Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Κατάθεση Μάριου Ματσάκη στη δίκη της 19χρονης Αγγλίδας
Κατάθεση Μάριου Ματσάκη στη δίκη της 19χρονης Αγγλίδας

Κατάθεση Μάριου Ματσάκη στη δίκη της 19χρονης Αγγλίδας

Την θέση ότι η 19χρονη Αγγλίδα όντως έπεσε θύμα βιασμού από τους νεαρούς Ισραηλινούς υποστήριξε ο ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης, καταθέτοντας χθες ως μάρτυρας υπεράσπισης στη δίκη της νεαρής Βρετανίδας που συνεχίζεται ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου, στο Παραλίμνι.

Απαντώντας σ’ ερωτήσεις της συνηγόρου υπεράσπισης, ο Μ. Ματσάκης προέβη σε λεπτομερή ανάλυση των ημίγυμνων φωτογραφιών που λήφθηκαν στην 19χρονη αμέσως μετά την καταγγελία που είχε κάνει στην Αστυνομία περί βιασμού της και μετά την ιατροδικαστική της εξέταση.

Ο μάρτυρας επιχείρησε να παρουσιάσει την ιατροδικαστική έκθεση του κυβερνητικού ιατροδικαστή Σοφοκλή Σοφοκλέους με κενά και αδυναμίες κι επιδεικνύοντας ο ίδιος ενώπιον του δικαστηρίου μία προς μία τις φωτογραφίες της 19χρονης υπέδειξε κακώσεις και μώλωπες σε διάφορα μέρη του σώματος της, εκφράζοντας το συμπέρασμα ότι η Βρετανίδα έπεσε θύμα βιασμού.

Το δικαστήριο όρισε την συνέχιση της υπόθεσης για τελικές αγορεύσεις της κατηγορούσας αρχής και της υπεράσπισης στις 12 Δεκεμβρίου. Η 19χρονη Αγγλίδα κατηγορείται για το αδίκημα της δημόσιας βλάβης, ότι δηλαδή στις 17 περασμένου Ιουλίου έκανε ψευδή καταγγελία στην Αστυνομία περί ομαδικού βιασμού της από 12 νεαρούς Ισραηλινούς σε δωμάτιο ξενοδοχείου στην Αγία Νάπα.

Η ίδια, ωστόσο, αρνείται ενοχή στην κατηγορία. Θυμίζουμε, ότι σε προηγούμενη δικάσιμο, το δικαστήριο έπειτα από την διεξαγωγή δίκης εντός δίκης αποδέχθηκε τη θεληματικότητα της κατάθεσης που η Βρετανίδα είχε δώσει στους ανακριτές του ΤΑΕ Αμμοχώστου στις 27 του ίδιου μήνα, σύμφωνα με την οποία αναιρεί την αρχική της καταγγελία και παραδέχεται ότι η σεξουαλική συνεύρεση με τους Ισραηλινούς ήταν με τη θέλησή της, αλλά όταν διαπίστωσε ότι οι τελευταίοι την βιντεοσκοπούσαν χωρίς την συγκατάθεσή της θέλησε να τους εκδικηθεί, γι’ αυτό και τους κατάγγειλε για βιασμό. Η πλευρά της Αγγλίδας εμμένει ότι η επίδικη κατάθεση δόθηκε έπειτα από απειλές κι εκβιασμούς που η ίδια δέχθηκε από αστυνομικούς του ΤΑΕ Αμμοχώστου.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend