Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Mας ζώνει ο κορωνοϊός – Προετοιμασία για τα χειρότερα
Mας ζώνει ο κορωνοϊός – Προετοιμασία για τα χειρότερα

Mας ζώνει ο κορωνοϊός – Προετοιμασία για τα χειρότερα

Σε συναγερμό η Κύπρος, με τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες να λαμβάνουν πλέον δραστικά μέτρα προκειμένου να αποτρέψουν την είσοδο του κορωνοϊού στο νησί.

Επί ποδός όλα τα εμπλεκόμενα υπουργεία και κρατικές Υπηρεσίες, ενώ σήμερα συσκέπτονται οι υπουργοί Υγείας, Εσωτερικών, Εξωτερικών και Δικαιοσύνης για ενημέρωση, συντονισμό και λήψη αποφάσεων με ανοικτό το ενδεχόμενο για εφαρμογή αυστηρότερων περιορισμών στα σημεία εισόδου στη Δημοκρατία. Ταυτόχρονα, από χθες ελέγχονται και όσοι φθάνουν στα αεροδρόμια της Κύπρου και προέρχονται από Ιταλία, Ιαπωνία, Ιράν και Νότιο Κορέα.

Σε δραστικές αποφάσεις προχωρεί και το υπουργείο Υγείας, με τον υπουργό να είναι έτοιμος να «κλείσει τα αφτιά» στις αντιδράσεις και διαμαρτυρίες, από όπου κι αν προέρχονται και να προχωρήσει χωρίς καθυστέρηση στη λειτουργία του χώρου φιλοξενίας ατόμων που δεν νοσούν, αλλά έχουν έρθει σε επαφή με ασθενείς με κορωνοϊό. Έκανε την έρευνά του το υπουργείο Υγείας και αύριο ο υπουργός θα καλέσει το Υπουργικό Συμβουλίο να επιλέξει δύο τουλάχιστον κυβερνητικά κτήρια για να χρησιμοποιηθούν προς τον σκοπό αυτό.
ροετοιμάζεται για το χειρότερο σενάριο της εκδήλωσης επιδημίας κορωνοϊού στην Κύπρο. Στον ιδιωτικό τομέα έχουν εντοπιστεί όλα τα διαθέσιμα δωμάτια απομόνωσης, ενώ ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος ετοίμασε και παρέδωσε στο υπουργείο Υγείας κατάλογο με τα ονόματα γιατρών, κυρίως πνευμονολόγων, οι οποίοι παρουσιάζονται πρόθυμοι να βοηθήσουν εάν και εφόσον παραστεί ανάγκη. Στον δημόσιο τομέα, έχει επιλεγεί το κρατικό νοσοκομείο που θα οριστεί ως «νοσοκομείο αναφοράς» για τον κορωνοϊό και ταυτόχρονα έχουν ενημερωθεί όλα τα αρμόδια τμήματα για τις διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθήσουν σε περίπτωση παρουσίας στην Κύπρο αυξημένου αριθμού περιστατικών «COVID-19».

Σε συναγερμό και οι πρεσβείες της Κύπρου στις χώρες στις οποίες παρατηρείται αυξημένη δραστηριότητα του κορωνοϊού, με την πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ιταλία να βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους Κύπριους που ζουν εκεί. Οι 12 μαθητές που βρίσκονται στο Μιλάνο επιστρέφουν σήμερα στην Κύπρο. Πλάνο για την κατ’ οίκον απασχόλησή τους κατά τη διάρκεια του αυτοπεριορισμού τους για 14 ημέρες, ετοίμασε το υπουργείο Παιδείας.

Send this to a friend