Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ 4 υπέροχες πόλεις για να ταξιδέψεις την άνοιξη
4 υπέροχες πόλεις για να ταξιδέψεις την άνοιξη

4 υπέροχες πόλεις για να ταξιδέψεις την άνοιξη

Θα ‘ναι σαν να μπαίνει η άνοιξη σε αυτές τις υπέροχες πόλεις της Ευρώπης που αξίζει να ανακαλύψεις κάθε εποχή του χρόνου –αλλά ειδικά όταν ο ανοιξιάτικος ήλιος θα τις λούζει στο φως.

Λυών
Μία πόλη, δύο ποτάμια, μία τέχνη (η αγαπημένη πολλών, η έβδομη) που γεννήθηκε εδώ όταν δύο αδέρφια που τους έλεγαν Lumiere, που σημαίνει φως, έστησαν εδώ σε ένα καφενείο την πρώτη κινηματογραφική προβολή. Η Λυών είναι μια από τις ωραιότερες πόλεις της Γαλλίας, με ένα ιστορικό κέντρο χάρμα οφθαλμών, πολλά ενδιαφέροντα μουσεία και εκπληκτική γαστρονομική σκηνή που δεν θα σου κοστίσει μια περιουσία –ονόματα δε λέμε, αλλά άλλες πόλεις της Γαλλίας είναι διαβόητες γι’ αυτό.

Κατάνια
Ο ιταλικός νότος γενικώς, και η Σικελία ειδικώς, δε μοιάζει με τίποτα απ’ όσα μπορεί να έχεις δει μέχρι στιγμής στην Ιταλία –εντάξει, έχει σούπερ ζυμαρικά και πίτσες, αλλά ακόμα κι αυτά μαγειρεύονται με συνταγές και υλικά που δεν έχεις ξαναδοκιμάσει. Στην Κατάνια, ας πούμε, η τοπική σπεσιαλιτέ λέγεται Pasta alla Norma, κι είναι ζυμαρικά με μελιτζάνα και ρικότα, να γλείφεις τα δάχτυλά σου. Πέρα από τη γαστρονομία, όμως, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σικελίας έχει φαντασμαγορική αρχιτεκτονική, νυχτερινή ζωή, μουσεία και βόλτες αρκετές για να γεμίσουν ένα τετραήμερο, ακόμα και αν αντισταθείς στον πειρασμό να νοικιάσεις αυτοκίνητο και να πας να εξερευνήσεις τις Συρακούσες –που δεν θέλουμε να σου βάζουμε ιδέες, αλλά είναι ονειρικές, και απέχουν λιγότερο από μία ώρα, απλά το αναφέρουμε.

Νάπολη
Παραμένουμε ιταλικό νότο, λίγο βορειότερα αυτή την φορά, για να κάνουμε μια βόλτα στην τόσο ιδιαίτερη κι άλλο τόσο παρεξηγημένη Νάπολη. Κατ’ αρχάς, ξέχνα όλους τους αρνητικούς συνειρμούς που σου γεννά το όνομά της, καμία μαφία στον πλανήτη δεν έχει τίποτα να χωρίσει με τουρίστες σαν και του λόγου σου –και σίγουρα δεν την ενδιαφέρουν τα λεφτά σου. Τώρα που λύσαμε τα βασικά, να πούμε επίσης πως το απίστευτο ιστορικό κέντρο της Νάπολης περιλαμβάνεται ολόκληρο στη λίστα πολιτιστικής κληρονομιάς της ανθρωπότητας, η Πομπηία (που είναι σαφώς ένας από τους πιο ενδιαφέροντες αρχαιολογικούς χώρους που θα επισκεφθείς ποτέ σου) βρίσκεται μισή ώρα έξω από την πόλη, και οι Ναπολιτάνοι ήταν οι άνθρωποι που χάρισαν στην ανθρωπότητα την πίτσα.

Ντουμπρόβνικ
Προτού τα πλήθη του καλοκαιριού αρχίσουν να συρρέουν, το Ντουμπρόβνικ είναι αυτό για το οποίο το αγάπησαν αρχικά ο ταξιδιωτικός Τύπος και εν συνεχεία τα κινηματογραφικά στούντιο: Μια μαγική καστροπολιτεία που ακουμπά στη θάλασσα, γεμάτη αρχαιολογικούς θησαυρούς σαν το γιγάντιο Παλάτι του Διοκλητιανού και τόσο μπαρόκ όσο φτάνει και περισσεύει για να κάνει την παλιά του πόλη ένα υπαίθριο μουσείο αρχιτεκτονικής.

Πήγη:in2life.gr

Send this to a friend