Home ΛΑΡΝΑΚΑ Τρομερό το πρόβλημα διάβρωσης σε Ορόκλινη και Περβόλια
Τρομερό το πρόβλημα διάβρωσης σε Ορόκλινη και Περβόλια

Τρομερό το πρόβλημα διάβρωσης σε Ορόκλινη και Περβόλια

Με ανησυχητικούς ρυθμούς εντείνεται το πρόβλημα διάβρωσης της ακτογραμμής των τουριστικών κοινοτήτων Ορόκλινης και Περβολιών, στην επαρχία Λάρνακας.

Στην Ορόκλινη, όπου εκτιμάται πως τα τελευταία χρόνια έχουν απολεσθεί περίπου 23 μέτρα παραλίας, μετά και τις πρόσφατες βροχοπτώσεις υπολογίζεται να έχουν χαθεί ακόμα γύρω στα δύο μέτρα παραλίας.

Την ίδια ώρα, σε ανησυχητικά επίπεδα είναι και η διάβρωση που παρατηρείται στο παραλιακό μέτωπο των Περβολιών, ειδικά σε σημεία όπου δεν υπάρχουν  κυματοθραύστες στη θάλασσα.

Πέραν των προφανών προβλημάτων που δημιουργούνται σε παρακείμενα ξενοδοχεία, εξοχικές κατοικίες και περιουσίες, η διάβρωση καταστρέφει και τον πρώτο παράγοντα προσέλκυσης τουρισμού στο νησί μας, δηλαδή τις παραλίες.

Το σοβαρότατο αυτό θέμα και η ανάγκη δημιουργίας νέων κυματοθραυστών έχει τεθεί κατ’ επανάληψη από την εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας (ΕΤΑΠ) προς το υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, χωρίς ωστόσο να υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα μέχρι σήμερα. Ανακοίνωση της ΕΤΑΠ Λάρνακας αναφέρει ότι τόσο η τοπική εταιρεία τουρισμού, όσο και τα κοινοτικά συμβούλια Ορόκλινης και Περβολιών ζητούν από το κράτος να προχωρήσει τάχιστα στη δημιουργία των επιπρόσθετων κυματοθραυστών στις υπό αναφορά περιοχές, σύμφωνα με την σχετική μελέτη που διενεργήθηκε από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Όπως τονίζεται, στην παραλία της Ορόκλινης υπολείπεται η κατασκευή επτά νέων κυματοθραυστών, συν η ανακατασκευή ακόμα τριών υφιστάμενων, ενώ στα Περβόλια (μέχρι την ακτή Μαζωτού) υπολείπεται η κατασκευή εννέα κυματοθραυστών.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend