Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ Μια ξεχωριστή γωνιά
Μια ξεχωριστή γωνιά

Μια ξεχωριστή γωνιά

 Ο χώρος τον οποίο θα διαμορφώσουμε, για να διαβάζει το παιδί μας είναι συνήθως μικρός και ζεστός όπως και τα παιδιά τα ίδια άλλωστε. Ίσως αποτελεί μέρος του ίδιου του υπνοδωματίου του παιδιού ή και ένα άλλο μέρος του σπιτιού. Όπως και να έχει, αυτή η μικρή γωνίτσα πρέπει να είναι ξεχωριστή, ελκυστική και ζεστή. Γεμάτη έμπνευση και προτροπή για διάβασμα! Διαμορφώστε την έτσι ώστε να σέβεται την προσωπική ελευθερία και τα ενδιαφέροντα του παιδιού. Να προκαλεί στο παιδί σας όμορφα και θετικά συναισθήματα. Αφήστε το παιδί σας να δώσει το δικό του στίγμα σε αυτό τον χώρο. Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό για ένα παιδί από το να βλέπει αυτά που ονειρεύεται να παίρνουν μορφή μπροστά του. Όσο μικρό και εάν είναι το παιδί σας δώστε του την ευκαιρία να διαλέξει τα χρώματα, τα σχήματα, να βάλει τα αγαπημένα του αντικείμενα, να δημιουργήσει τις δικές του ιδέες έτσι ώστε να διεγείρουν την φαντασία του και την ανάγκη του για πειραματισμό.

Ανάλογα με την ηλικία του, επιλέξτε παρέα με το παιδί σας το κατάλληλο παιδικό γραφείο και βιβλιοθήκη. Ένα γραφείο που μπορεί να αποτελέσει και άνετα χώρο παιχνιδιού, είναι η ιδανική σκέψη. Επειδή όμως τα παιδία είναι και εξερευνητές, πρέπει να προσέξετε τα ράφια και η βιβλιοθήκη να είναι πρακτικά και τα αντικείμενα στο ύψος τους. Πολύ σημαντικό, να μην σκαρφαλώνουν για να πάρουν αυτό που θέλουν. Δώστε τους την ευκαιρία για μεγάλο αποθηκευτικό χώρο για να αναγάγετέ την αποθήκευση σε παιχνίδι, άνετα καθίσματα, τραπεζάκια και μην ξεχάσετε τον κατάλληλο φωτισμό γραφείου, ο οποίος θα προστατεύει το παιδί τις ώρες της μελέτης του.

Το παιδί σας έχει ανάγκη να νιώσει πώς αυτό είναι το δικό του καταφύγιο, η δική του γωνίτσα, οπότε μην αγχωθείτε εάν διακοσμητικά δεν συμφωνεί με το υπόλοιπο σπίτι.

ΑΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΟΥ ΝΑ ΣΕ ΕΚΠΛΗΞΕΙ!!!

Send this to a friend