Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Νέα εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων στο Instagram
Νέα εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων στο Instagram

Νέα εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων στο Instagram

H Facebook αποκάλυψε μια εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων για το Instagram με την επωνυμία Threads, σε μια περίοδο που εστιάζει στη μετάβαση προς την ιδιωτική ανταλλαγή μηνυμάτων και τις ομάδες.

Την περασμένη Πέμπτη, η εταιρεία ανακοίνωσε τη νέα αυτόνομη εφαρμογή, η οποία είναι διαθέσιμη για Android και iOS, που επιτρέπει στους χρήστες του Instagram να κάνουν πράγματα όπως π.χ. να μοιραστούν φωτογραφίες, βίντεο, μηνύματα και ιστορίες με μια λίστα των στενότερων φίλων τους.

Επίσης, δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να ορίσουν το status τους με μια ποικιλία τρόπων, όπως π.χ. με ένα emoji ή αναφέροντας την τρέχουσα τοποθεσία τους ή το εάν είναι απασχολημένοι.

Αν οι χρήστες επιλέξουν τη λειτουργία αυτόματης επιλογής status της εφαρμογής, τότε το Threads θα παρακολουθεί την τοποθεσία των χρηστών, τις μετακινήσεις τους, τα επίπεδα μπαταρίας και τη σύνδεση σε δίκτυο της συσκευής για να ορίζει αυτόματα ένα status όπως «καθ’ οδόν» ή «σε ένα καφέ».

«Γνωρίζουμε ήδη ότι η ανταλλαγή μηνυμάτων στο Instagram είναι κάτι που λατρεύουν οι άνθρωποι» είπε εκπρόσωπος της Facebook στο Fortune. «Το Threads δίνει στους ανθρώπους περισσότερο έλεγχο ως προς το κοινό τους και τη σύνδεσή τους με το Instagram».

Η νέα εφαρμογή που σχετίζεται άμεσα με το Instagram έρχεται σε μια στιγμή που ο Mark Zuckerberg συνεχίζει τη μετάβαση προς ένα κοινωνικό δίκτυο που θα είναι εστιασμένο στην ιδιωτικότητα και θα δίνει έμφαση στις ομάδες, την ανταλλαγή μηνυμάτων, και το εφήμερο περιεχόμενο.

Παράλληλα, ο ίδιος προσπαθεί να αποκρούσει τον ανταγωνισμό από ταχύτατα αναπτυσσόμενες εταιρείες όπως η Snapchat, μια άλλη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων με φωτογραφίες και βίντεο.

Η Facebook είπε ότι το Threads είναι η απάντηση στη ζήτηση που υπάρχει από τους χρήστες για περισσότερους τρόπους διασύνδεσης με τους φίλους τους καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Πέρυσι, το Instagram λάνσαρε τη λίστα στενών φίλων – λειτουργία που επιτρέπει στους χρήστες να διαμοιράζονται ιστορίες (εικόνες ή σύντομα βίντεο) με μια μικρή ομάδα φίλων τους.

Το Threads δημιουργεί αυτό που η Facebook αποκαλεί «αποκλειστικό ιδιωτικό χώρο για την αποστολή μηνυμάτων μεταξύ των μελών μιας ομάδας φίλων».

Κάθε μήνυμα που θα αποστέλλεται μέσω του Threads θα εμφανίζεται και στην εφαρμογή του Instagram ως άμεσο μήνυμα. Τα μηνύματα μέσω Threads θα παραμένουν στο ιστορικό ενός χρήστη εκτός κι αν ακυρωθεί η αποστολή τους.

Και σε σχέση με τις φωτογραφίες και τα βίντεο θα μπορεί να οριστεί εάν θα είναι δυνατή η πολλαπλή αναπαραγωγή τους ή εάν ο παραλήπτης θα μπορεί να τα δει μόνο μία φορά.

Πηγή: impossible.works

Send this to a friend