Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ H Βουλή θα μοιράσει άλλες 73 προαγωγές
H Βουλή θα μοιράσει άλλες 73 προαγωγές

H Βουλή θα μοιράσει άλλες 73 προαγωγές


Άλλες 73 προαγωγές αναμένεται να μοιράσουν την ερχόμενη Δευτέρα τα μέλη της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών. Οι θέσεις αφορούν στο υφυπουργείο Τουρισμού, το ΤΕΠΑΚ, τη Cyta, την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία, τον Οργανισμό Χρηματοδοτήσεως Στέγης και τον Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών. Συγκεκριμένα, το ΤΕΠΑΚ ζητά το ξεπάγωμα 39 συνολικά θέσεων.

Μεταξύ των θέσεων διδακτικού ερευνητικού προσωπικού, είναι θέσεις λέκτορων και αναπληρωτών καθηγητών στο Τμήμα Γεωπονικών Επιστημόνων Βιοτεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων, στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών, στο Τμήμα Εμπορίου Χρηματοοικονομικών και Ναυτιλίας, στη Σχολή Επικοινωνίας και Μέσων Ενημέρωσης, στη Σχολή Υγείας, στη Σχολή Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, καθώς και στη Σχολή Μηχανικής. 

Στο μεταξύ, άλλες δεκατέσσερις προαγωγές αναμένεται να δοθούν σε εργαζόμενους στο υφυπουργείο Τουρισμού κλίμακας Α8-Α13. Οι θέσεις θα καλύψουν τις ανάγκες που προέκυψαν λόγω της επέκτασης των αρμοδιοτήτων του υφυπουργείου. Πρόκειται για θέσεις ανώτερου τουριστικού λειτουργού, δύο θέσεις τουριστικού λειτουργού, μία θέση πρώτου τουριστικού λειτουργού, δύο θέσεις ανώτερου βοηθού τουριστικού λειτουργού, μία θέση ανώτερου βοηθού τουριστικού λειτουργού, μία θέση λειτουργού διασφάλισης ποιότητας, μία θέση λειτουργού επιθεώρησης, μία θέση οικονομικού λειτουργού, δύο θέσεις γραμματειακών λειτουργών και μία θέση λογιστή. 

Εξάλλου, η Cyta, απέστειλε αιτήματα για το ξεπάγωμα 14 θέσεων προαγωγών υποτμηματαρχών. Οι θέσεις προορίζονται για τα τμήματα της διοίκησης, το οικονομικό, το εμπορικό, της πληροφορικής και το τεχνικό. Όπως επισημαίνει η διεύθυνση της Αρχής, η πλήρωση των θέσεων είναι αναγκαία ώστε να στελεχωθεί ο Οργανισμός στα απαιτούμενα επίπεδα και ειδικότητες με στελέχη τα οποία θα μπορέσουν να ηγηθούν τμημάτων, ομάδων και σημαντικών έργων της Cyta. Παράλληλα, η στελέχωση των θέσεων στοχεύει στην επαρκή και έγκαιρη εποπτεία των τμημάτων, η οποία είναι αναγκαία για την επίτευξη των εταιρικών στόχων. Εξάλλου, δύο θέσεις προαγωγών αφορούν λειτουργούς αεροπορικών κινήσεων και άλλες δύο προορίζονται για θέσεις ανώτερου τεχνικού μηχανικού και τεχνικού μηχανικού 1ης τάξης στο τμήμα ηλεκτρομηχανολογικών υπηρεσιών. 

Πηγή : Φιλελεύθερος – Ελευθερία Παϊζάνου    

Send this to a friend