Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Αναστάληκαν τα απεργιακά μέτρα των οδηγών στην εταιρεία λεωφορείων «Ζήνων» Λάρνακας, ύστερα από συμφωνία που επιτεύχθηκε χθες το βράδυ, μεταξύ των δύο πλευρών και από σήμερα οι οδηγοί άρχισαν κανονικά τα δρομολόγια τους.

Οι συμφωνία επιτεύχθηκε μετά από μακρές διαβουλεύσεις με την εταιρεία αλλά και πολύωρη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι έχουν υπερψηφίσει την κατ’ αρχήν συμφωνία που έχει γίνει αποδεκτή και από την πλευρά της εταιρείας, για καταβολή όλου του ποσού του μισθού των εργαζομένων καθώς και των ημερών που βρίσκονταν σε απεργία, επειδή οι λόγοι για τους οποίους κατήλθαν σε απεργία δεν ήταν ευθύνη των υπαλλήλων. Επίσης τέθηκε χρονοδιάγραμμα για πλήρη αποπληρωμή των Ταμείων Προνοίας τους καθώς και της συνέχειας της καταβολής των υπόλοιπων Ταμείων των εργαζομένων».

 

Στο οικονομικό και συγκεκριμένα στην έλλειψη κονδυλίων σκαλώνει το έργο κατασκευής άλλων εννέα κυματοθραυστών στο παραλιακό μέτωπο Περβολιών – Μαζωτού, προκειμένου να σταματήσει η διάβρωση της παραλίας από τη θάλασσα. Μια διάβρωση που συνεχίζεται επικίνδυνα, αφού σύμφωνα με εκτιμήσεις των τοπικών αρχών τα τελευταία χρόνια στην κοινότητα Περβολιών η θάλασσα πήρε 15 με 20 μέτρα αμμώδους ακτής.

Ο γραμματέας του Κ.Σ. επιβεβαίωσε ότι ζητούνται επειγόντως πόροι για να γίνει κατορθωτή η κατασκευή των εννέα κυματοθραυστών που θεωρούνται αναγκαίοι, αφού οι έξι κυματοθραύστες που ήδη έχουν κατασκευαστεί δεν είναι αρκετοί για να σταματήσει η διάβρωση. Το κόστος για τους εννέα καινούργιους κυματοθραύστες, θα ανέλθει στα πέντε εκατομμύρια ευρώ. Δυστυχώς για το Κ.Σ. Περβολιών, δεν υπάρχει πρόνοια για χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά κονδύλια (όπως έγινε με την κατασκευή των πρώτων έξι. Ως εκ τούτο, το πιο πάνω κονδύλι θα πρέπει να το καταβάλει το κράτος μαζί με το κοινοτικό συμβούλιο.  

 

Στις 9:00 σήμερα το βράδυ στο Παττίχειο «Δημοτικό Αμφιθέατρο Λάρνακας, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Λάρνακας 2019, έχουμε την κωμωδία «Δείπνο με Φίλους».

Σκηνοθεσία / διασκευή: Γρηγόρης  Βαλτινός. Ο Γρηγόρης Βαλτινός το πρωτοπαρουσίασε στο ελληνικό κοινό με τεράστια επιτυχία το 2000 και το 2013, έχει τιμηθεί με το βραβείο Πούλιτζερ (2000) ως η καλύτερη θεατρική κωμωδία της χρονιάς. Ένα εξαιρετικό έργο που αξίζει να το παρακολουθήσουμε.

Send this to a friend