Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ LIFESTYLE Ευαγόρας Ιωάννου: Όλα όσα είπε για την εμπειρία του στο MasterChef
Ευαγόρας Ιωάννου: Όλα όσα είπε για την εμπειρία του στο MasterChef

Ευαγόρας Ιωάννου: Όλα όσα είπε για την εμπειρία του στο MasterChef

Ο Ευαγόρας Ιωάννου είναι ο 25χρονος Κύπριος που γνωρίσαμε χθες μέσα από την συχνότητα του OMEGA και την μαγειρική εκπομπή «Master Chef».

Από την Μαρία Πορφυρίου

Ο Ευαγόρας, μεγάλωσε στη Λάρνακα και το όνειρο του πάντα ήταν να αποδείξει πως η μαγειρική είναι η μεγαλύτερη του αγάπη. Είναι ένα νεαρό αγόρι που από ότι φαίνεται δεν τα βάζει κάτω εύκολα, μαθαίνει από τα λάθη του και μαζεύει εμπειρίες για να χτίσει ένα λαμπρό μέλλον στον χώρο της μαγειρικής.

Ποια ήταν η πρώτη σου επαφή με την μαγειρική;

Όταν ήμουν πιο μικρός, σε ηλικία 9-10 ετών, όλοι έλειπαν από το σπίτι και πήρα την κατάσταση στα χέρια μου. Η μαμά θα έφτιαχνε κεφτέδες, αλλά εγώ πήρα την πρωτοβουλία να φτιάξω ένα τεράστιο κεφτέ.

Πότε κατάλαβες ότι ήταν αυτός ο προορισμός σου;

Στη τρίτη γυμνασίου σαν πρώτη επιλογή είχα το να πάω σε τεχνική σχολή για να ακολουθήσω την μαγειρική.

Ήσουν από τα παιδιά που πάντα έβλεπαν τι γίνεται στην κουζίνα;

Δεν ήμουνα από αυτά τα παιδιά, όχι. Αλλά ήμουν περιτριγυρισμένος από καλό φαγητό, πράγμα που φαίνεται (γέλια). Ο μπαμπάς μου είναι εξαιρετικός μάγειρας και η νονά μου μαγειρεύει σε άλλα επίπεδα.

Ποιο ήταν το πρώτο πιάτο που έφτιαξες;

Ο τεράστιος κεφτές για τον οποίο έφαγα και ξύλο. Πως να ξεχαστεί!

Ποιος ήταν ο μέντορας σου; Το πρότυπο σου;

Δεν μπορώ να πω πως είμαι τρελαμένος με κάποιον, παρακολουθούσα αρκετά τον Guy Fieri αλλά μέχρι εκεί.

Πάμε τώρα στο Master Chef. Δεύτερη φορά και ένα δεύτερο «ΟΧΙ» από τους κριτές. Ποια ήταν τα πρώτα σου συναισθήματα;

Δεύτερη φορά όχι. Με πείραξε πολύ. Είχα πάει με σκοπό να πάρω την ποδιά για να λυτρωθώ και να κάνω τους ανθρώπους που με πιστεύουν και με αγαπούν περήφανους. Δεν τα κατάφερα, δυστυχώς. Μπορώ να πω όμως πως χθες, με την προβολή του επεισοδίου, βίωσα κάτι πολύ όμορφο, αφού έλαβα πολλά ενθαρρυντικά μηνύματα και μηνύματα αγάπης και αυτό με έκανε πολύ χαρούμενο.

Πιστεύεις πως αδικήθηκες;

Δεν θέλω να πω πως αδικήθηκα, δεν μου αρέσει να παραπονιέμαι. Ας πούμε, όμως, ότι αυτό που έλειπε από την προσπάθεια που έκανα ήταν μια κριτική για το πιάτο μου. Θα προτιμούσα να ήξερα πως αυτά που σέρβιρα ήταν νόστιμα ή άνοστα και ας με έκοβαν για την “φιλοσοφία” μου.Αν γύριζες τον χρόνο πίσω, θα άλλαζες πιάτο;

Ίσως! Ίσως στη τελική είναι καλύτερο στην audition να πας με ένα πιάτο απλό, νόστιμο, που να μπορείς να δείξεις 2-3 τεχνικές και να καταφέρεις να προχωρήσεις.

