Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ ΚΑΙ ΕΦΗΒΕΙΑ
ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ ΚΑΙ ΕΦΗΒΕΙΑ

ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ ΚΑΙ ΕΦΗΒΕΙΑ

Πάει και αυτό το καλοκαίρι πέρασε, και μαζί του πέρασαν και οι ανέμελες στιγμές! Ήρθε ο Σεπτέμβρης, όμως εμείς δεν θα τα βάψουμε μαύρα σωστά; Δεν θα γκρινιάζουμε γιατί ανοίγουν τα σχολεία και εμείς οι γονείς πρέπει να τρέχουμε πάνω κάτω συνέχεια, δεν θα αγχωθούμε γιατί το παιδί μας μεγάλωσε και μπαίνει στην εφηβεία! Ας είμαστε θετικοί, ας κάνουμε αυτό τον Σεπτέμβρη πιο όμορφο, πιο διασκεδαστικό πιο δημιουργικό, χωρίς πιέσεις και άγχος.

Τι θα λέγατε εάν παίρνατε την απόφαση να δημιουργήσετε τον ιδανικό χώρο για το παιδί σας; ‘Ένα χώρο όπου θα διαβάζει, και θα ξεκουράζετε. Η εφηβεία είναι δύσκολη περίοδος για κάθε παιδί. Εσείς από την πλευρά σας κάντε ότι μπορείτε για να την κάνετε πιο εύκολη και για τις δύο πλευρές. Δύσκολο το έργο, όμως εάν σκεφτείτε τι αγαπά περισσότερο το έφηβο παιδί σας θα καταφέρετε να δημιουργήσετε ή να αναδιαμορφώσετε τον τέλειο χώρο για το διάβασμα και την ξεκούραση τους.

Ξεχάστε λοιπόν τα καρτούν στους τοίχους, τις βιβλιοθήκες με τα παραμύθια και τα παιδικά παιχνίδια. Υπάρχουν μόνο λίγα μέρη όπου ένας έφηβος μπορεί να εκφραστεί χωρίς προβλήματα. Προσφέρετε του τον απλόχερα. Τώρα που το παιδί σας βρίσκεται στο χείλος της ωριμότητας, να θυμάστε ότι ο καλύτερος σχεδιασμός για αυτό τον χώρο διαβάσματος και ξεκούρασης θα γίνει μέσα από τα προσωπικά του ενδιαφέροντα.

Οι έφηβοι συχνά νιώθουν πώς μπορούν να καταφέρουν τα πάντα μόνοι τους, λατρεύουν την ανεξαρτησία τους. Δημιουργήστε λοιπόν μια διαφορετική ατμόσφαιρα σε κάθε γωνία αυτού του χώρου για να νιώθει αυτόματα πως μπαίνει σε ένα μικρό δικό του σπίτι, φτιαγμένο μόνο για αυτό.

Η επιλογή του γραφείου είναι πολύ σημαντική απόφαση. Πρέπει η επιλογή που θα κάνετε να έχει επαρκή χώρο συρταριών. Έτσι θα μπορεί το παιδί σας να κρατά τα πράγματα του οργανωμένα και δεν θα γεμίζουν την επιφάνεια του γραφείου που εσείς θα πρέπει να καθαρίζετε!

Συνθέστε μια όμορφη βιβλιοθήκη στον τοίχο, η οποία δεν θα έχει μόνο σχολικά βιβλία αλλά και φωτογραφίες και γιατί όχι μυθιστορήματα τα οποία αγαπά. Παίξτε με τα σχήματα και τα χρώματα και βάλτε την φαντασία σας να δουλέψει. Προτιμήστε μερικά τολμηρά χρώματα και μοτίβα με σύγχρονες καθαρές γραμμές. Τα ρυθμιζόμενα ράφια είναι μια πολύ έξυπνη λύση για να τοποθετηθούν στον τοίχο και να αυξάνονται καθώς θα αλλάζουν και οι ανάγκες του έφηβου παιδιού σας.

Ο φωτισμός επίσης είναι πολύ σημαντικός. Μια όμορφη λάμπα και μπόλικο φως θα κάνουν τον χώρο πολύ πιο ευχάριστο και όμορφο. Το διάβασμα δεν είναι και η πιο αγαπημένη ενασχόληση ενός εφήβου για αυτό πρέπει να τον βοηθάτε να το αγαπήσει περισσότερο. Δείξτε του την φωτεινή πλευρά του διαβάσματος!

Ένα cheslong ή ένας καναπές κρεβάτι θα ήταν ιδανικό να υπάρχει σε αυτό τον χώρο όπου θα χαλαρώνει το έφηβο παιδί σας ή θα προσκαλεί φίλους και φίλες για κουβεντούλα σε ένα δικό τους πιο προσωπικό χώρο.

Τι περιμένετε λοιπόν, αρχίστε ένα ταξίδι στον κόσμο της εφηβείας και γίνετε ξανά και εσείς έφηβοι παρέα με τα παιδία σας!

KITCHEN STUDIO Living & More

Interior Design team

Send this to a friend