Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ 6 κλασσικές ταινίες του Hollywood που αξίζει να δεις
6 κλασσικές ταινίες του Hollywood που αξίζει να δεις

6 κλασσικές ταινίες του Hollywood που αξίζει να δεις

Το σινεμά είναι ένα από τα είδη τέχνης που τις ώρες αυτές που είμαστε κλεισμένοι στα σπίτια μας λόγω του κορωνοϊού, μπορεί να μας κρατήσει καλή συντροφιά. Όμως, έχεις δει τα πάντα! Ότι καινούρια ταινία κυκλοφορεί στο Netflix και στο διαδίκτυο την έχεις δει. Τι άλλο έμεινε να δεις;

Μία νέα έρευνα του Hollywood Reporter έδειξε ότι οι παλιές κλασσικές ταινίες του Hollywood κάνουν καλό στην ψυχική υγεία. Οπότε, τι λες; Θα προσπαθήσεις να δεις κάποιες από αυτές τις κλασσικές ταινίες;

Ταινίες που άφησαν εποχή και έγραψαν τους τίτλους τους με χρυσά γράμματα στην ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου. Ταινίες που θα λατρέψεις!

Η αρχή πάντα είναι δύσκολη, καθώς οι ταινίες αυτές είναι πιο αργές και τα μέσα της εποχής είναι πιο παλιά, αλλά αν κάνεις υπομονή και δεις μία, μετά θα μπορέσεις να ανακαλύψεις έναν καινούριο κινηματογραφικό κόσμο που μέχρι τώρα αγνοούσες. Υπάρχει λόγος που θεωρούνται κλασσικές!

Casablanca
Μία από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών. Ένα δράμα, ένα film-noir, μία ρομαντική ταινία, περιπέτεια. Η ταινία του 1942 περνάει από το ένα είδος στο άλλο με τόση ευκολία, που ζηλεύουν πολλοί σκηνοθέτες μέχρι και σήμερα. Βέβαια σε όλα αυτά συμβάλλουν και οι εκπληκτικές ερμηνείες της Katherine Hepburn και του Humphrey Bogart. Άστην να σε ταξιδέψει και να θυμάσαι «We’ll always have Paris!».

The Grapes of Wrath
Ο John Ford μετέφερε στη μεγάλη οθόνη το 1940, το ομότιτλο βραβευμένο με Πούλιτζερ βιβλίο του John Steinbeck και μας έδωσε μία από τις καλύτερες ταινίες για τη μετανάστευση (χρησιμοποιώντας τους όρους του σήμερα). Ένα κοινωνικό και οικογενειακό δράμα που είναι γροθιά στο στομάχι και τόσο, μα τόσο, επίκαιρο. Μπορεί οι ήρωες του βιβλίου και της ταινίας να μετανάστευσαν από την μία άκρη της Αμερικής στην άλλη για οικονομικούς λόγους, ωστόσο, το ίδιο δε συμβαίνει και σήμερα;

Citizen Kane
Από πολλούς θεωρείται ως η καλύτερη ταινία όλων των εποχών. Ο Orson Welles με την ταινία του 1941 δημιούργησε ένα αριστούργημα. Μία ταινία για τη ζωή ενός πλούσιου και με επιρροή άντρα που έφερε επανάσταση στο σινεμά της εποχής. Μπορεί να ήταν υποψήφια για 9 Όσκαρ, όμως, κατάφερε να κερδίσει μόνο το Όσκαρ Καλύτερου Σεναρίου. Ωστόσο, ο χρόνος την έχει αναδείξει σε μία ταινία που πρέπει να είναι στην κορυφή της λίστας κάθε σινεφίλ.

Double Indemnity
Ο Billy Wilder έχει δημιουργήσει πιο γνωστές ταινίες (The Seven Year Itch, Some Like It Hot) και, σίγουρα, κάποιες καλύτερες (The Lost Weekend, Witness for the Prosecution). Όμως, το μαγικό άγγιγμα που αφήνει αυτή η ταινία είναι εντυπωσιακό. Ένα από τα πρώτα film noir, που έθεσε τις βάσεις για όλα αυτά που ακολούθησαν μετέπειτα. Η Barbara Stanwyck είναι εντυπωσιακή στο ρόλο της γυναίκας αράχνης και η ταινία θα σε ταξιδέψει και θα σε κρατήσει μέχρι τους τίτλους τέλους.

Roman Holiday
Η Audrey Hepburn είναι μία από τις κινηματογραφικές περσόνες που έχουν μείνει όσο καμία άλλη στην pop κουλτούρα. Μάλιστα, η ταινία αυτή αποτελεί έναν από τους λόγους γιατί έχει γίνει αυτό. Η ιστορία μίας πριγκίπισσας που έχει βγει κρυφά στη Ρώμη για να δει την πόλη και ο έρωτας της με τον Gregory Peck, έναν ρεπόρτερ, θα σε συγκινήσει και θα σε ταξιδέψει σε πιο αθώες εποχές. Τότε, που ένα βλέμμα, ένα άγγιγμα, ένα φιλί ήταν αρκετά. Η ταινία, επίσης, ήταν αυτή που κέρδισε στην Hepburn το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου.

It Happened One Night
Η ταινία του Frank Capra που σάρωσε τα βραβεία Όσκαρ κερδίζοντας 5, συμπεριλαμβανομένων των Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Α’ Αντρικού Ρόλου και Α’ Γυναικείου. Μία ρομαντική ιστορία του 1934 που θα σε μαγέψει. Μία πλούσια κόρη δραπετεύει από το σπίτι της για να αποφύγει έναν γάμο που δε θέλει με τίποτα και πέφτει σε έναν ρεπόρτερ που την ερωτεύεται. Μπορεί να έχεις δει την ελληνική εκδοχή με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ, αλλά, πίστεψέ με, το πρωτότυπο είναι απλά… μαγικό!

Send this to a friend