Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Παιδεία: Παράταση στην αγωνία – Σε επαφή Συλλούρης – Μάτσας
Παιδεία: Παράταση στην αγωνία – Σε επαφή Συλλούρης – Μάτσας

Παιδεία: Παράταση στην αγωνία – Σε επαφή Συλλούρης – Μάτσας

Κυριακή (23/9) έχουν μεταφερθεί οι τελικές αποφάσεις των εκπαιδευτικών οργανώσεων.

Την Πέμπτη (21/9) το απόγευμα η κοινή συνεδρία της ΠΟΕΔ, της ΟΕΛΜΕΚ και της ΟΛΤΕΚ ολοκληρώθηκε χωρίς απόφαση.

Οι τρεις οργανώσεις συμφώνησαν να συνέλθουν εκ νέου σε κοινή συνεδρία την Κυριακή (23/9), για λήψη των τελικών τους αποφάσεων.

Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις, που θέτουν ζήτημα εμπιστοσύνης με την κυβέρνηση, συζήτησαν τα δεδομένα, όπως διαμορφώθηκαν μετά την 48ωρη απεργία των εκπαιδευτικών, τις πρωτοβουλίες από τις συντεχνίες και τους οργανωμένους γονείς, για άρση του αδιεξόδου στην κρίση στο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης, καθώς και τα από κοινού επόμενα βήματα τους.

Σε δηλώσεις, εκ μέρους των τριών εκπαιδευτικών οργανώσεων, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Φίλιος Φυλακτού, είπε ότι η ενότητα και η συμπόρευση των εκπαιδευτικών οργανώσεων είναι δεδομένη και οπωσδήποτε αποτελεί και απαίτηση του εκπαιδευτικού κόσμου.

Η πρωτοφανής ενότητα αποτελεί τη δύναμη των εκπαιδευτικών στην προσπάθεια προάσπισης του δημόσιου σχολείου από τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις της επίσημης πλευράς, όπως αυτές εκδηλώθηκαν από τις 4 Ιουλίου  και οποιεσδήποτε άλλες, πιθανόν, να επιχειρηθούν στο μέλλον, δήλωσε ο κ. Φυλακτού.

Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις, αξιολογώντας όλα τα δεδομένα και την όλη κατάσταση, όπως αυτή έχει, μέχρι σήμερα διαμορφωθεί, μελετούν και αξιολογούν, τόσο την πρόταση της ΣΕΚ, όσο και άλλες πρωτοβουλίες που είναι σε εξέλιξη, με την προσδοκία, λαμβάνοντας υπόψη την εντεινόμενη κρίση στη δημόσια εκπαίδευση και την κρισιμότητα των στιγμών, να εξευρεθεί η καταλληλότερη προσωρινή διέξοδος από το αδιέξοδο και η ομαλοποίηση της κατάστασης δήλωσε ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ.

Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες νέα πρόταση για εκτόνωση της κρίσης ετοιμάζει το ΔΗΚΟ.

Χθες συνεδρίασε η Επιτροπή Παιδείας του κόμματος, όπου έγινε μια πρώτη συζήτηση.

Η μεσολαβητική πρόταση αναμένεται να οριστικοποιηθεί σήμερα, μετά και τη συνεδρίαση της γραμματείας του κόμματος.

Την ίδια ώρα ο Πρόεδρος της Βουλής επιστρέφει το απόγευμα της Παρασκευής  (21/9) από το εξωτερικό και θα κρίνει ο ίδιος με βάση τα δεδομένα που διαμορφώνονται για το τι θα πράξει.

Ας σημειωθεί ότι και από το εξωτερικό ο Πρόεδρος της Βουλής, ήταν σε συνεχή επαφή και με τον Γενικό Γραμματέα της ΣΕΚ και παρακολουθούσε τις εξελίξεις, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Βουλής Λουκά Φουρλά.

Πηγή: Sigmalive

Send this to a friend