Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Ξεκινά το ταξίδι ζωής για τον μικρό Αντώνη – Ετοιμάζουν βαλίτσες μετά το ΝΑΙ από την Βοστώνη
Ξεκινά το ταξίδι ζωής για τον μικρό Αντώνη – Ετοιμάζουν βαλίτσες μετά το ΝΑΙ από την Βοστώνη

Ξεκινά το ταξίδι ζωής για τον μικρό Αντώνη – Ετοιμάζουν βαλίτσες μετά το ΝΑΙ από την Βοστώνη

Δεκαοκτώ μήνες Γολγοθά, πόνου και μάχης με το χρόνο για να προλάβουν τη ζωή τερματίζονται, κι αυτή τη φορά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η αγωνία και ο φόβος του τελευταίου ενάμιση έτους φεύγει, για να δώσει χώρο στη συγκίνηση, την ανακούφιση και την ευτυχία.

Το μεγάλο ταξίδι για την Βοστώνη στις Ηνωμένες Πολιτείες  θα πραγματοποιηθεί κι αυτό, πριν από τις 4 Οκτωβρίου, ημέρα κατά την οποία το 23 μηνών αγγελούδι κλείσει τα δύο του έτη, όπως ήταν και η προθεσμία.

Η μεταφορά του φαρμάκου “σκάλωσε” λόγω ευρωπαϊκών νομοθεσιών καθώς και λόγω έλλειψης τεχνογνωσίας, με το αρμόδιο υπουργείο υγείας να προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εξασφαλιστεί ραντεβού σε εξειδικευμένο κέντρο της Αμερικής, όπου το παιδί θα κρατηθεί για ένα μήνα νοσηλείας.

Η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη, ανέφερε «είμαστε σε ένα εξαιρετικά καλό δρόμο, είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξη ότι μέχρι τη Δευτέρα θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για μετάβαση του με αεροπλάνο-ασθενοφόρο στην Αμερική και από χθες τη νύχτα που μας ανέφεραν ότι έχει γίνει αποδεκτό το παιδί έχει ξεκινήσει ένας αγώνας για να φτάσουμε στο τέλος.

Η ευχή των γονιών του μικρού Αντώνη, πραγματοποιήθηκε.

Κι αυτό, χάρη στην κοινωνία και την πολιτεία που για άλλη μια φορά έδειξαν το ανθρώπινό τους πρόσωπο, δίδοντας μια δεύτερη ευκαιρία για ζωή στον μικρό Αντώνη..

Πάντοτε αξιοπρεπείς, οι γονείς του μικρού Αντώνη, λένε για μια ακόμη φορά ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο ο οποίος από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε τις προσπάθειες τους, συνεισφέροντας ο καθένας με τον δικό του τρόπο, ώστε το παιδί, να έχει ξανά το δικαίωμα για μια κανονική ζωή.

Ευχή όλων, αυτή τη στιγμή, ο Αντώνης να θεραπευτεί πλήρως και το προσωπάκι του να λάμπει πάντοτε από ευτυχία.

Send this to a friend