Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Εντοπίστηκαν επικίνδυνα μηχανήματα στην κοινοτική αγορά (pics)
Εντοπίστηκαν επικίνδυνα μηχανήματα στην κοινοτική αγορά (pics)

Εντοπίστηκαν επικίνδυνα μηχανήματα στην κοινοτική αγορά (pics)

A. ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ
Προσαρμογέας σε γωνιακό τριβέα

Προσαρμογέας σε γωνιακό τριβέα, κινεζικής προέλευσης, άγνωστης εμπορικής επωνυμίας, ονομασίας ηλεκτρικό αλυσοπρίονο, με άγνωστο τύπο/αριθμό μοντέλου και άγνωστο γραμμικό κωδικό παρτίδας, ο οποίoς εντοπίστηκε στην Γερμανία και δεν ικανοποιεί την ισχύουσα νομοθεσία που καθορίζει τις βασικές απαιτήσεις ασφάλειας και υγείας των μηχανημάτων.

Ο προσαρμογέας όταν εφαρμοστεί σε γωνιακό τριβέα (φορητό σμιριδοτροχό) μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αλυσοπρίονο αντίθετα προς την προοριζόμενη χρήση του γωνιακού τριβέα, χωρίς τα κατάλληλα στοιχεία ασφάλειας.
Έγινε απαγόρευση της κυκλοφορίας του προϊόντος στην αγορά.

B. ΜΕΣΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
1   Κάθισμα αναρρίχησης

Κάθισμα αναρρίχησης, ισπανικής προέλευσης, εμπορικής επωνυμίας Roca, ονομασίας Amazonia, με τύπο/αριθμό μοντέλου Type C-ref. B6122 και κωδικό παρτίδας, 8436020130168, το οποίο εντοπίστηκε στην Κροατία και δεν ικανοποιεί την ισχύουσα νομοθεσία που καθορίζει τις βασικές απαιτήσεις ασφάλειας και υγείας των Μέσων Ατομικής Προστασίας.

Οι ραφές στα σημεία συγκράτησης των ποδιών και της ζώνης μέσης δεν είναι αρκετά ανθεκτικές. Το προϊόν μπορεί να αστοχήσει προκαλώντας την πτώση και τον τραυματισμό του ορειβάτη.
Έγινε ανάκληση του προϊόντος από τους τελικούς χρήστες.

 2.  Σύστημα απορρόφησης ενέργειας για προστασία κατά την αναρρίχηση

Σύστημα απορρόφησης ενέργειας για προστασία κατά την αναρρίχηση,τσέχικηςπροέλευσης, εμπορικής επωνυμίας Rock empire, ονομασίας Dynamax, αγνώστου κωδικού παρτίδας, με τύπο/αριθμό μοντέλου 8595570113332, το οποίo εντοπίστηκε στην Κροατία και δεν ικανοποιεί την ισχύουσα νομοθεσία που καθορίζει τις βασικές απαιτήσεις ασφάλειας και υγείας των Μέσων Ατομικής Προστασίας.

Το σύστημα απορρόφησης της ενέργειας δεν παρέχει ικανοποιητική αντίσταση στο δυναμικό φορτίο. Το σύστημα μπορεί να αστοχήσει προκαλώντας την πτώση και τον τραυματισμό του αναρριχητή.

Έγινε ανάκληση του προϊόντος από τους τελικούς χρήστες και απόσυρση του προϊόντος από την αγορά.

Περισσότερες πληροφορίες για τα πιο πάνω προϊόντα είναι καταχωρημένες με κωδικούς A12/2000/18, A12/1994/18 και A12/1995/18 (1η εβδομάδα του 2019) στην ιστοσελίδα του RAPEX http://ec.europa.eu/consumers/consumers_safety/safety_products/rapex/alerts/

Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας καλεί το καταναλωτικό κοινό, σε περίπτωση που εντοπίσει τα πιο πάνω προϊόντα στην κυπριακή αγορά, να ενημερώσει σχετικά τους αρμόδιους Λειτουργούς του Τμήματος, στα τηλέφωνα 22405604 ή 22405663.

Πηγή: Reporter

Send this to a friend