Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Πιστευτή η 19χρονη Αγγλίδα για ομαδικό βιασμό της
Πιστευτή η 19χρονη Αγγλίδα για ομαδικό βιασμό της

Πιστευτή η 19χρονη Αγγλίδα για ομαδικό βιασμό της

Φαίνεται να γίνεται πιστευτή η νεαρή Αγγλίδα, που κατάγγειλε ομαδικό βιασμό της, από 12 Ισραηλινούς τουρίστες. Μπορεί στο τέλος της ημέρας ν’ αποδειχθεί ότι στον βιασμό να μην εμπλέκονται όλοι οι συλληφθέντες, ωστόσο κάποιοι απ’ αυτούς το πιθανότερο είναι ότι συμμετείχαν στο αδίκημα, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, γι’ αυτό και αναμένεται ότι θα ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον τους.

Σύμφωνα με έγκυρη αστυνομική πηγή, η 19χρονη παραπονούμενη δεν ήταν μεθυσμένη την ώρα διάπραξης του υπό διερεύνηση αδικήματος, ενώ ήδη έχει εξεταστεί από ψυχολόγο, γυναικολόγο και ιατροδικαστή. Όταν η ίδια νιώσει έτοιμη ψυχολογικά, οι ανακριτές της υπόθεσης θα την οδηγήσουν σε αναγνωριστική παράταξη. Παράλληλα, η ανακριτική ομάδα του ΤΑΕ Αμμοχώστου εργάζεται πυρετωδώς, προκειμένου να ολοκληρώσει το συντομότερο τον φάκελο της υπόθεσης.

Αναμένονται τα αποτελέσματα DNA από τα προφυλακτικά, τα σεντόνια και από τα υπόλοιπα τεκμήρια που παραλήφθηκαν από την σκηνή. Επίσης, τα βίντεο που λήφθηκαν από τα κινητά τηλέφωνα των υπόπτων τυγχάνουν επεξεργασίας στο Αρχηγείο Αστυνομίας. Από τους 12 υπόπτους, ηλικίας από 16 έως 19 χρόνων, έχουν ληφθεί ανακριτικές καταθέσεις. Κάποιοι απ’ αυτούς ισχυρίζονται ότι ήλθαν σε σεξουαλική επαφή με την 19χρονη με τη θέλησή της, κάποιοι άλλοι ισχυρίζονται ότι ήταν στη σκηνή αλλά δεν έκαναν τίποτε, ενώ ορισμένοι άλλοι υποστηρίζουν ότι δεν ήταν καν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διαπράχθηκε το υπό διερεύνηση αδίκημα.

Η καταγγελία της Αγγλίδας τουρίστριας έγινε στις 17 Ιουλίου. Η κοπέλα, η οποία διέμενε σε άλλο ξενοδοχείο, είχε σχέση μ’ έναν από τους συλληφθέντες και λίγο μετά τα μεσάνυχτα εκείνης της ημέρας μετέβη στο δωμάτιο του φίλου της για να κάνουν έρωτα. Εκεί, όμως, εμφανίστηκαν και οι υπόλοιποι Ισραηλινοί, που διέμεναν στο ίδιο ξενοδοχείο.

Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία της, κάποιοι από τους υπόπτους την ακινητοποίησαν κρατώντας την, ενώ οι υπόλοιποι ήλθαν σε σεξουαλική επαφή μαζί της χωρίς την θέλησή της.

Το οκταήμερο διάταγμα κράτησης των 12 υπόπτων εκπνέει την ερχόμενη Παρασκευή. Ωστόσο, η ανακριτική ομάδα ακόμα δεν έχει αποφασίσει κατά πόσο θα ζητηθεί ανανέωση του διατάγματος προσωποκράτησης των υπόπτων (ορισμένων από τους συλληφθέντες) ή εάν η υπόθεση θα καταχωρηθεί στο δικαστήριο.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend