Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Κρίση χαλουμιού στη Βρετανία: Αυξήσεις «φωτιά» στις τιμές
Κρίση χαλουμιού στη Βρετανία: Αυξήσεις «φωτιά» στις τιμές

Κρίση χαλουμιού στη Βρετανία: Αυξήσεις «φωτιά» στις τιμές

Η έλλειψη χαλουμιού στη Βρετανία εκτόξευσε την τιμή του στα ύψη, παρουσιάζοντας αύξηση πάνω από 12%, ενώ μεγάλη υπεραγορά περιόρισε τις ποσότητες που μπορούν να αγοράζουν οι πελάτες.

 

Το κυπριακό χαλούμι είναι ευρέως διαδεδομένο στη Βρετανία, ενώ η αυξανόμενη ζήτησή του από χώρες όπως η Κίνα οδήγησε στην έλλειψη του από την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, αναφέρει η DailyMail.

Λόγω της έλλειψης και της αυξανόμενης ζήτησης τον προηγούμενο μήνα αυξήθηκε η τιμή του 5%, ενώ σε κάποια προϊόντα αυξήθηκε 12%  σε σχέση με πέρσι, αναφέρει ειδικός στο ίδιο δημοσίευμα.

Μάλιστα, σε υπεραγορές που πωλούν το χαλούμι πιο φθηνά, αναγκάστηκαν να επιβάλουν περιορισμό σε δύο τεμάχια ανά πελάτη.

Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για «εμμονή» των Βρετανών με το χαλούμι, αφού στη χώρα τους φτάνει το 43% των εξαγωγών της Κύπρου, καταναλώνοντας πέραν των 12,000 τόνων κάθε χρόνο.

Η ζήτηση όμως αυξάνεται αντίστοιχα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες αλλά και στην Κίνα, ενώ οι Κύπριοι παραγωγοί, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ήδη από πέρσι δυσκολεύονταν να ανταποκριθούν στις αυξανόμενες ανάγκες.

Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για τις πιο φθηνές «εκδοχές» του χαλουμιού, οι οποίες δεν ακολουθούν τις ποσοστώσεις σε αγελαδινό και πρόβειο γάλα.

Send this to a friend