τον ερχόμενο Ιούλιο.

-Αναβάλλεται μέχρι νεότερης ενημέρωσης η τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Γυναικών U17 που ήταν προγραμματισμένη για τον ερχόμενο Μάιο. Η διοργάνωση αυτή, προς το παρών δεν ακυρώνεται, γιατί μέσω αυτής προκύπτουν οι χώρες που προκρίνονται στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου U17.

-Αναβάλλεται μέχρι νεότερης ενημέρωσης η τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Futsal U19. Η διοργάνωση αυτή, προς το παρών δεν ακυρώνεται, γιατί μέσω αυτής προκύπτουν οι χώρες που προκρίνονται στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Futsal U19.

-Αναβάλλονται μέχρι νεότερης ενημέρωσης οι τελικοί του Futsal Champions League που ήταν προγραμματισμένοι για αυτό το μήνα (Απρίλιος 2020).

Οι προθεσμίες που αφορούν όλες τις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA για την περίοδο 2020-2021 αναβάλλονται μέχρι νεοτέρας, καθώς επίσης και οι προθεσμίες εγγραφής και δήλωσης ποδοσφαιριστών. Η UEFA θα ανακοινώσει τις νέες προθεσμίες εν ευθέτω χρόνω.

Θέματα αδειοδότησης και οικονομικού fair play

H Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA στηρίζει πλήρως την εφαρμογή των κανονισμών Αδειοδότησης των ομάδων καθώς και την ανάγκη τήρησης των κανονισμών του οικονομικού fair play. Όμως, οι σημερινές εξαιρετικές περιστάσεις που επικρατούν σε όλη σχεδόν την Ευρώπη, καθιστούν αναγκαίες κάποιες συγκεκριμένες παρεμβάσεις προκειμένου να διευκολυνθούν οι Ομοσπονδίες αλλά και οι ομάδες.

Ως εκ τούτου, αποφασίστηκε να δοθεί επιπρόσθετος χρόνος στις Ομοσπονδίες να ολοκληρώσουν τον έλεγχο των Σωματείων τους, μέχρι να επαναπροσδιοριστεί η διαδικασία εισδοχής στις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Larnakaonline Sports

Send this to a friend