Home Uncategorized Το Hope For Children ενώνει τις δυνάμεις του με το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης στην Κύπρο
Το Hope For Children ενώνει τις δυνάμεις του με το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης στην Κύπρο

Το Hope For Children ενώνει τις δυνάμεις του με το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης στην Κύπρο

Το “Hope For Children” CRC Policy Center έχει ενώσει τις δυνάμεις του με το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ) με την υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας. Η συνεργασία αυτή αποδεικνύει την πλήρη υποστήριξη των δύο μερών προς την ενδυνάμωση του εθνικού μηχανισμού για την προστασία του παιδιού με στόχο την εξασφάλιση ότι όλα τα παιδιά και νέοι ανεξαρτήτως του υπόβαθρού τους τυγχάνουν σεβασμού των δικαιωμάτων τους και προστατεύονται από κάθε μορφή βίας.

Η εν λόγω συμφωνία τονίζει επίσης τη στενή συνεργασία μεταξύ Hope For Children και ΔΟΜ στα πλαίσια του δικτύου INTEGRA και της Πλατφόρμας για Συνεργασία που θα φέρει κοντά μέντορες και εμπλεκόμενους φορείς. Μέσα από τη συνεργασία αυτή θα προσφερθούν διάφορες ευκαιρίες ανάπτυξης και ένταξης σε νέους που ενηλικιώνονται εκτός συστήματος φροντίδας στην πορεία τους προς την αυτονόμηση.

Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα INTEGRA “Multidisciplinary Mentorship program to support the entrepreneurship of children in care and young care-leavers” (REC-RCHI-PROF-AG-2017-785703) στηρίζει την επιχειρηματικότητα των νέων που βρίσκονται υπό τη νομική φροντίδα του κράτους ενδυναμώνοντας την κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική τους ενσωμάτωση στην τοπική κοινωνία. Το Πρόγραμμα INTEGRA συντονίζει το Hope For Children σε Ευρωπαϊκό επίπεδο σε συνεργασία με άλλους τέσσερεις εταίρους από την Ελλάδα, Ιταλία, Πορτογαλία και Ισπανία.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα INTEGRA στην ιστοσελίδα του Hope For Children στο σύνδεσμο https://www.uncrcpc.org.cy/en/project/integra-multidisciplinary-mentorship-program-to-support-the-entrepreneurship-of-children-in-care-and-young-care-leavers/ και στην ιστοσελίδα του Προγράμματος INTEGRA στο σύνδεσμο https://integra.uncrcpc.org/.

Send this to a friend