Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Στη σύλληψη 25χρονου, εναντίον του οποίου εκκρεμεί Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, προχώρησαν χθες, μέλη της Αστυνομίας στην επαρχία Λάρνακας.

Το Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης εξέδωσαν οι Αρχές της Γερμανίας, σε σχέση με υπόθεση διάρρηξης κατοικίας και κλοπής, αδικήματα τα οποία διαπράχθηκαν στις 7 Φεβρουαρίου, 2015, στη Γερμανία.

Γύρω στις 3.00 χθες το απόγευμα, ο 25χρονος αφίχθηκε στο αεροδρόμιο Λάρνακας από χώρα του εξωτερικού και διαπιστώθηκε κατά το διαβατηριακό έλεγχο ότι πρόκειται για τον 25χρονο καταζητούμενο. Εναντίον του εκδόθηκε στη συνέχεια προσωρινό Δικαστικό ένταλμα σύλληψης από τις Αρχές της Δημοκρατίας, βάσει του οποίου αυτός συνελήφθη, ενώ αναμένεται να σταλεί από τις Αρχές της Γερμανίας το Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψής του.

Ο 25χρονος τέθηκε υπό κράτηση για σκοπούς έναρξης της Δικαστικής διαδικασίας έκδοσή του στις Αρχές της Γερμανίας.

Το ΤΑΕ Λάρνακας συνεχίζει τις εξετάσεις.

 

Συμπληρώθηκε ο φάκελος της υπόθεσης σχετικά με τον αιφνίδιο θάνατο του 16χρονου μαθητή της Τεχνικής Σχολής Λάρνακας Παναγιώτη Στεφανή, από τους Τρούλλους, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο σ’ εφηβικό πάρτι που έλαβε χώρα στην κοινότητά του, τα ξημερώματα της 14ης Απριλίου, έπειτα από κατανάλωση αλκοολούχων ποτών.

Σύμφωνα με το πόρισμα της νεκροτομής που έγινε στη σορό του, ο θάνατός του οφείλεται σε ασφυξία από εισρόφηση εμεσμάτων έπειτα από κατανάλωση αλκοόλ. Μετά από τις καταγγελίες που έγιναν από το οικογενειακό περιβάλλον του άτυχου νεαρού, ότι ο Παναγιώτης βίωνε συστηματικό μπούλινγκ (κυρίως για τον σωματότυπο του) και ότι το μοιραίο βράδυ είχε δεχθεί πιέσεις από νεαρούς για να πιει με το ζόρι μεγάλες ποσότητες αλκοόλ, η πενταμελής ανακριτική ομάδα που συστάθηκε στο ΤΑΕ Λάρνακας έπιασε δουλειά, λαμβάνοντας έναν μεγάλο αριθμό καταθέσεων από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του 16χρονου, από το σχολείο του καθώς και από πρόσωπα που ήταν παρόντα στο εφηβικό πάρτι. Οι καταθέσεις αποσκοπούσαν στο να εξακριβωθούν τα πραγματικά αίτια που προκάλεσαν την ανείπωτη τραγωδία της 14ης Απριλίου.

 Όπως πληροφορούμαστε, το έργο της διερεύνησης έχει ολοκληρωθεί, ο ογκώδης φάκελος της υπόθεσης συμπληρώθηκε και τις αμέσως προσεχείς μέρες (πολύ πιθανόν αυτή την εβδομάδα) αναμένεται να διαβιβαστεί ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα για περαιτέρω οδηγίες. Στον φάκελο καταγράφονται και οι εισηγήσεις της ανακριτικής ομάδας που πήρε τις καταθέσεις. Ωστόσο, τον τελευταίο λόγο, κατά πόσο, δηλαδή, οι πράξεις ορισμένων νεαρών που ήταν παρόντες το συγκεκριμένο βράδυ στο εφηβικό πάρτι συνιστούν ή όχι ποινικά αδικήματα, θα τον έχει ο Κώστας Κληρίδης.

 

Με τη λήψη νομικών μέτρων εναντίον γνωστής εργοληπτικής εταιρείας προειδοποιεί η Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας, εφόσον δεν αποξηλώσει και απομακρύνει μονάδα παραγωγής ασφαλτικού σκυροδέματος στην κοινότητα Μοσφιλωτής. Και τούτο, διότι έχουν παρέλθει τα δύο χρόνια για τα οποία δόθηκε προσωρινή πολεοδομική άδεια στην εταιρεία, όπως προνοούσε η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Απαντώντας σε σχετική κοινοβουλευτική ερώτηση που υπέβαλε ο Γιώργος Περδίκης, ο Υπουργός Εσωτερικών Κ. Πετρίδης υπενθυμίζει ότι το Υπουργικό, με απόφαση ημερομηνίας 22.6.2016, εξουσιοδότησε την Πολεοδομική Αρχή να χορηγήσει για την υπό αναφορά ανάπτυξη πολεοδομική άδεια χρονικής διάρκειας δύο χρόνων προς την εργοληπτική εταιρεία, χωρίς δικαίωμα ανανέωσης και υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Ανάμεσα στους όρους και τις προϋποθέσεις περιλαμβανόταν και συγκεκριμένος όρος, ο οποίος θα έπρεπε να είχε υλοποιηθεί εντός τριών μηνών από την ημερομηνία κοινοποίησης προς την εταιρεία της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου, δηλαδή μέχρι τις 11.10.2016. Σε αντίθετη περίπτωση η σχετική με την αίτηση απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου δε θα είχε ισχύ.

Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Πετρίδη, η προσωρινή πολεοδομική άδεια δεν κατέστη δυνατό να χορηγηθεί, επειδή ο συγκεκριμένος όρος δεν υλοποιήθηκε και ως εκ τούτου η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου έπαυσε να ισχύει. Κατά συνέπεια η Πολεοδομική Αρχή εξέδωσε Γνωμάτευση Αρνήσεως Χορηγήσεως της Πολεοδομικής Άδειας με ημερομηνία 19.7.2018, η οποία παραλήφθηκε από την εργοληπτική εταιρεία στις 6.8.2018.

 Στην επιστολή του Υπουργού Εσωτερικών τονίζεται ότι η εταιρεία μέχρι σήμερα δεν έχει αποξηλώσει και απομακρύνει τις εγκαταστάσεις της.

Ως εκ τούτου, η Πολεοδομική Αρχή διαβίβασε επιστολή προς την εταιρεία, με την οποία την καλεί όπως προβεί άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες για την αποξήλωση και απομάκρυνση του εργοστασίου και αποκατάσταση του χώρου. Παράλληλα, ο Έπαρχος Λάρνακας, ως αρμόδια Οικοδομική Αρχή, διαβίβασε επίσης προειδοποιητική επιστολή με την οποία ενημερώνει την εταιρεία για την πρόθεσή του να προχωρήσει στη λήψη των αναγκαίων μέτρων εναντίον της προς αποκατάσταση της νομιμότητας στην περιοχή, σύμφωνα με τις πρόνοιες της σχετικής νομοθεσίας.

 

Σήμερα Πέμπτη και ώρα 8:30 μ. μ., στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, η Χορωδία της Προοδευτικής Κίνησης Λάρνακας. Διοργανώνει την συναυλία με τραγούδια του Σταύρου Ξαρχάκου με τίτλο «Αυτόν τον κόσμο τον καλό». Φιλική συμμετοχή: Σχολή Χορού και Χορογραφίας Αλίκης Περδίου.

Διευθύνει: Μάριος Λυσάνδρου. Διοργανωτής: Προοδευτική Κίνηση Λάρνακας. Είσοδος €10.

 

Send this to a friend