Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ 4 ξένες ταινίες για να δεις την ημέρα του Αγ.Βαλεντίνου
4 ξένες ταινίες για να δεις την ημέρα του Αγ.Βαλεντίνου

4 ξένες ταινίες για να δεις την ημέρα του Αγ.Βαλεντίνου

Η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου ή αλλιώς η γιορτή των ερωτευμένων πλησιάζει, και ίσως έχεις πλάνα για εκείνο το βράδυ. Ίσως και όχι γι΄ αυτό επιλέξαμε τέσσερις ταινίες για να δεις μόνος σου ή με το ταίρι σου.

Crazy, stupid, love
Ένας πενηντάρης, τον οποίο χωρίζει ξαφνικά η γυναίκα του, αγωνίζεται αφενός για να την ξανακερδίσει και αφετέρου για να προσαρμοστεί στην εργένικη ζωή ακολουθώντας τις οδηγίες ενός περπατημένου και γοητευτικού νεαρού.
Γιατί να την δεις: Πρόκειται για μία ανάλαφρη ταινία, η οποία δείχνει διάφορους τύπους σχέσεων σε διάφορες ηλικίες, και θα περάσει ευχάριστα ο χρόνος σου.

Crazy, rich Asians
H Rachel Wu είναι μία καθηγήτρια οικονομικών στο NYU και βρίσκεται σε πολύ σοβαρή σχέση με τον Nick Young, ο οποίος την προσκαλεί στον γάμο του καλύτερού του φίλου που γίνεται στην Σιγκαπούρη. Αυτό που η Rachel δεν γνωρίζει και φυσικά μαθαίνει πηγαίνοντας στη Σιγκαπούρη είναι πως ο Nick προέρχεται από την πλουσιότερη οικογένεια της Σιγκαπούρης. Η μητέρα του δεν εγκρίνει τη Rachel , αφού δεν προέρχεται από εύπορη οικογένεια, δεν έχει μεγαλώσει στην Ασία και έτσι θεωρείται περισσότερο Αμερικανίδα παρά Ασιάτισσα και τέλος, την μεγάλωσε μόνη της η μητέρα της.
Γιατί να την δεις: Είναι μία ρομαντική κομεντί χωρίς κάποιο ακραίο Plot twist. Έχει ωραίες ατάκες, είναι γυρισμένη στην Ασία (και δείχνει πανέμορφα τοπία), και σίγουρα ενδείκνυται για ένα χαλαρό βράδυ του Αγίου Βαλεντίνου.

Before Sunrise
Στο τρένο Βουδαπέστη-Παρίσι, στις 16 Ιουνίου δυο ταξιδιώτες γνωρίζονται. Και οι δυο περίπου στα 23, δίχως σύντροφο και άλλη παρέα μαζί τους. Εκείνος είναι ένας ερωτεύσιμος αμερικανός ονόματι Jesse και εκείνη μια χαριτωμένη γαλλίδα με τ’ όνομα Céline. Ο Jesse πηγαίνει στη Βιέννη, από όπου φεύγει η πτήση του για Αμερική, ενώ η Céline πηγαίνει σπίτι της, στο Παρίσι. Λίγο πριν φτάσουν στην πρωτεύουσα της Αυστρίας, αρχίζουν να συνομιλούν και καταλήγουν στο εστιατόριο του τρένου να μιλάνε περί ανεμών και υδάτων.
Η ώρα περνά γρήγορα και πριν το καταλάβουν η αμαξοστοιχία φτάνει στο σταθμό της Βιέννης. Ο Jesse όμως δεν θέλει να αφήσει την κουβέντα στην μέση και έτσι προσκαλεί και προκαλεί την Celine να κατεβεί μαζί του. Αυτή δέχεται και έτσι καταλήγουν να τριγυρίζουν στην πόλη μέχρι το επόμενο πρωί. Περνούν την ώρα τους κάνοντας βόλτες, πηγαίνοντας σε λούνα παρκ και μπαρ, παίζοντας βελάκια και φλιπεράκι και κυρίως συζητώντας. Σχεδόν αναπόφευκτα ερωτεύονται ο ένας τον άλλο και αποφασίζουν να ενδώσουν σε μια τελευταία παρόρμηση. Να δώσουν ραντεβού σ’ έξι μήνες στο ίδιο σημείο…
Γιατί να την δεις: Γιατί είναι η κατεξοχήν ρομαντική ταινία όλων των εποχών. Μπορείς μάλιστα να κάνεις αφιέρωμα και να δεις όλη την τριλογία μέσα στο σαββατοκύριακο μετατρέποντας την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου σε… τριήμερο!

Eternal sunshine of a spotless mind
Ο Τζόελ, συντετριμμένος που η κοπέλα του, Κλέμενταϊν, έσβησε τη σχέση τους από το μυαλό της, αποφασίζει να κάνει το ίδιο. Καθώς βλέπει τις αναμνήσεις του να διαγράφονται, συνειδητοποιεί ότι την αγαπάει ακόμα και ότι μπορεί να είναι αργά για να διορθώσει το λάθος του.
Γιατί να την δεις: Γιατί η συγκεκριμένη χρησιμοποιεί με έξυπνο τρόπο την επιστημονική φαντασία προκειμένου να εξερευνήσει την φύση του έρωτα και φτάνει στα όρια της φιλοσοφικής προέκτασης. Αν δεν θέλεις λοιπόν να δεις μία απλή και ανάλαφρη ρομαντική κομεντί, αλλά θες κάτι πιο βαθύ, τότε αυτή είναι η καλύτερη επιλογή.

Πηγή: neolaia.gr

Send this to a friend