Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Ανείπωτη τραγωδία σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην Λάρνακα, όταν όχημα που οδηγούσε 30χρονος παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα έγκυο γυναίκα στο δρόμο Αλαμινού – Μαζωτού.

Η γυναίκα καθώς και ο οδηγός του οχήματος διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.

Στο νοσοκομείο οι επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν τον θάνατο της άτυχης γυναίκας. 

 

Με τρία ρεκόρ αγώνων και πέραν των 9 χιλιάδων δρομέων ολοκληρώθηκε λίγο μετά το μεσημέρι της Κυριακής ο 3ος Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας.
Ο 3ος Διεθνής Μαραθώνιος ξεκίνησε στις οκτώ το πρωί. Εξηνταεξάχρονος Ισραηλινός μαραθωνοδρόμος, τερμάτισε στον ημιμαραθώνιο με μία γλάστρα στο κεφάλι την οποία κουβαλούσε σε όλη την διάρκεια της διαδρομής.
Στην παραλία των Φοινικούδων βρέθηκαν μεταξύ άλλων η αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Κλέλια Βασιλείου, ο Πέτρος Δημητρίου, Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Επίτροπος Εθελοντισμού Γιάννης Γιαννάκη, η Επίτροπος Περιβάλλοντος Ιωάννα Παναγιώτου, ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας, βουλευτές, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας και πλήθος κόσμου.

 

Το κατώφλι των γραφείων του ΤΑΕ Λάρνακας πέρασαν το περασμένο Σάββατο τέσσερις νεαροί από τα Λειβάδια, οι οποίοι κατηγορήθηκαν γραπτώς για την υπόθεση μπούλινγκ σε σχέση με τον θάνατο του 16χρονου μαθητή Παναγιώτη Στεφανή, από τους Τρούλλους, που συνέβη τον περασμένο Απρίλιο. Πρόκειται για άτομα ηλικίας από 16 έως 18 χρόνων, οι οποίοι ήταν παρόντες στο μοιραίο πάρτι. Σύμφωνα μ’ έγκυρη αστυνομική πηγή, μετά που οι τέσσερις νεαροί κατηγορήθηκαν γραπτώς, ο φάκελος της υπόθεσης θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Λάρνακας, προκειμένου να συνταχθούν τα κατηγορητήρια και μετέπειτα η υπόθεση θα καταχωρισθεί στο Επαρχιακό Δικαστήριο για να εκδικαστεί. Την απόφαση για ποινική δίωξη των τεσσάρων νεαρών έλαβε η Γενική Εισαγγελία, έπειτα από μελέτη του φακέλου της υπόθεσης. Εναντίον και των τεσσάρων θα απαγγελθεί κατηγορία που αφορά πρόκληση θανάτου εξ’ αμελεία.. Η συγκεκριμένη κατηγορία επισύρει μέχρι και ποινή φυλάκισης τεσσάρων χρόνων.

 

Υλοποιείται η συμφωνία μεταξύ Υπουργείου Παιδείας και Διαχειριστικής Επιτροπής του Διανέλλειου Ορφανοτροφείου για παραχώρηση του τεμαχίου της πρώην Διανέλλειου Τεχνικής Σχολής Λάρνακας στο κράτος. Η συμφωνία χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα σημαντική για την πόλη μας, αφού ουσιαστικά περιέρχεται στο Δημόσιο ολόκληρος ο χώρος της πρώην Διανέλλειου και πλέον μπορεί να ξεκινήσει ο προγραμματισμός για την ανέγερση νέου σχολικού κτηρίου με βάση τις εκπαιδευτικές ανάγκες της Λάρνακας. Όπως πληροφορούμαστε, ως αντάλλαγμα από το κράτος, το Διανέλλειο Ορφανοτροφείο εξασφάλισε άλλο τεμάχιο γης στην περιοχή Ορόκλινης καθώς κι ένα σημαντικό χρηματικό ποσό, το οποίο θα διατεθεί για υποτροφίες ορφανών ή απόρων φοιτητών. Η επικύρωση της συμφωνίας έγινε από το Υπουργικό Συμβούλιο, ενώ ακολούθησε η επίσημη ανακοίνωση, την περασμένη Παρασκευή, στο Υπουργείο Παιδείας από τον Κώστα Χαμπιαούρη, στην παρουσία βουλευτών της Λάρνακας και του Μητροπολίτη Κιτίου. Όσον αφορά το θέμα για το πώς θ’ αξιοποιηθεί το τεμάχιο της πρώην Διανέλλειου δηλαδή εάν θα ανεγερθεί γυμνάσιο, δημοτικό, λύκειο ή τεχνική σχολή, αυτό θ’ αποφασιστεί κατόπιν έρευνας που θα διενεργήσει το Υπουργείο Παιδείας.

 

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται στη Λάρνακα η 25η Έκθεση Eκκλησιαστική Tέχνης «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ» από σήμερα  Δευτέρα μέχρι και την Τετάρτη. Τα εγκαίνια θα τελέσει ο Υπουργός Εξωτερικών  Νίκος Χριστοδουλίδης, ενώ την τελετή του Αγιασμού θα τελέσει ο Μητροπολίτης Κιτίου Νεκτάριος.

Send this to a friend