Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Αύριο Πέμπτη τίθενται σε λειτουργία οι βυθιζόμενοι κάδοι ανακύκλωσης σε διάφορα σημεία της Λάρνακας, κυρίως σε παραλιακές περιοχές.

Η συμφωνία μεταξύ Δήμου Λάρνακας και Τμήματος Περιβάλλοντος για το πρόγραμμα «Μείωσης Στερεών Δημοτικών Αποβλήτων», υπεγράφη την περασμένη Δευτέρα, με το πρόγραμμα ν’ αποσκοπεί στην μείωση των στερεών δημοτικών αποβλήτων σε χώρους με μαζική παραγωγή, όπως σε παραλιακές ξενοδοχειακές μονάδες και σε άλλους τέτοιους χώρους.

Οι συνολικά 68 κάδοι έχουν τοποθετηθεί σε 17 επιλεγμένα σημεία στις παραλιακές περιοχές Φοινικούδων, Μακένζι και λεωφόρου Τάσου Μητσόπουλου καθώς και σε άλλα τέσσερα σημεία στο κέντρο της πόλης, τα οποία επιλέχθηκαν με κριτήριο ότι είναι χώροι όπου λειτουργούν πολλά ξενοδοχεία, εστιατόρια και κέντρα αναψυχής και συνεπώς παράγονται περισσότερα απόβλητα.

Εκτίμηση των συντελεστών είναι ότι με την εγκατάσταση των κάδων, θα επιλυθεί ριζικά το πρόβλημα της οπτικής ρύπανσης που προκαλούν αναπόφευκτα οι υφιστάμενοι πράσινοι κάδοι, καθώς επίσης και το πρόβλημα της δυσοσμίας, το οποίο είναι ιδιαίτερα έντονο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Επίσης, θα αυξηθεί η ποσότητα των ανακυκλώσιμων υλικών που συλλέγονται από παραλιακά κέντρα αναψυχής και ξενοδοχεία μέσω της διαλογής των στερεών απορριμμάτων στην πηγή.

Με ανακοίνωση του ο Δήμος Λευκάρων ενημερώνει ότι τυποποίηση και πιστοποίηση του Λευκαρίτικου κεντήματος μετά από μεγάλοι και επίμονη προσπάθεια έχει ολοκληρωθεί. Πλέον θα προστατεύεται από τον αθέμιτο ανταγωνισμό, θα εξασφαλίζεται ο αγοραστής και το σημαντικό θα ενθαρρύνονται οι κεντήτριες να συνεχίζουν και να διατηρούν αυτή τη μοναδική κληρονομιά του τόπου μας.
Για το εν λόγω θέμα ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος, θα επισκεφθεί σήμερα στις 11:30 το πρωί το Κέντρο Χειροτεχνίας Λευκάρων.

 

Και τέλος η Πολιτιστική Κίνηση Λάρνακας «Φίλοι της Λογοτεχνίας και του Πολιτισμού» και η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Λάρνακας, διοργανώνουν σήμερα στις 7.30 το βράδυ, την παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «Μυστικοί Άνθρωποι» του Γιώργου Χριστοδουλίδη.
Για το έργο του ποιητή θα μιλήσουν η Δέσποινα Κωνσταντίνου Γραμματέας της ΦΙΛΟΠΟΛ και ο Παναγιώτης Νικολαΐδης, ποιητής και φιλόλογος.
Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Δήμαρχος Λάρνακας κ. Ανδρέας Βύρας και η Πρόεδρος της Κίνησης Αγγέλα Καϊμακλιώτη.
Ποιητικό αναλόγιο από τον ηθοποιό Ανδρέα Μελέκκη.

 

Send this to a friend