Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Ούτε χθες απάντησαν εάν παραδέχονται ή όχι τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι δύο αδελφές, ηλικίας 38 και 31 χρόνων, από χωριό της επαρχίας Λευκωσίας, οι οποίες κατηγορούνται για την ρατσιστική επίθεση εναντίον γυναίκας από τη Ρωσία τον περασμένο Οκτώβριο σε χώρο στάθμευσης, στο κέντρο της Λάρνακας.

Η υπόθεση ήταν ορισμένη χθες ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για απάντηση στις κατηγορίες, ωστόσο μετά την τελευταία τροποποίηση που έγινε στο κατηγορητήριο της υπόθεσης από την κατηγορούσα αρχή με την πρόσθεση νέων κατηγοριών, ο συνήγορος υπεράσπισης των δύο κατηγορουμένων ζήτησε εκ νέου λίγες μέρες αναβολή. Ως εκ τούτου, η υπόθεση ορίστηκε για απάντηση στις κατηγορίες στις 13 Μαρτίου. Οι δύο Ελληνοκύπριες κατηγορούνται για υποκίνηση μίσους λόγω καταγωγής, δημόσια εξύβριση, απειλή, κοινή επίθεση και για άσεμνη πράξη.

 

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Λάρνακας βραβεύεται με την Πράσινη Σημαία, ως Πράσινη Πόλη της Κύπρου για το 2019. Η βράβευση επιτεύχθηκε έπειτα από αίτηση του δήμου στο Κυπριακό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης για τα Παγκύπρια Βραβεία «Πράσινες Πόλεις & Πράσινες Κοινότητες της Κύπρου». Συγκεκριμένα, ο Δήμος Λάρνακας βραβεύτηκε για το πρόγραμμα «Μείωση δημοτικών στερεών αποβλήτων, παραλιακών ξενοδοχειακών μονάδων και πλησίον συναφών χώρων μαζικής παραγωγής αποβλήτων», στην κατηγορία «Διαχείριση Αποβλήτων».

Η απονομή των βραβείων πραγματοποιήθηκε, σε Ειδική Επίσημη Τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο.

 

Ο Δήμος Λάρνακας ανακοινώνει ότι το πέταγμα των χαρταετών στην περιοχή Αεροδρομίου Λάρνακας και συγκεκριμένα στην περιοχή προσέγγισης των αεροσκαφών, όπως οι περιοχές Αλυκής – Τεκκέ, Ακτής Μακένζι, Κιτίου και Περιβολιών, πρέπει να αποφεύγεται κατά την Καθαρά Δευτέρα, γιατί μπορεί να προκαλέσει κινδύνους στις πτήσεις.

 

Μια πολύχρωμη καρναβαλίστικη φιέστα με παρέλαση αρμάτων και ομάδων ετοιμάζει ο Δήμος Λάρνακας με μουσική και χορό, με τους παρευρισκόμενους να διασκεδάζουν σε ανεβαστικούς ρυθμούς, αύριο Σάββατο στις 4.30 το απόγευμα στην Λεωφόρο Αθηνών στις Φοινικούδες.

Ο Δήμος Λάρνακας θα γιορτάσει την Καθαρά Δευτέρα στον Εκδρομικό Χώρο Τεκκέ, από τις 11 το πρωί μέχρι και τις 4 το απόγευμα. Το μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με τα τσιττιστά της μέρας θα αναλάβει ο Πολιτιστικός Όμιλος “Βασιλιτζιά”, ενώ στο χώρο θα υπάρχουν παραδοσιακά παιχνίδια και διαγωνισμοί. Θα προσφέρονται δωρεάν φασολάδα, λαγάνες, χαλβάς, ελιές και μπίρα.

 

Ο Δήμος Λευκάρων ανακοινώνει ότι την Καθαρά Δευτέρα θα διαθέσει το χώρο του Δημοτικού Σταδίου στο κοινό.

 

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Αγίου Θεοδώρου διοργανώνει στο Κοινοτικό Γήπεδο, μία όμορφη εκδήλωση για την Καθαρά Δευτέρα. Η γιορτή θα αρχίσει στις 10.30 και θα περιλαμβάνει δωρεάν εδέσματα. Συμμετέχουν οι χορευτικές ομάδες του Λαογραφικού Ομίλου Πεντάσχοινος.

 

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Αλαμινού μας καλεί στην πλατεία του χωριού στις 10.00 το πρωί. Εκεί θα στηθεί μία γιορτή με φουσκωτά, μουσική, τραγούδι και χορούς από το χορευτικό συγκρότημα Σχολή Χορού Αθανασία. Θα προσφέρονται δωρεάν διάφορα εδέσματα της ημέρας, ενώ θα παραχωρηθούν τραπέζια και καρέκλες.
Αυτά από μένα καλό τριήμερο και Καλή Σαρακοστή.

Send this to a friend