Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Έπεσε η αυλαία της μεγάλης κομπίνας που στήθηκε το καλοκαίρι του 2013 εναντίον εκατοντάδων ανέργων.

Ο περιβόητος Τυνήσιος Τζαμέλ Μπεν Χασέν, 64 χρόνων, ο οποίος παρουσιάστηκε, τότε, ως «μεσσίας» των ανέργων με τ’ όνομα Γεώργιος Κρασόπουλος, υποσχόμενος σ’ αυτούς δουλειά στο εξωτερικό με υψηλές αποδοχές που στο τέλος αποδείχθηκαν… «άνθρακας ο θησαυρός», καταδικάστηκε χθες από το Κακουργιοδικείο Λάρνακας σ’ επταετή ποινή φυλάκισης. Κρίθηκε ένοχος, με δική του παραδοχή, σε συνολικά 560 κατηγορίες (αριθμός ρεκόρ για τα κυπριακά δεδομένα), που αφορούν πλαστοπροσωπία, κυκλοφορία πλαστού εγγράφου, απόσπαση χρημάτων με ψευδής παραστάσεις και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Στην Αστυνομία υπέβαλαν επίσημα παράπονο ότι έπεσαν θύματα εξαπάτησης από τον Κρασόπουλο συνολικά 267 πρόσωπα, από τους οποίους ο 64χρονος απέσπασε συνολικό ποσό πέραν των 165 χιλιάδων ευρώ. Επιβάλλοντας την ποινή φυλάκισης των επτά ετών, το κακουργιοδικείο σημείωσε πως πρόκειται για μια οργανωμένη απάτη μεγάλων διαστάσεων, με διεθνή πλοκάμια, που μόνο ένα εγκληματικό μυαλό μπορούσε να συλλάβει, να οργανώσει και να εφαρμόσει.

Στην επιμέτρηση της ποινής λήφθηκε υπόψη ότι οι παραπονούμενοι όχι μόνο δεν αποζημιώθηκαν, αλλά ο κατηγορούμενος φρόντισε κι έστησε μηχανισμό μεταφοράς των χρημάτων εκτός Κύπρου, ώστε να είναι αδύνατη η ανίχνευση και ανεύρεση των χρημάτων που αποσπούσε από τα θύματά του.   

                                                                      

Παραλύουν από σήμερα οι δημόσιες συγκοινωνίες στη Λάρνακα, αφού οι εργαζόμενοι στην εταιρεία λεωφορείων Ζήνων κατέρχονται από τις 5.30 το πρωί σε επ’ αόριστον απεργία, λόγω μη καταβολής του μισθού τους.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Ζήνων, κ. Παντελής Παντελίδης, μιλώντας χθες σε δημοσιογραφική διάσκεψη παραδέχθηκε ότι η εταιρεία αδυνατεί να καταβάλει ολόκληρους τους μισθούς στο προσωπικό και ότι εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Ο κ. Παντελίδης ανέφερε ότι τα προβλήματα βιωσιμότητας της Ζήνων ταλαιπωρούν τους εργαζομένους στην εταιρεία από το 2012, σημειώνοντας πως εάν το αρμόδιο υπουργείο δεν έλθει αρωγός, ώστε να μειωθεί η μεγάλη τρύπα του χρέους, τότε η εταιρεία θα βάλει οριστικά λουκέτο. Ο πρόεδρος της Ζήνων απέρριψε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς ότι η διεύθυνση της εταιρείας λαμβάνει το κονδύλι από το αρμόδιο υπουργείο, αλλά οι οδηγοί μένουν απλήρωτοι.

 

Send this to a friend