Το πιάτο του φίλου σου, Σταύρου, είχε και αυτό αρκετές αστοχίες. Ωστόσο οι κριτές τον πέρασαν στην επόμενη φάση. Γιατί πιστεύεις πως έγινε αυτό; Ζήλεψες;

Καλά έκαναν και τον πέρασαν. Ο Σταύρος είναι εξαιρετικός μάγειρας και ένας άνθρωπος που συμβουλεύομε και εγώ μαγειρικά. Όταν τον είδα να βγαίνει με την ποδιά χάρηκα πάρα πολύ, τόσο πολύ που ξέχασα τη δική μου απογοήτευση. Αν αγαπάς τους φίλους σου αληθινά δεν ζηλεύεις με τις επιτυχίες και τις χαρές τους οπότε, όχι δεν ζήλεψα καθόλου, αντίθετα, όπως μπορείτε να δείτε και από το επεισόδιο, το πανηγύρισα.

Πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να twitaρουν τα δικά τους σχόλια στην εμφάνιση σου άλλοι με  χιούμορ και άλλοι με πιο  σαρκαστικό ύφος. Υπάρχουν και αυτοί που έβγαλαν κακία. Εσύ πως το διαχειρίζεσαι όλο αυτό;

Είδα μερικά τρόλ και οφείλω να ομολογήσω ότι γέλασα με τη ψυχή μου, μέχρι και που ανήρτησα ένα σε story στο Instagram. Είμαι γενικά πολύ ακομπλεξάριστος και συνειδητοποιημένος, δεν με ενοχλούν αυτά. Όταν βγαίνεις στη τηλεόραση πρέπει να είσαι έτοιμος να δεχτείς τις συνέπειες. Αυτό που με στεναχώρησε πάρα πολύ είναι κάποια κακά σχόλια στο YouTube και σε άλλες σελίδες όπου ο κόσμος βγάζει κακία. Χωρίς να γνωρίζει το backstage. Αυτό είναι δυσάρεστο. Ας γίνουμε λίγο καλύτεροι άνθρωποι, όλοι μπορούμε.

Από τους κριτές, ποιος πιστεύεις πως ήταν πιο αυστηρός μαζί σου και γιατί;

Δεν μπορώ να πω πως κάποιος ήταν πιο αυστηρός επειδή δεν άκουσα σχόλια για το φαγητό μου. Με αυτόν που τα είπαμε λίγο περισσότερο ήταν ο κύριος Κουτσόπουλος.

Άραγε να σε δούμε και Τρίτη φορά στο Master Chef;

Όταν τελείωσα την οντισιόν μου, είπα ποτέ ξανά. Αλλά οκ, ποτέ μην λες ποτέ.

Ποια είναι τα σχέδια σου για αυτή τη χρονιά;

Έχω ξεκινήσει δουλειά σε ένα project. Δουλεύουμε αρκετά με τους συνεργάτες μου για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και χωρίς κονσέρβες. Άν όλα παν καλά, το καλοκαίρι θα έχουμε έτοιμο ένα χώρο που θα προσφέρει πολύ ωραίο φαγητό, ποτό και υπέροχη θέα.

Τελικά το βανάκι θα το δούμε από τον Ευαγόρα;

Είναι κάτι που το λέει πολύ η ψυχή μου, θέλω να το κάνω. Λατρεύω την άμεση επαφή με το κόσμο, μου αρέσει να βλέπω στα πρόσωπα των ανθρώπων την ευχαρίστηση που νιώθουν μέσα από τα φαγητά μου. Αλλά οκ, όλα στην ώρα τους.

 

Πηγή: like.com.cy

Send this to a friend