Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Οργ. Γονείς: Να μείνουν στο σπίτι τα παιδιά τις μέρες των απεργιών
Οργ. Γονείς: Να μείνουν στο σπίτι τα παιδιά τις μέρες των απεργιών

Οργ. Γονείς: Να μείνουν στο σπίτι τα παιδιά τις μέρες των απεργιών

Έκκληση να παραμείνουν τα παιδιά στο σπίτι κατά την διάρκεια της 48ωρης απεργίας των εκπαιδευτικών την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη απηυθύναν οι Οργανωμένοι Γονείς.

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις τους με το πέρας της συνάντησης με τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Χαμπιαούρη, οι εκπρόσωποι των Οργανωμένων Γονέων εξήγησαν ότι απόφαση αυτή λήφθηκε για την ασφάλεια των παιδιών.

Ο  Κυριάκος Νικηφόρου, πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης σημείωσε ότι το δικαίωμα της απεργίας είναι σεβαστό.

Ωστόσο, παρόλο που το δικαίωμα στην απεργία είναι νόμιμο ανέφερε, ο κ. Νικηφόρου, εντούτοις, πλήττονται τα παιδιά.

Παράλληλα, αίτημα των Οργανωμένων Γονέων είναι όπως αναπληρωθεί ο διδακτικός χρόνος που θα χαθεί κατά την 48ωρη απεργία.

Οι Οργανωμένοι Γονείς, θα συναντηθούν ακολούθως με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις σε μια προσπάθεια να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση που θα δώσει τέρμα στην κρίση στην Παιδεία.

Ωστόσο, ο Υπουργός Παιδείας ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος δεν προτίθεται να παραστεί σε μια τέτοια συνάντηση καθώς η πρόταση της κυβέρνησης της 6ης Σεπτεμβρίου είναι αυτή που βρίσκεται στο τραπέζι και είναι ήδη πολύ γενναιόδωρη όπως είπε σε προηγούμενη τοποθέτησή του.

Την ίδια ώρα σε δηλώσεις του ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Χαμπιαούρης, δήλωσε ότι επιδόθηκε αντίγραφο στους οργανωμένους γονείς το «κείμενο συμφωνίας» που επιτεύχθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου με τους εκπαιδευτικούς.

Πηγή: Sigmalive

Send this to a friend