Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ H πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
H πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

H πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Στο ράφι των ανεξιχνίαστων εγκληματικών ενεργειών οδεύει, εκτός απροόπτου, ο φάκελος της υπόθεσης απόπειρας φόνου του Κώστα Χαραλάμπους, άλλως Μαύρος, 38 χρόνων, από τη Λάρνακα, που διαπράχθηκε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης (27/11). Το παραλίγο θύμα δεν είναι ακόμα σε θέση να δώσει κατάθεση στους αστυνομικούς του ΤΑΕ Λάρνακας λόγω των χειρουργικών επεμβάσεων στις οποίες υποβλήθηκε, εξαιτίας των τραυμάτων που υπέστη από τις πέντε βολίδες που δέχθηκε. Προφορικά, ωστόσο, ανέφερε στους ανακριτές της υπόθεσης πως δεν είδε τον δράστη που τον πυροβόλησε.

Όπως πληροφορούμαστε, ούτε τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης της περιοχής, δεν βοηθούν τους ανακριτές στην αναγνώριση του δράστη. Η Αστυνομία συνεχίζει την αξιολόγησή τους, ωστόσο λόγω του σκότους και του μη ικανοποιητικού φωτισμού που υπήρχε στην περιοχή, είναι πολύ δύσκολο ν’ αναγνωριστεί ξεκάθαρα το πρόσωπο που πυροβόλησε τον 38χρονο.

 

Φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τους πολιτικούς πρόσφυγες και τους αιτητές ασύλου αναδείχθηκαν μέσα από το Α΄ Φόρουμ Διαλόγου «Ανοικτή Κοινωνία» που πραγματοποίησε πρόσφατα ο Δήμος Λάρνακας. Στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Ανδρέας Βύρας υπογράμμισε ότι η Λάρνακα έχει πάντοτε στόχο την ανοιχτή κοινωνία με αλληλοσεβασμό και συνύπαρξη, μέσα στην οποία ο καθένας να μπορεί να νιώθει ότι είναι στο σπίτι του, χωρίς διακρίσεις. Παράλληλα, χαιρέτισε την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του προγράμματος ως συμβολή στην συνολικότερη προσπάθεια της πολιτείας για την ομαλή ένταξη των προσφύγων στην τοπική κοινωνία.
Εξάλλου, ο προϊστάμενος της μονάδας Ευρωπαϊκών Ταμείων Κωνσταντίνος Κυπριανού ανάφερε πως οι τοπικές αρχές μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην ομαλή ένταξη και στην καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.

 

Στις 7.30 το βράδυ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Αραδίππου, θα πραγματοποιηθεί η τρίτη διάλεξη του όγδοου έτους του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Δήμου Αραδίππου.
Εισηγήτρια η Θέκλα Καρίτεβλη, Εκπαιδευτικός Θεατροπαιδαγωγός και το θέμα παρουσίασης «Τα πρώτα τρία δευτερόλεπτα ….στην επί -κοινωνία του λόγου».
Συνδιοργανωτής του Δήμου Αραδίππου είναι το ΄Ιδρυμα Δημητράκη Κουμανταρή.
Έναρξη Εγγραφών στις 7.00 μ. μ.

Send this to a friend