Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Θα ζητηθεί η κράτηση Μασιά-Κωνσταντίνου στις Κεντρικές, επίκειται δικαστική μάχη!
Θα ζητηθεί η κράτηση Μασιά-Κωνσταντίνου στις Κεντρικές, επίκειται δικαστική μάχη!

Θα ζητηθεί η κράτηση Μασιά-Κωνσταντίνου στις Κεντρικές, επίκειται δικαστική μάχη!

Για πρώτη φορά στα χρονικά, διαιτητής και πρόεδρος ομάδας, θα βρεθούν στο εδώλιο του κατηγορουμένου για χειραγώγηση αγώνα, ώστε να λογοδοτήσουν ενώπιον του Δικαστηρίου, το οποίο θα αποφασίσει κατά πόσο είναι ένοχοι ή αθώοι.

Ο λόγος για τον διαιτητή Αντρέα Κωνσταντίνου και τον πρόεδρο της Αγίας Νάπας, Δημήτρη Μασιά, οι οποίοι συνελήφθησαν μετά τις καταγγελίες του προέδρου του Οθέλλου, ο οποίος μετά την «σφαγή», όπως κατάγγελλε, με την Αγία Νάπα, άνοιξε τον Ασκό του Αιόλου.

Το διάταγμα κράστησης των δύο υπόπτων εκπνέει αύριο, με την Αστυνομία να προχωρεί στην καταχώρηση της υπόθεσης και να οδηγεί Μασία και Κωνσταντίνου σε δίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της OMADA τουREPORTER, η Κατηγορούσα Αρχή αναμένεται να ζητήσει όπως οι ύποπτοι παραμένουν υπό κράτηση ως υπόδικοι στις Κεντρικές Φυλακές μέχρι την δίκη, θέτοντας μεταξύ άλλων ζήτημα επηρεασμών μαρτύρων.

Ωστόσο, αναμένεται δικαστική μάχη, καθώς οι δικηγόροι των υπόπτων θα φέρουν ένσταση στο αίτημα για κράτηση τους μέχρι τη δίκη.

Οι δύο ύποπτοι αντιμετωπίζουν αδικήματα που αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσία για καταδολίευση και αδικήματα κατά παράβαση του Νόμου περί καταπολέμησης της Χειραγώγησης Αθλητικών Αγώνων και του Νόμου περί Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού. Τα αδικήματα διαπράχθηκαν μεταξύ 3 και 8 Φεβρουαρίου 2020 και αφορούν τον ποδοσφαιρικό αγώνα που έγινε μεταξύ Οθέλλου Αθηαινου και Αγίας Νάπας για τη β κατηγορία του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος, στο γήπεδο του Οθέλλου στην Αθηαίνου.

Σημειώνεται, πως οι δύο πέρασαν από νέα ανάκριση, ωστόσο κράτησαν την ίδια στάση, αρνούμενοι να συνεργαστούν με την Αστυνομία και να απαντήσουν στις ερωτήσεις των ανακριτών.

Στα χέρια της Αστυνομίας, βρίσκονται διάφορες μαρτυρίες αλλά και βίντεο από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του καζίνο στην Πύλα, στο οποίο μετέβη ο Δημήτρης Μασιάς για να συναντήσει τον πρόεδρο του Οθέλλου, όπου του ζήτησε να «κανονίσει να χαρίσει στην ομάδα της Αγίας Νάπας, η οποία διεκδικεί με περισσότερες αξιώσεις την άνοδό της στην Α’ κατηγορία», έναντι του ποσού των δέκα χιλιάδων ευρώ.

Με βάση τις καταθέσεις των ποδοσφαιριστών, όπως ακούστηκαν στο Δικαστήριο, ο Δημήτρης Μασιάς φαίνεται να ήταν αυτός που κίνησε τα νήματα για να στηθεί ο αγώνας, αφού υπάρχει μαρτυρία, από πελάτη μάλιστα του μάνατζερ, ότι του ζήτησε να τον βοηθήσει και «δεν θα μείνει πάνω του».

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Οθέλλου, ισχυρίστηκε πως μισή ώρα πριν την έναρξη του αγώνα, συναντήθηκε με τον Δημήτρη Μασιά και του παραπονέθηκε ότι άκουσε πως πειράζει παίκτες της ομάδας του. Τότε, όπως είπε, ο Μασιάς του απάντησε ότι ο ίδιος δεν πειράζει παίκτες, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί να έβαλε άλλους να πειράξουν παίκτες. Σύμφωνα πάντα με την κατάθεση του μάρτυρα, ο Δημήτρης Μασιάς όμως συνέχισε και του είπε ότι με τον μόνο που μίλησε είναι με τον διαιτητή του αγώνα, Ανδρέα Κωνσταντίνου.

Επίσης, εναντίον του διαιτητή υπάρχει μαρτυρία πως ανέφερε σε ποδοσφαιριστή κατά τη διάρκεια του αγώνα, «εγώ δεν θα ξανακάνω παιχνίδι Β’ κατηγορίας, είμαι προς τα τέλη μου».

Στα χέρια των ανακριτών βρίσκονται και τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα των υπόπτων, ενώ προχώρησαν στην άρση των τραπεζικών τους λογαριασμό.

Πηγή: reporter

Send this to a friend