Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, επέβαλε χθες ποινή άμεσης φυλάκισης 30 ημερών σε 31χρονο Ρουμάνο, επειδή οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ , αφού μετά από έλεγχο άλκοτεστ, η ένδειξή του ήταν 179 μιλιγκράμ αντί 22 που είναι το επιτρεπόμενο όριο. Παράλληλα, το δικαστήριο του στέρησε την άδεια οδηγού για περίοδο έξι μηνών. Επιβάλλοντας τις ποινές, το δικαστήριο τόνισε την σοβαρότητα τέτοιων αδικημάτων και τους σοβαρούς κινδύνους που εγκυμονούν στους δρόμους. Επίσης εξέφρασε και τις ανησυχίες του για την συχνότητα με την οποία το τελευταίο διάστημα οδηγούνται στο εδώλιο του κατηγορουμένου μεθυσμένοι οδηγοί, κάτι που καθιστά επιτακτική ανάγκη την επιβολή αποτρεπτικών ποινών.

 

Μια από τις πιο παραγωγικές χρονιές των τελευταίων δεκαετιών θα είναι για την πόλη και την ευρύτερη Λάρνακα το 2020, αφού μέσα στο τρέχον έτος αναμένεται να ολοκληρωθούν και να λειτουργήσουν έξι νέες ξενοδοχειακές μονάδες, που θ’ αναβαθμίσουν σε σημαντικό βαθμό την τοπική ξενοδοχειακή βιομηχανία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας, πέραν των 800 νέων ποιοτικών κλινών θα προστεθούν στο ξενοδοχειακό δυναμικό της περιφέρειας Λάρνακας εντός του έτους με την λειτουργία των νέων ξενοδοχείων.

Οι μονάδες αυτές θα είναι το Hotel Indigo Larnaca, το οποίο θα λειτουργήσει στην περιοχή Αγίου Λαζάρου. Το Radisson Beach Resort Larnaca που ανεγείρεται στο χώρο όπου λειτουργούσε το πρώην ξενοδοχείο Princess στην Ορόκλινη. Το The Quality Lodge by Best Western Premier Collection, το οποίο θα λειτουργήσει σύντομα στην τουριστική περιοχή Ορόκλινης.. Επίσης στην παραλιακή περιοχή της Ορόκλινης, θα λειτουργήσει σύντομα και το Solaar Boutique Hotel & Spa.

Εξάλλου, δύο νέα ξενοδοχεία θα λειτουργήσουν στο εμπορικό κέντρο της Λάρνακας. Στο μεταξύ, το πράσινο φως για ανέγερση νέας ξενοδοχειακής μονάδας, στην παραλιακή ακτή στο Κιβισίλι, της επαρχίας, άναψε η Περιβαλλοντική Αρχή.

Σύμφωνα μ’ έκθεση της Περιβαλλοντικής Αρχής, το έργο αφορά την κατασκευή ξενοδοχειακής μονάδας τεσσάρων αστέρων, δυναμικότητας 228 κλινών.

 

Στις 11 σήμερα το πρωί η Κοινοπραξία Κition «Ocean Holdings» και ο Δήμος Λάρνακας, πραγματοποιούν την πρώτη επίσημη παρουσίαση του έργου της ενιαίας ανάπτυξης του Λιμανιού και της Μαρίνας Λάρνακας, στη Δημοτική Πινακοθήκη.

 

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας, διοργανώνει σήμερα, την ετήσια εκπαιδευτική ξενάγηση για το προσωπικό των ξενοδοχείων της Λάρνακας, τους εγχώριους ταξιδιωτικούς πράκτορες και άλλους εργαζόμενους στην τουριστική βιομηχανία.
Στόχος της εκδρομής είναι η επιμόρφωση των επαγγελματιών του κλάδου για τα διάφορα σημεία ενδιαφέροντος της Περιφέρειας, έτσι ώστε να μπορούν να προωθούν σωστά και κατάλληλα τη Λάρνακα στους ξένους επισκέπτες. Το υπό αναφορά πρόγραμμα πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε διαφορετικά σημεία ενδιαφέροντος της πόλης και επαρχίας. Φέτος, η ξενάγηση εστιάζεται στα Μελισσοχώρια της Κύπρου. Εννέα χωριά της Ορεινής Λάρνακας που έχουν ως κοινό χαρακτηριστικό το μέλι, συσπειρώνονται ώστε να δημιουργηθεί μια διακριτή ταυτότητα. Πρόκειται για τις κοινότητες Οράς, Λάγειας, Οδού, Βάβλας, Μελίνης, Κάτω Δρυ, Βαβατσινιάς, Αγίων Βαβατσινιάς και Κάτω Λευκάρων. Τα υπό αναφορά χωριά διαθέτουν τα περισσότερα μελισσοκομεία και τον μεγαλύτερο αριθμό κυψελών ανά το παγκύπριο.
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν μελισσοκομεία, μουσεία της περιοχής και παραδοσιακά εργαστήρια ενώ περιλαμβάνεται και γευσιγνωσία κυπριακών εδεσμάτων με βάση το μέλι.

 

Εξάλλου στις 7:00 το βράδυ στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, θα πραγματοποιηθεί η «Παρουσίαση – συζήτηση για το έργου του Κυριάκου Χαραλαμπίδη». Ομιλητές οι Παντελής Βουτουρής, Καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας, και Παναγιώτης Θωμάς, Διδάκτωρ Θεολογίας.
Διοργανωτές: ο Δήμος Λάρνακας και το Κυπριακό Κέντρο Μελετών. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

Και τέλος η Επιτροπή Νεολαίας και Αθλητισμού του Δήμου Αραδίππου, η ΟΜΟΝΟΙΑ Αραδίππου και ο Σύνδεσμος Καταπολέμησης Ναρκωτικών Λάρνακας, διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Αθλητισμός και Πολιτισμός ως Πυλώνες Πρόληψης των Εξαρτήσεων», που θα πραγματοποιηθεί στις 7.00 το βράδυ στο Οίκημα της Ομόνοιας Αραδίππου. Ομιλητής: Δρ. Παναγιώτης Γεωργάκας Νευρολόγος, Ψυχίατρος.

Send this to a friend