Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Διαγωνισμός Πληροφορικής & Υπολογιστικής Σκέψης για Μαθητές Γυμνασίου
Διαγωνισμός Πληροφορικής & Υπολογιστικής Σκέψης για Μαθητές Γυμνασίου

Διαγωνισμός Πληροφορικής & Υπολογιστικής Σκέψης για Μαθητές Γυμνασίου

O Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής (Cyprus Computer Society – CCS) σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Καθηγητών Πληροφορικής (ΣΥ.ΚΑ.Π.) διοργανώνει τον 10ο Παγκύπριο Διαγωνισμό BEBRAS για Μαθητές Γυμνασίου. Ο διαγωνισμός πληροφορικής και υπολογιστικής σκέψης στοχεύει στην ανάπτυξη αναλυτικής, κριτικής & αλγοριθμικής ικανότητας και δεξιοτήτων στην επίλυση προβλημάτων από νεαρή ηλικία.

Η υπολογιστική σκέψη περιλαμβάνει τις ικανότητες που εφαρμόζουν οι επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων, για να λύσουν προβλήματα αξιοποιώντας τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Ο διαγωνισμός Bebras προάγει τη κουλτούρα συνεργατικής μάθησης και αναπτύσσει τις δεξιότητες στην επίλυση προβλημάτων. Οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να επεκτείνουν τα όρια τους και να χειριστούν προβλήματα που δεν διδάσκονται στην τάξη, με διαφορετικό, ενδιαφέρον, και παιχνιδιάρικο τρόπο. Σε αυτό ακριβώς αναφέρεται το σλόγκαν της εκστρατείας προώθησης του διαγωνισμού «Challenge Your Brain». Πέραν από την απόκτηση και βελτίωση των δεξιοτήτων τους οι νικητές του διαγωνισμού κερδίζουν πλούσια τεχνολογικά δώρα.

Ο διαγωνισμός θα είναι ανοικτός για μια ολόκληρη εβδομάδα και οι μαθητές θα μπορούν να τον εκτελέσουν είτε από το σχολείο είτε από το σπίτι τους. Ο πρώτος γύρος του διαγωνισμού Bebras θα διεξαχθεί στις 13-21 Δεκεμβρίου 2019. Κάντε την εγγραφή για τα παιδιά και τους μαθητές σας στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού www.bebras.org.cy μέχρι 11 Δεκεμβρίου.

Πηγή: Sigmalive

 

Send this to a friend