Home ΛΑΡΝΑΚΑ Πλήγμα για τ’ αντλιοστάσια στη Λάρνακα
Πλήγμα για τ’ αντλιοστάσια στη Λάρνακα

Πλήγμα για τ’ αντλιοστάσια στη Λάρνακα

Ούτε τα δύο μεγάλα αντλιοστάσια όμβριων υδάτων, τα οποία είναι υπό εξέλιξη στη Λάρνακα, θα ολοκληρωθούν στην ώρα τους ελέω κορωνοιού. Ο λόγος για το μεγάλο αντλιοστάσιο S9 που κτίζεται στην περιοχή Προδρόμου και το αντλιοστάσιο S8 το οποίο κατασκευάζεται στη λεωφόρο Αλέξανδρου Παναγούλη, στην περιοχή Καθαρής.

Όπως δήλωσε στην εφημερίδα μας ο διευθυντής του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας Άγγελος Χατζηχαραλάμπους, η υλοποίηση των δύο υπό αναφορά αντλιοστασίων υποχρεωτικά θα καθυστερήσει, καθότι αναμένεται ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός από την Ιταλία και την Ελλάδα προκειμένου να ολοκληρωθούν τα έργα και τα τεθούν σε λειτουργία τα αντλιοστάσια. Το S9 ήταν προγραμματισμένο να ολοκληρωθεί μέχρι τον ερχόμενο Ιούλιο, ενώ το S8 θα ολοκληρωνόταν τον Μάιο. «Με την αβεβαιότητα που υπάρχει πλέον λόγω της εξάπλωσης του κορωνοιού, ουδείς μπορεί να κάνει ασφαλείς προβλέψεις, τουλάχιστον στο παρών στάδιο, πότε θα ολοκληρωθούν τα δύο αντλιοστάσια. Σίγουρα, όμως, θα πάνε κάποιους μήνες πίσω», σημείωσε ο Διευθυντής του ΣΑΛ.

Υπενθυμίζουμε, ότι η λειτουργία των δύο αντλιοστασίων θεωρείται απαραίτητη για επίλυση του προβλήματος των πλημμυρών που παρατηρείται κάθε φορά που υπάρχουν έντονες βροχοπτώσεις στις ευπαθείς περιοχές της Λάρνακας (Μητρόπολη, Πρόδρομος, Καθαρή, προσφυγικού συνοικισμοί).
Όσον αφορά τα υπόλοιπα εργοτάξια του ΣΑΛ που λειτουργούν σήμερα, ο κ. Χατζηχαραλάμπους ανέφερε πως κανένα απ’ αυτά δεν έχει αναστείλει ακόμα τις εργασίες του. Παρατήρησε, ωστόσο, ότι τα εργοτάξια υπολειτουργούν, καθότι υπήρχαν εργάτες που συμπεριλαμβάνονται στις ευπαθείς ομάδες και ως εκ τούτου αναγκαστικά παρέμειναν στα σπίτια τους.

«Στόχος του ΣΑΛ είναι να μην κλείσουν τα εργοτάξια του αποχετευτικού, αλλά να συνεχίσουν να εκτελούν τα συμβόλαια. Σε περίπτωση, όμως, που το κράτος εκδώσει νέο διάταγμα, τότε υποχρεωτικά θα κλείσουν κι αυτά, μ’ επακόλουθο οι εργασίες του αποχετευτικού να πάνε κι αυτές πίσω», συμπλήρωσε ο Διευθυντής του ΣΑΛ.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend