Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Πόσες τηγανιτές πατάτες πρέπει να τρώμε για να είμαστε υγιείς;
Πόσες τηγανιτές πατάτες πρέπει να τρώμε για να είμαστε υγιείς;

Πόσες τηγανιτές πατάτες πρέπει να τρώμε για να είμαστε υγιείς;

Τα τελευταία 25 χρόνια, ο μέσος όρος της μερίδας στους χώρους εστίασης, έχει διπλασιαστεί ή τριπλασιαστεί

Μία μερίδα τηγανιτές πατάτες πρέπει να περιλαμβάνει μόνο 6 στον αριθμό, σύμφωνα με καθηγητή του Χάρβαρντ. Μπορεί να αποτελούν πηγή χαράς για το ανθρώπινο είδος από το 1700, αλλά η τηγανιτή εκδοχή τους είναι καλυμμένη από αλάτι και λάδι.

Ο Καθηγητής Έρικ Ριμ, από το τμήμα διατροφής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, λέει ότι η μισή ντουζίνα θα πρέπει να είναι το όριό μας. Αν συνεχίζουμε να πεινάμε, θα πρέπει να ικανοποιήσουμε αυτήν την ανάγκη με σαλάτα. Με τα καρδιακά νοσήματα σε άνοδο, υπάρχει μία μείωση στην πρόοδο για την πρόληψή τους.

Τα τελευταία 25 χρόνια, ο μέσος όρος της μερίδας στους χώρους εστίασης, έχει διπλασιαστεί ή τριπλασιαστεί. Μία μερίδα πατάτες θα έπρεπε να ήταν το πολύ 15, αλλά σήμερα υπολογίζεται στις 55 τουλάχιστον. Η συμβουλή του Δρ. Ριμ βασίζεται εν μέρει σε πρόσφατη έρευνα του Αμερικανικού Περιοδικού στην Κλινική Διατροφή από Ιταλούς ερευνητές, που ανακάλυψαν ότι οι άνθρωποι που απέφευγαν εντελώς τις τηγανιτές πατάτες, ζούσαν 6 μήνες περισσότερο.

Οι άνθρωποι που τις έτρωγαν 2 ή 3 φορές την εβδομάδα είχαν υψηλότερο ρίσκο για διαβήτη, παχυσαρκία και καρδιακές ασθένειες. Για τους περισσότερους Αμερικανούς, τους είναι δύσκολο να κόψουν αυτήν τη διατροφική συνήθεια. Ακόμα και οι New York Times, στο άκουσμα αυτής της έρευνα, αντέδρασαν αρνητικά γράφοντας ‘ποιος τρελός άνθρωπος μπορεί να φάει μόνο 6 πατάτες. Προτιμώ να μην φάω καθόλου, αν και αυτό ξέρουμε ότι δεν πρόκειται να συμβεί’.

Η Λίζα Μόσκοβιτζ, που διοικεί το Διατροφικό Γκρουπ της Νέας Υόρκης, είπε ότι αυτή είναι η τυπική ανταπόκριση από τους πελάτες αλλά η ίδια επιμένει ότι δεν είναι και τόσο ακατόρθωτο. ‘ Πολλοί άνθρωποι απλώς χρειάζονται τη γεύση. Οι 6 τηγανιτές πατάτες είναι κάτι σαν τον κανόνα των τριών μπουκιών. Θέλουμε πάντα την πρώτη και την τελευταία. Και οι 6 πατάτες μας το επιτρέπουν και με το παραπάνω. Αντί να μοιραστούμε με τους φίλους μας αυτό το φαγητό, μπορούμε να παραγγείλουμε κοτόπουλο με σαλάτα. Σε τελική ανάλυση, αν η διατροφή μας συνολικά είναι υγιεινή, μπορούμε να κάνουμε παρασπονδίες με πατάτες. Αλλά συνήθως, αυτός δεν είναι ο κανόνας’.

 https://www.in.gr

Send this to a friend