Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ LIFESTYLE Όσκαρ 2020: Καλύτερη Ταινία το “Parasite”. Έγραψε ιστορία το κορεάτικο φιλμ του Bong Joon-ho!
Όσκαρ 2020: Καλύτερη Ταινία το “Parasite”. Έγραψε ιστορία το κορεάτικο φιλμ του Bong Joon-ho!

Όσκαρ 2020: Καλύτερη Ταινία το “Parasite”. Έγραψε ιστορία το κορεάτικο φιλμ του Bong Joon-ho!

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η 92η τελετή απονομής των Βραβείων Όσκαρ που πραγματοποιήθηκε στο Dolby Theatre του Λος Αντζελες.

Αυτή ήταν η τρίτη φορά που το σημαντικότερο κινηματογραφικό φεστιβάλ του πλανήτη δεν είχε κεντρικό παρουσιαστή (η πρώτη ήταν το 1989 και η δεύτερη το 2019).

Μεγάλος νικητής της βραδιάς (και αριθμητικά) ήταν η κορεατική μαύρη κωμωδία “Parasite” του Bong Joon-ho που -κόντρα σε όλα τα προγνωστικά που ήθελαν το “1917” του Sam Mendes να παίρνει το βραβείο-  έκανε τη μεγάλη έκπληξη, απέσπασε το βραβείο Καλύτερης Ταινίας και έγινε η πρώτη ξενόγλωσση ταινία στην ιστορία του θεσμού που κατάφερε να πετύχει κάτι τέτοιο!

Το “Parasite” απέσπασε ακόμα τρία μεγάλα βραβεία, αυτό της Καλύτερης Σκηνοθεσίας για τον Bong Joon-ho, Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου και Διεθνούς Ταινίας.

Επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά που τον ήθελαν να είναι το απόλυτο φαβορί στην κατηγορία του ο Joaquin Phoenix κέρδισε το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου για την αψεγάδιαστη ερμηνεία του ως Joker στο ομότιτλο φιλμ του Todd Phillips. Καμία έκπληξη δεν είχαμε ούτε στα υπόλοιπα βραβεία ερμηνείας.

Η Renée Zellweger απέσπασε το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου για το ρόλο της ως Judy Garland στην ταινία “Judy”, ο Brad Pitt κέρδισε Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου -το πρώτο του Όσκαρ ως ηθοποιός- (έχει κερδίσει Όσκαρ παραγωγής για το “12 Years a Slave”) για το ρόλο του στο “Once Upon a Time… in Hollywood” του Quentin Tarantino, ενώ η Laura Dern το Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στο “Marriage Story”.

Το Όσκαρ Διασκευασμένου Σεναρίου απέσπασε το “JoJo Rabbit” του Taika Waititi, το Όσκαρ Καλύτερης Μουσικής κέρδισε για πρώτη φορά μια γυναίκα, η Hildur Guðnadóttir για το “Joker”, ενώ το Καλύτερο Τραγούδι αναδείχτηκε το “(I’m Gonna) Love Me Again” του Elton John από το “Rocketman”.

Καλύτερη Ταινία Κινουμένων Σχεδίων αναδείχτηκε το “Toy Story 4”. Μεγάλος χαμένος της βραδιάς το υποψήφιο για 10 βραβεία Όσκαρ “The Irishman” του Martin Scorsese, το οποίο έφυγε με άδεια χέρια έφυγε από την τελετή.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ: 

Καλύτερη Ταινία: Parasite

Σκηνοθεσία: Bong Joon-ho – Parasite

A’ Ανδρικός Ρόλος: Joaquin Phoenix– Joker

Α’ Γυναικείος Ρόλος: Renée Zellweger– Judy

Β’ Ανδρικός Ρόλος: Brad Pitt, Once Upon a Time in Hollywood

Β’ Γυναικείος Ρόλος: Laura Dern, Marriage Story

Πρωτότυπο Σενάριο: Parasite

Διασκευασμένο Σενάριο: Jojo Rabbit

Ξενόγλωσση Ταινία: Parasite (Νότια Κορέα)

Φωτογραφία: 1917

Μουσική: Joker

Κοστούμια: Little Women

Μοντάζ: Ford V Ferrari

Ήχος: Ford V Ferrari

Μιξάζ: 1917

Ειδικά Εφέ: 1917  

Μεϊκάπ & Κομμώσεις: Bombshell

Τραγούδι: I’m Gonna Love me Again – Rocketman

Μεγάλου Μήκους Animation: Toy Story 4

Μικρού Μήκους Animation: Hair Love

Μεγάλου Μήκους Ντοκιμαντέρ: American Factory

Μικρού Μήκους Ντοκιμαντέρ: Learning to Skateboard in a Warzone (If You’re a Girl)

Μικρού Μήκους Ταινία: The Neighbor’s Window

Send this to a friend