Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Ανάρπαστες οι χειρουργικές μάσκες στη Κύπρο – τιμές «μαύρης αγοράς»
Ανάρπαστες οι χειρουργικές μάσκες στη Κύπρο – τιμές «μαύρης αγοράς»

Ανάρπαστες οι χειρουργικές μάσκες στη Κύπρο – τιμές «μαύρης αγοράς»

Ανάρπαστες έχουν γίνει οι χειρουργικές μάσκες και τα αντισηπτικά σκευάσματα χεριών από τα φαρμακεία, ενώ σημαντικές ελλείψεις παρουσιάζουν και τα αντιικά φάρμακα. Σποραδικά εμφανίζονται μικρές παρτίδες μασκών από κάποιους εισαγωγείς, ωστόσο η αυξημένη ζήτηση έχει ως αποτέλεσμα αφενός την εκτόξευση των τιμών πώλησης των μασκών στα ύψη και αφετέρου την εξάντληση τους σε χρόνο μηδέν.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ η Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου, Ελένη Πιέρα – Ισσέγιεκ επιβεβαίωσε το δημοσίευμα του philenews και επανέλαβε ότι το πρόβλημα δεν είναι κυπριακό, αλλά πανευρωπαϊκό.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η κα. Ισσέγιεκ στην αδικαιολόγητη αύξηση της τιμή των μασκών ως αποτέλεσμα της αυξημένης ζήτησης, λέγοντας ότι ένα κουτί μάσκες πωλείται πλέον στην τριπλάσια ή και τετραπλάσια τιμή σε σύγκριση με προηγουμένως. Η κα. Ισσέγιεκ έκανε λόγο για αισχροκέρδεια και μίλησε για «μαύρη αγορά» μασκών.

Περαιτέρω η κα. Ισσέγιεκ έκανε λόγο για αλόγιστη χρήση μασκών και συνέστησε σύνεση στην αγορά, προκειμένου να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτές όσοι πραγματικά τις έχουν ανάγκη.

Πηγή: philenews

Send this to a friend