Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση από τη Σκαλιώτισσα

Αλλοδαπός ηλικίας 41 ετών συνελήφθη χθες στη Λάρνακα έπειτα από πληροφορία στην αστυνομία ότι κρατούσε μαχαίρι και απειλούσε να αυτοτραυματιστεί επειδή όπως ισχυρίστηκε εγκατέλειψε τη σύζυγο του στη χώρα του (Ιράκ) και το είχε μετανιώσει. Στη σκηνή μετέβη ισχυρή αστυνομική δύναμη από άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας, οι οποίοι απέκλεισαν την περιοχή και απομάκρυναν τον κόσμο που υπήρχε εκείνη την ώρα στην πλατεία, χωρίς να κινδυνεύσει οποιοσδήποτε. Στο σημείο μετέβηκε διαπραγματευτής της Αστυνομίας και ύστερα από δύο περίπου ώρες διαπραγμάτευσης, έγινε κατορθωτό οι αστυνομικοί να πλησιάσουν, να ακινητοποιήσουν και να αφοπλίσουν τον άνδρα. Ο αλλοδαπός συνελήφθη από την Αστυνομία  όπου και ανακρίθηκε, ενώ γύρω στις τρεις σήμερα τα ξημερώματα αφού κρίθηκε απαραίτητο, μεταφέρθηκε στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθαλάσσας.

Η αντίστροφη μέτρηση, για να αποκτήσει η Λάρνακα πολιτιστικό και αθλητικό πνεύμονα, άρχισε με την έναρξη των εργασιών ανάπλασης του Κοινοτικού Κέντρου, το οποίο θα μετατραπεί σ’ ένα σύγχρονο πολυδύναμο χώρο όπου θα στεγάζονται πολλές και ποικίλες αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες με εντονότατο στίγμα κοινωνικής πολιτικής.

Το μεγαλεπήβολο έργο το οποίο έχει περιγραφεί προς τη Μονάδα Ευρωπαϊκών Ταμείων ως “Δημιουργία Πολυδύναμου Πολυχώρου Κοινωνικής Πρόνοιας και Απασχόλησης του Δήμου Λάρνακας”. Πρόκειται για ένα από τα πιο ακριβά έργα που θα χρηματοδοτηθούν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» με τη δαπάνη να υπολογίζεται στα 3,4 εκατομμύρια ευρώ εκτός ΦΠΑ και 4,2 εκατομμύρια ευρώ. Είναι το δεύτερο πιο πολυδάπανο έργο στο κέντρο της Λάρνακας από τον κατάλογο των χρηματοδοτούμενων από ευρωπαϊκά κονδύλια μετά τη νέα Δημοτική Αγορά, το εργοτάξιο της οποίας βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το έργο υπολογίζεται με βάση το συμβόλαιο ότι θα ολοκληρωθεί σε 15 μήνες.

 

Στο Δήμο Λευκάρων εντός των επόμενων δύο μηνών, θα λειτουργήσει το Κέντρο Εξυπηρέτησης του Πολίτη, το οποίο θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των κατοίκων ολόκληρης της ορεινής επαρχίας Λάρνακας, ενώ μέχρι τον Μάιο θα είναι έτοιμο και το συνεδριακό κέντρο, χωρητικότητας 350 ατόμων. Το κέντρο αυτό θα πληροί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές, ώστε να έχει την δυνατότητα να φιλοξενεί συνέδρια και από το εξωτερικό. Όσον αφορά το εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο «Αγορά», το οποίο αγοράσθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Τριμυθούντος, υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον από επενδυτές για να το επαναλειτουργήσουν κι εξελίξεις αναμένονται τους επόμενους μήνες. Παράλληλα, σημαντική αύξηση παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στα αγροτουριστικά καταλύματα των Λευκάρων και της γύρω περιοχής, αφού, όπως εξήγησε ο δήμαρχος, δόθηκαν από την πολιτεία τα κατάλληλα κίνητρα που ενθαρρύνουν επιχειρηματίες να επενδύσουν σ’ αυτό τον τομέα.

Το πρόγραμμα του Δημάρχου της πόλης μας περιλαμβάνει στις 9 το πρωί θα έχει  τη Σύσκεψη των Δημάρχων της Επαρχίας Λάρνακας με θέμα την αντικατάσταση λαμπτήρων οδικού φωτισμού με λαμπτήρες τύπου LED και στις 10.00 Συνεδρία για τα  «Ψηλά Κτήρια».

Send this to a friend