Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Ξανά σε λειτουργία το Λούνα Παρκ Αγία Νάπας
Ξανά σε λειτουργία το Λούνα Παρκ Αγία Νάπας

Ξανά σε λειτουργία το Λούνα Παρκ Αγία Νάπας

Επαναλειτουργεί κανονικά το λούνα παρκ στην Αγία Νάπα, περίπου ένα μήνα μετά το σοβαρό ατύχημα που σημειώθηκε και είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό 44χρονης μητέρας και του 7χρονου παιδιού της από τη Ρωσία.

Ωστόσο, οι περιστρεφόμενες κούνιες, στις οποίες σημειώθηκε το ατύχημα, έχουν αφαιρεθεί και δεν υπάρχουν πλέον στο χώρο του λούνα παρκ. Υπενθυμίζουμε, ότι το περιστατικό συνέβη το βράδυ της 12ης Απριλίου, όταν μητέρα και γιος μετέβησαν στο λούνα παρκ για να διασκεδάσουν. Είχαν ανέβει σε παιχνίδι με περιστρεφόμενες κούνιες, όταν σε κάποια στιγμή η κούνια στην οποία κάθονταν χτύπησε βίαια σε μεταλλικό πάσσαλο, με αποτέλεσμα και οι δυο να τραυματιστούν σοβαρά.

Πρόκειται για το παιχνίδι με τις περιστρεφόμενες κούνιες, τύπου «Star Flyer». Οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν αρχικά σε ιδιωτική κλινική στην Αγία Νάπα. Λόγω, όμως, της σοβαρότητας της κατάστασης τους διακομίσθηκαν ακολούθως σ’ εξειδικευμένη κλινική στη Λεμεσό μ’ έξοδα της διεύθυνσης του λούνα παρκ. Το αγοράκι έφερε ανοικτό τραύμα στο δεξί πόδι και κινδύνευσε με ακρωτηριασμό. Η μητέρα είχε θλαστικό τραύμα στο γόνατο, κάταγμα στο δεξί χέρι και κρανιοεγκεφαλική κάκωση. Και οι δυο τους πλέον είναι καλά στην υγεία τους.

Στο μεταξύ, η Αστυνομία Αμμοχώστου αναμένει ακόμα τις εκθέσεις των εταιρειών κατασκευής και όλων των αρμοδίων υπηρεσιών που είχαν εμπλοκή στη διερεύνηση του περιστατικού, προκειμένου να διευκρινιστούν απόλυτα τα αίτια του ατυχήματος.

Συγκεκριμένα, αναμένεται η έκθεση της κατασκευάστριας εταιρείας ως προς το παιχνίδι, αλλά και η έκθεση της εταιρείας επιθεώρησης, η οποία διεξάγει τους ελέγχους ασφαλείας. Όταν θα παραληφθούν και μελετηθούν οι εκθέσεις αυτές, τότε θα διευκρινιστούν και τα ακριβή αίτια του ατυχήματος. Πάντως, από τις προκαταρτικές εξετάσεις διαφάνηκε ότι ρόλο στην πρόκληση του ατυχήματος διαδραμάτισε και ο ανθρώπινος παράγοντας.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend